O Γιάννης Κεράνης πρόεδρος του νέου δημοτικού συμβουλίου Σύρου - Ερμούπολης

Δημοσίευση: 08.09.2019, 18:43
Τελευταία Ενημέρωση: 08.09.2019, 18:57

Σε κλίμα ομοθυμίας και αισιοδοξίας διεξήχθη η πρώτη ειδική συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Σύρου- Ερμούπολης το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχιακού μεγάρου, προκειμένου να εκλεγεί το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και να γίνει η συγκρότηση και η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
(Φωτογραφία: logotypos.gr)
Bookmark and Share


Με προεδρεύοντα τον πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο κ. Πέτρο  Μώτο ο οποίος εξάσκησε αυτά τα καθήκοντα για τέταρτη φορά στη Αυτοδιοικητική του καριέρα εξελέγησαν για το προεδρείο οι εξής:


Πρόεδρος: Γιάννης Κεράνης (Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο). Σε σύνολο 27 ψηφισάντων ο κ. Κεράνης  έλαβε 24 ψήφους με 3 λευκά  ψηφοδέλτια.
Αντιπρόεδρος: Δομένικος Σαγκινέτος (Η Σύρος που Αξίζουμε) σε σύνολο 27 ψηφισάντων έλαβε 21 ψήφους με 1 άκυρο και 5 λευκά.
Γραμματέας: Μαρία Καζαντζάκη (Πρώτα η Σύρος) σε σύνολο 27 ψηφισάντων έλαβε  16 ψήφους  με 2 άκυρα και 9 λευκά ψηφοδέλτια.


«Eίμαι βαθιά συγκινημένος και ταυτόχρονα πολύ χαρούμενος γιατί θεωρώ μεγάλη τιμή να υπηρετήσω από τη θέση του προέδρου  του δημοτικού συμβουλίου. Θέλω  να σας ευχαριστήσω όλους που με τιμήσατε με τη ψήφο σας και ιδιαίτερα το δήμαρχο που με πρότεινε. Να είστε βέβαιοι ότι θα τηρήσω όλες τις διαδικασίες, θα είμαι δίκαιος με όλους σας…   Η σύνθεση  του συμβουλίου είναι πολύ καλή..  Έχει έμπειρους και νέους ανθρώπους και είναι πολύ ελπιδοφόρο δημοτικό συμβούλιο.» είπε μετά την εκλογή του ο κ. Κεράνης.Για την οικονομική επιτροπή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ενώ η παράταξη του κ. Νίκου Λειβαδάρα παρουσιάστηκε απόλυτα καταρτισμένη για τον τρόπο ψηφοφορίας η παράταξη του κ. Μαραγκού δεν φάνηκε καλά προετοιμασμένη καθώς τόσο στην εκλογή Οικονομικής Επιτροπής όσο και στην εκλογή Ποιότητας Ζωής ψήφισαν με τέτοιο τρόπο ώστε να ισοψηφήσουν μέλη από τα προτεινόμενα. Δηλαδή,  στην οικονομική επιτροπή ισοψήφησαν ο κ. Γιώργος Μαραγκός με τον κ. Αλέξη Αθανάσιου (έλαβαν από 10 ψήφους ) και  οι κ. κ.  Γιώργος  Δούναβης  και Δημήτρης  Κοσμάς (έλαβαν από 6 ψήφους )  καθώς και  στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ισοψήφησαν από την μεταξύ τους ψηφοφορία ο κ. Νίκος Σκευοφύλακας (έλαβε 8 ψήφους) με τον κ. Γιώργο Δούναβη (επίσης 8 ψήφους) με αποτέλεσμα να γίνει για την κάθε περίπτωση κλήρωση.

Η Οικονομική Επιτροπή αποτελείται από τους εξής :

Πρόεδρος: Γιάννης Πιταούλης . Τακτικά μέλη οι Νίκος Φωτεινιάς, Μηνάς Αληφρακής (ορίστηκαν από τον δήμαρχο) και εξελέγησαν Κανδιώ Μαραγκού (έλαβε 14 ψήφους) , Βαγγέλης Χαλκιάς (έλαβε 13 ψήφους)  με αναπληρωματικά μέλη τους Παναγιώτη Κουταβά (έλαβε 12 ψήφους) και Πέτρο Μώτο (έλαβε 11 ψήφους) από την Παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο)». Και οι Γιώργος Μαραγκός, Αλέξης Αθανασίου τακτικά μέλη με αναπληρωματικά μέλη τους  Γιώργο Δούναβη (έλαβε 6 ψήφους) και Δημήτρη Κοσμά. (έλαβε  6 ψήφους) από την παράταξη «Η Σύρος που Αξίζουμε»

Για την επιτροπή ποιότητας ζωής

Πρόεδρος: Νίκος Φωτεινιάς . Τακτικά μέλη Πέτρος Μώτο , Αλίκη Λεονταρίτη ορίστηκαν από το δήμαρχο) και εξελέγησαν:  Μάρκος Ρούσσος (έλαβε 16 ψήφους), Μηνάς Αληφραγκής (έλαβε 13 ψήφους) με αναπληρωματικά μέλη τους Γιάννη Βρούτση  (έλαβε 10 ψήφους) και Αγγελική Πρίντεζη (έλαβε 8 ψήφους) από την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο» και οι Μάριος Βουτσίνος (έλαβε 9 ψήφους) και Γιώργος Δούναβης τακτικά μέλη με αναπληρωματικούς τους Νίκο Σκευοφύλαξ  (έλαβε 8 ψήφους)  και Ρόζα Ξανθάκη (έλαβε 7 ψήφους)  από την παράταξη «Η Σύρος που Αξίζουμε»

