Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Αρχής Πάρου - Καθιέρωση αντιδημάρχου Παροικιάς (ΦΩΤΟ)

Δημοσίευση: 19.08.2019, 20:38
Τελευταία Ενημέρωση: 19.08.2019, 20:57

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 18 Αυγούστου, η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Πάρου, Μάρκου Κωβαίου, του νέου δημοτικού συμβουλίου και των συμβούλων των κοινοτήτων. Στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και τον αγιασμό για τη νέα θητεία την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Παροναξίας, Καλλίνικος, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου Κώστας Μπιζάς, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων και σωματείων...
Bookmark and Share

Ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, στην ομιλία του στο πλαίσιο της τελετής αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στην τελετή ορκωμοσίας και συνεχάρη όλους τους εκλεγμένους συμβούλους, ανεξαρτήτου παράταξης, ανέφερε:
 

"Η θέση που κατέχουμε ορίζεται από το καθήκον μας να υπηρετούμε την παριανή κοινωνία. Προσωπικά συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες δεν χωράνε στο δημοτικό συμβούλιο. Θα πετύχουμε μόνο αν γεφυρώσουμε όσα μας χωρίζουν, ενώ είμαστε καταδικασμένοι να αποτύχουμε αν μείνουμε κολλημένοι στις προσωπικές μας ιδεοληψίες", τόνισε ο δήμαρχος Πάρου.


 

"Την προηγούμενη πενταετία ολοκληρώθηκε ένας σημαντικός αναπτυξιακός κύκλος για το νησί. Στο πρόγραμμα αυτής της τετραετίας, περιλαμβάνονται έργα κομβικής σημασίας τα οποία θα εξελίξουν την Πάρο σε έναν ευρωπαϊκό προορισμό που θα αναπτύσσεται βιώσιμα. Και σε αυτό το πρόγραμμα θέλουμε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μαζί μας, όχι απέναντι μας. Είναι ένα πρόγραμμα που απαντάει σε όλα τα προβλήματα του νησιού και συνάμα εξασφαλίζει μια υγιή ανάπτυξη για τον τόπο.
 
Το μέλλον δηλώνει παρών και θα το διεκδικήσουμε με κάθε μας δύναμη", κατέληξε ο κ. Κωβαίος. 
Στη συνέχεια ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Ροκονίδας,  στην ομιλία του, μεταξύ των άλλων ανέφερε: "Εμείς σε τοπικό επίπεδο επεξεργαζόμαστε ένα πλαίσιο πάλης, στόχων και διεκδίκησης που από τη μια θα απαντά στα ζητήματα της καθημερινότητας και από την άλλη θα αναδεικνύει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης για το νησί μας. Τον δρόμο της ανάπτυξης που αντιμετωπίζει τα προβλήματα των πολλών και δεν απαντά στις ανάγκες των λίγων. 
 
Τονίζουμε ότι στον βαθμό που κάποιες προτάσεις της πλειοψηφίας κινούνται σε αυτή την λογική θα είμαστε συμπαραστάτες, όπως το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, σε αντίθετη όμως περίπτωση θα είμαστε απέναντί της. Δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε για να αποσπάσουμε μέτρα ανακούφισης για όλους, καλύτερες υποδομές και συνθήκες διαβίωσης στον τόπο μας, για να διεκδικήσουμε ότι δικαιούμαστε και μας το στερούν, για να μπει φραγμός σε αυτή την καταστροφική πολιτική που ρημάζει το νησί μας. Γιατί μπορούμε να τους σταματήσουμε και να ανοίξει ο δρόμος των ριζικών αλλαγών προς όφελος του Λαού."Η πιο σημαντική στιγμή της τελετής ήταν όταν ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ανακοίνωσε την καθιέρωση του θεσμού της αντιδημαρχίας Παροικιάς, συγκεκριμένα ανέφερε: "θα ήθελα να σας ενημερώσω και για μία πρωτοβουλία στη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου. Αναγνωρίζοντας ότι η Παροικία αναπτύχθηκε λιγότερο τα τελευταία χρόνια, συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέρη του νησιού και θέλοντας πραγματικά να την κάνουμε την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, θα προτείνουμε τη θέσπιση Αντιδημάρχου Παροικιάς. Ο Αντιδήμαρχος θα αναλάβει να συντονίσει και να υλοποιήσει εντός χρονοδιαγράμματος όλα τα έργα για την αναβάθμιση της πρωτεύουσάς μας." 

Newsroom Cycldes Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.