Νάξος: Εκτός από τη νέα χωροθέτηση των κάδων, απαιτείται και ο καθαρισμός τους!

Δημοσίευση: 22.08.2019, 12:29
Τελευταία Ενημέρωση: 22.08.2019, 20:42

Η επαναχωροθέτηση των κάδων, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Cyclades Voice, απασχολεί τη νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που έχει ξεκινήσει προεργασία για την εκπόνηση σχετικής μελέτης. Ένα από τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η ασφάλεια των εργαζομένων στην αποκομιδή, αφού σήμερα υπάρχουν σημεία όπου είναι τοποθετημένοι κάδοι που εγκυμονούν κίνδυνο ατυχήματος. Παρά το θετικό του γεγονότος αφού έστω και καθυστερημένα προγραμματίζεται ο επαναπροσδιορισμός των σημείων τοποθέτησης των κάδων, αυτό που δεν φαίνεται να απασχολεί το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο βαθμό που θα έπρεπε, είναι, ο καθαρισμός των κάδων!
Κάδοι βρώμικοι τοποθετημένοι στο δρόμο που οδηγεί στο Δημαρχείο και στην πιο πολυσύχναστη τουριστική παραλιακή περιοχή της πόλης της Νάξου!
Bookmark and Share

Δεν είναι δυνατό να καθαρίζονται μόνο μερικοί κάδοι που βρίσκονται κοντά σε σημεία όπου υπάρχουν βρύσες και πολλοί άλλοι κάδοι να είναι τόσο βρώμικοι!Είναι ακατανόητο να μην υπάρχει ή εάν υπάρχει να μην τηρείται όπως είναι φανερό συγκεκριμένο πρόγραμμα καθαριότητας των κάδων και σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην φτάνει η κατάσταση σε τέτοια σημεία!Παράλληλα, εντυπωσιάζει το γεγονός, ότι ακριβώς δίπλα από σειρά κάδων απορριμμάτων, τοποθετήθηκαν χημικές τουαλέτες!Ακόμη, ένα εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι, γιατί η τοποθέτηση χημικών τουαλετών σε διάφορες περιοχές του νησιού δεν έγινε από την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου και έγινε πρόσφατα, δηλαδή την περίοδο μετά το Δεκαπενταύγουστο;

Με ποιο σχεδιασμό έγινε η τοποθέτησή τους και κυρίως με ποια μελέτη;

Το ίδιο ερώτημα τίθεται και για τους μικρούς κάδους που τοθετήθηκαν.
Τι να πει κανείς και για το μη καθαρισμό οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων πάνω στα οποία είναι τοποθετημένοι κάδοι!Η θετική προσπάθεια -όπως φαίνεται τουλάχιστον στα στενά όρια της πόλης- που καταβάλλεται καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου ώστε να αποτραπεί η εικόνα ξεχιλισμένων κάδων, δεν μπορεί να απαλείψει το έλλειμμα που υπάρχει στο μεγαλύτερο τμήμα του νησιού!

Όπως δεν μπορεί να απαλείψει και την εικόνα των ξέχειλων κάδων, ιδιαίτερα αυτών για τα ανακυκλώσιμα, σε οικισμούς, χωριά και γενικότερα εκτός του κεντρικού ιστού της πόλης της Νάξου!
Η εικόνα που είχαν οι κάδοι που βρίσκονται σε έναν από τους πιο αναπτυσσόμενους οικισμούς της Νάξου, τα Αγκίδια, στις 2:00 η ώρα το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 22 Αυγούστου, στον κεντρικό δρόμο απέναντι από τη στάση!

Την ίδια ώρα περίπου, δυο ημέρες πριν, την Τρίτη 20 Αυγούστου, εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στην πόλη της Νάξου στο δρόμο που οδηγεί στο Δημαρχείο...Ο τομέας καθαριότητας δεν μπορεί στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων να εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται από τη δημοτική αρχή είτε πλημμελώς είτε χωρίς ένα ενιαίο και εφαρμόσιμο σχεδιασμό!

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: marios pr έγραψε: 22/08/2019
Μη μιλάτε φέτος.Αφού είχαμε νερό ουτε του παπα μη το πείτε.Ολα τ άλλα είναι ψιλά γράμματα.Ακου εκεί ανακύκλωση και καθαροί κάδοι.Που βρισκόμαστε στην Νάξο το 2019.Νερό να έχουμε γιατί αυτό είναι η πηγή της ζωής..Το ανθρωπινο σώμα αποτελείται απο νερό.και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Μανωλη το Πολυκρέτη αυτόν τον ακούραστο εργάτη του δήμου που φέτος δεν έλειψε ούτε σταγόνα.τα υπόλοιπα κ.Μαύρου σε καμιά 40αριά χρόνια υπομονή.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.