Σε πνεύμα ενότητας ήταν οι εισηγήσεις όλων των επικεφαλής των Παρατάξεων αλλά με το δικό του στίγμα ο καθένας.Ολιγόλογος στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος κ. Νίκος Λειβαδάρας επανέλαβε για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενότητας για την επίλυση των προβλημάτων του νησιού έτσι ώστε «όλοι μαζί ενωμένοι να καταφέρουμε το μέγιστο» Μάλιστα πρώτος ανέφερε ως παράδειγμα την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας  και του πνεύματος συνεργασίας. «Μια εποικοδομητική αντιπολίτευση είναι πάρα πολύ ουσιαστική.. Καλή αρχή καλή δύναμη καλό κουράγιο» ευχήθηκε

Την πρόθεσή του να ασκήσει μια «καλόβουλη και καλοπροαίρετη πολιτική για το καλό του νησιού μας…» τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Μαραγκός  «Η καλή προαίρεση όλων των συμβούλων είναι πολύ σημαντική.. Μας ενδιαφέρει η πρόοδος της Σύρου …..Είναι χρήσιμο όλοι μαζί να συμβάλλουμε στο να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα πλέγμα δράσεων και πρωτοβουλιών για το νησί μας …   Εύχομαι καλή παρουσία, καλή δύναμη,  καλή επιτυχία σε όλους,  καλή επιτυχία στο νησί μας» είπε μεταξύ άλλων

«Δεν περισσεύει κανείς» επεσήμανε με νόημα η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας και γραμματέας του προεδρείου κ. Μαρία Καζαντζάκη  δίνοντας παράλληλα  το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει. «Τόσο σε σας  κ. δήμαρχε όσο και στους συναδέλφους που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης έχουμε έτοιμες προτάσεις οι οποίες πιστεύουμε ότι θα αξιολογηθούν και θα στηριχτούν στο σύνολό τους. Από πλευράς μας, μας διέπει η αντικειμενικότητα, μας διέπει η αγωνιστικότητα, μας διέπει η διάθεση για συνεργασία αλλά μας διέπει κατά κύριο λόγο η ανάγκη να βοηθήσουμε με όλες μας στις δυνάμεις προκειμένου να προοδεύσει η Σύρος. Είμαστε στη διάθεσή σας όποια στιγμή χρειαστείτε τη βοήθειά μας όχι μόνο στην συνεδριάσεις αλλά και στις επιτροπές και σε τυπικές και άτυπες συναντήσεις .. ..ας μη ξεχνάμε ότι εδώ βρισκόμαστε για να εκπροσωπήσουμε τα συριανό λαό και όχι τους εαυτούς μας . ευχόμαστε καλή θητεία και καλή συνεργασία μεταξύ μας».

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ.  Νίκος Καΐλης απείχε της ψηφοφορίας διότι, όπως εξήγησε, ο εκλογικός νόμος του «Καλλικράτη» λόγω ποσοστού δεν του επιτρέπει να συμμετέχει ούτε στην οικονομική επιτροπή ούτε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. «Εν ολίγοις» είπε «δε συμμετέχουμε ουσιαστικά στη διοίκηση. Επομένως δε θεωρούμε τους εαυτούς μας κομπάρσους»  Πάντως στην μικρή εισήγησή του ήταν ξεκάθαρος: «Στην πράξη θα δούμε αν τηρηθούν όλα αυτά που ακουστήκαν. Γιατί εμείς βάζουμε πάνω από όλα τον άνθρωπο και πιστεύουμε ότι  ένας τόπος δεν μπορεί να ευημερήσει όσο ο κόσμος του δεν ευημερεί και πάνω σε αυτό θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Δε πέρασε απαρατήρητη και η πολύ μικρή τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου
της μείζονος μειοψηφίας Βαγγέλη Περρή ο οποίος εμφανώς συγκινημένος είπε:
«Μπαίνοντας στο δημαρχείο νιώθεις μια αύρα. Νιώθεις σκιές που σε ακολουθούν.
Κι εμείς θα πρέπει να είμαστε στα χνάρια τους . Δηλαδή επειδή είμαστε μικροί
σαν αποτύπωμα, μόνο αν ενωθούμε θα μπορέσουμε να μπούμε στα πόδια των
προηγούμενων. Αυτό είναι η ελπίδα μου  και αυτό είναι η επιθυμία μου και ελπίζω
να τα καταφέρουμε
»Να σημειωθεί ότι την  συνεδρίαση παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης Νίκος Βαρθαλίτης και η  επί 20 έτη δημοτική σύμβουλος κ. Άννα Βαφία η οποία μάλιστα κέρασε γλυκά όλους τους παρευρισκόμενους με προσωπική  επιστολή στον κ. Λειβαδάρα  ευχόμενη «καλή και εποικοδομητική θητεία».

πηγή+φωτογραφίες: logotypos.gr

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.