Art with no rules - Reghina Gunzurevscaia - Art Exhibition, Naxos

Δημοσίευση: 13.09.2019, 19:58
Τελευταία Ενημέρωση: 13.09.2019, 21:22

Η ζωγράφος και σκηνοθέτης Reghina Gunzurevscaia μιλά στο Cyclades Voice με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής που παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών στο Κάστρο Χώρας Νάξου και η διάρκειά της είναι μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από 10:30 έως 13:30, και από τις 18:00 ως 21:00. Ως ταξίδι προς την ελευθερία, χαρακτηρίζει η Reghina Gunzurevscaia τη στιγμή της δημιουργικότητας...

Reghina Gunzurevscaia: "Στους πίνακές μου εκφράζω ακριβώς ότι νιώθω και παρατηρώ. Δεν έχω τίποτα να κρύψω, δεν χρειάζεται να παίξω ρόλους ή να αλλάξω τον εαυτό μου για τους άλλους, δεν υποκρίνομαι, δεν έχω τίποτα να πολεμήσω, δεν νιώθω αναγκασμένη να κάνω αυτό που δεν θέλω, δεν έχω τίποτα να αποδείξω σε κανέναν, δεν χρειάζεται να γίνω «τέλειος άνθρωπος» για να είμαι αποδεκτή στην «ανθρώπινη κοινωνία» μας, δεν έχω την αίσθηση ενός μεγάλου κρατούμενου και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί βρήκα τον εαυτό μου και αισθάνομαι τυχερή που είμαι ζωγράφος και που έχω αυτή την ικανότητα, να απολαμβάνω την ελευθερία μου τη στιγμή της δημιουργικότητας."Reghina Gunzurevscaia: "Στην έκθεσή μου οι άνθρωποι βρίσκουν τη δική τους ελευθερία και εκφράζουν μέσα απο τα γραπτά τους το δικό τους ταξίδι. Έχω ως στόχο να δημιουργήσω βιβλίο το οποίο θα ονομαζεται “Το ταξίδι μου”, και ουσιαστικά το βιβλίο θα εμπεριέχει το ατομικό μας ταξίδι μέσα από την Τέχνη."

Reghina Gunzurevscaia: "Οι σπουδές μου στη Γερμανία ως σκηνοθέτης μου επέτρεψαν να ανακαλύψω και αλλες καλλιτεχνικές δυνατότητες και έτσι στην έκθεση προβάλλεται ταινία Τέχνης μικρού μήκους “Η ψυχή ενός ιπτάμενου πουλιού”, στην οποία έχετε τη δυνατότητα να ανακαλύψετε το μονοπάτι προς την απέραντη ελευθερία της  ψυχής."

Reghina Gunzurevscaia: "Οταν μου κάνουν την ερώτηση, γιατί πιστεύω ότι η Τέχνη και οι Άνθρωποι είναι συνδεδεμένοι, απαντώ: Φυσικά, οι άνθρωποι μπορούν να συνδεθούν με οτιδήποτε αισθάνονται, αλλά στην Έκθεσή μου ζωγραφίζω μπροστά σε  ανθρώπους επειδή η σύνδεση εμφανίζεται και η πολύπλευρη αλληλεγγύη μεταμορφώνεται στο αίσθημα της ενότητας. Αν σκέφτεστε για τους καλλιτέχνες όπως ο Paul Gauguin,  Γάλλος Ζωγράφος,  ή η Marianne North, βοτανολογος ζωγραφος του 19ου αιώνα, ο Rembrandt, ακόμη και ένας μεγάλος φιλόσοφος ο Alan Watts, όλοι τους αναζητούσαν μια δημιουργική πορεία ελευθερίας. Ο Gauguin στην πραγματικότητα δεν βρήκε ποτέ την ελευθερία σε κανένα μέρος της γης αλλά μόνο στους δικούς του πίνακες. Η Marianne North ταξίδευε στα πιο άγρια ​​μέρη της Γης, σκαρφαλώνοντας στη ζούγκλα του Μπόρνεο με το όμορφο  Βικτοριανό φόρεμά της και τον καμβά της, προκειμένου να βρει και να αποτυπώνει υπέροχα σαρκοφάγα φυτά.  Ο Ρέμπραντ πέθανε φτωχός, επειδή αρνήθηκε να ζωγραφίσει όλη αυτή την πλούσια κοινωνία, επειδή ήθελε να ακολουθήσει το αληθινό  μονοπάτι στους πίνακές του, για να καταλάβει ως καλλιτέχνης την πραγματική ζωή των φτωχών ανθρώπων,  και αυτό τον έκανε να είναι ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης του 17 αιώνα..."

Reghina Gunzurevscaia: "Πριν από λίγα χρόνια επέλεξα να ζωγραφίζω στις εκθέσεις μου, όχι μόνο επειδή ήθελα να συνδεθώ και να επικοινωνήσω με ανθρώπους σε αυτό το συγκεκριμένο περιβάλλον, αλλά επειδή δεν ήταν εύκολο για μένα να καταλάβω τους ανθρώπους έξω από αυτό το περιβάλλον. Όταν ξεκίνησα, φοβήθηκα, έπειτα αιφνιδιάστηκα, και αργοτερα, δεν σταμάτησα ποτέ αυτό το ταξίδι. Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στην σύνθεση της Τέχνης μπροστά σε ανθρώπους,  πιστεύω πραγματικά πως η Τέχνη και οι Άνθρωποι συνδέονται τη στιγμή της δημιουργικότητας. Και πως αυτό το ταξίδι των ξεκλειδωμένων συναισθημάτων δημιουργεί μια νέα έννοια της Τέχνης και του Ανθρώπου."

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Reghina Gunzurevscaia και τα έργα της, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο www.artwithnorules.com ή στο email reginalovesart@gmail.com.


Έργο της Reghina GunzurevscaiaReghina Gunzurevscaia

P1355103Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 74


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.