Η γραβιέρα Νάξου "πρωταγωνίστρια" σε εκδήλωση στη Σάμο! (ΦΩΤΟ)

Δημοσίευση: 21.08.2019, 16:02
Τελευταία Ενημέρωση: 21.08.2019, 22:01

Μία γαστρονομική εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε στη Σάμο, το Σάββατο 17/8/2019, με πρωταγωνιστές τα προϊόντα, γραβιέρα Νάξου, εκλεκτούς οίνους από τη Σάμο, αλλά και από την περιφέρεια Emilia Romagna της Ιταλίας, μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Mediterranean Cheese and Wines για την παρουσίαση των συγκεκριμένων ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Ιταλία.
Bookmark and Share

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή λεωφόρο της Σάμου, παράλληλα με τις εκδηλώσεις «we make the city» και αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη για το κοινό και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους.



Σε μία εξέδρα ειδικά διαμορφωμένη για την εκδήλωση, ο διακεκριμένος οινολόγος Άρης Σκλαβενίτης παρουσίασε τους ΠΟΠ οίνους Samos Grand Cru, Samos Vin Doux, Samos Anthemis και Samos Nectar της ΕΟΣ Σάμου, ενώ ο Σαμιώτης chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς εξέπληξε τους παρευρισκόμενους με τις εξαιρετικές μαγειρικές προτάσεις γραβιέρας της ΕΑΣ Νάξου.



Μετά το cooking show ακολούθησε cheese and wine tasting στα περίπτερα της Ε.Α.Σ. Νάξου και του Ε.Ο.Σ Σάμου, ενώ προσφέρονταν στην οινογευστική δοκιμή και τα ιταλικά κρασιά της Enoteca Regionale Emilia Romagna.

Οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ και ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ για την ιστορία τους, την πολιτισμική τους πορεία μέχρι σήμερα, αλλά και τα εξαιρετικά τους προϊόντα. 



Μεταξύ των πιάτων που εντυπωσίασαν, τόσο με την αισθητική τους προσέγγιση όσο και με τους αρμονικούς γευστικούς συνδυασμούς ήταν η μπαλοτίνα από κοτόπουλο sous vide με ντίξελ άγριων μανιταριών, το πουρέ σελινόριζας με τζίντζερ και κρέμα γραβιέρας, το καρπάτσιο φιλέτου angus με αρωματισμένους κύβους γραβιέρας, παστό κρόκο αυγού, αγγουράκι κορνισόν και λάδι ρόκας, η τούρτα ψητού καρπουζιού με μους γραβιέρας και κράκερ δυόσμου, κ.ά.

Αυτό που πραγματικά έδωσε μια άλλη διάσταση στην παρουσίαση ήταν οι επεξηγηματικές παρατηρήσεις του sommelier Άρη Σκλαβενίτη o οποίος συνέδεε τις γαστρονομικές εμπνεύσεις του Βαγγέλη Μπιλιμπά με τα κρασιά του Ε.Ο.Σ. Σάμου, δίνοντας παράλληλα τη δική του πρόταση για ένα εντυπωσιακό κοκτέιλ με κρασί Σάμου!
 
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την εταιρία Οικονομοτεχνική ΕΠΕ, φορέα υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος και  άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και την υπόσχεση για μια επόμενη συνάντηση στην Αθήνα! 

www.medcheeseandwines.eu 

Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.