Δόθηκε η προέγκριση δημοπράτησης εξοπλισμού για το ταχυδιυλιστήριο Εγγαρών Νάξου

Δημοσίευση: 13.09.2019, 14:55
Τελευταία Ενημέρωση: 13.09.2019, 15:34

Στην προέγκριση δημοπράτησης της προμήθειας και εγκατάστασης του εξοπλισμού στο ταχυδιυλιστήριο Εγγαρών Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προέβη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Ειδικότερα, η ΕΥΔ ενέκρινε τα τεύχη διακήρυξης και τη διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί το εν λόγω έργο, το οποίο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος φίλτρων διύλισης ενεργού άνθρακα στο ταχυδιυλιστήριο Εγγαρών. Επισημαίνουμε, ότι το συγκεκριμένο έργο είναι απαραίτητο για την ποιότητα του νερού και έπρεπε να είχε προχωρήσει πολύ νωρίτερα, αφού από το 2011 είχε ξεκινήσει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τις διεργασίες για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, ιδιαίτερα στο τμήμα που αφορά την τηλεπαρακολούθηση των διεργασιών διύλισης...
Ταχυδιυλιστήριο Εγκαρών (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Bookmark and Share

Επανειλημμένως από τότε ανακοινωνόταν ότι το έργο θα προχωρήσει άμεσα, όμως χρειάστηκε να περάσουν 8 τουλάχιστον χρόνια για να φτάσει σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου 2019, να ανακοινωθεί ότι εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε με το ολοκληρωμένο σύστημα φίλτρων διύλισης ενεργού άνθρακα να αναβαθμιστεί η ποιότητα νερού που παρέχεται στους κατοίκους του νησιού!

Ειδικότερα, η ΕΥΔ ενέκρινε τα τεύχη διακήρυξης και τη διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί το εν λόγω έργο, το οποίο  αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση  και θέση σε λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος φίλτρων διύλισης ενεργού άνθρακα στο ταχυδιυλιστήριο Εγγαρών.

Με την προσθήκη των έξι νέων φίλτρων ενεργού άνθρακα, με δυνατότητα διύλισης 75κμ ανά ώρα το καθένα, θα επιτευχθεί η ποιοτική αναβάθμιση του παραγόμενου νερού, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα τηλεπαρακολούθησης των διεργασιών διύλισης, καθώς και των ποιοτικών παραμέτρων αυτής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 639.840 €. 
 
Είναι ενταγμένο στον ¶ξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 70


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.