Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Χίου για 40 χρόνια

Δημοσίευση: 11.08.2019, 14:13
Τελευταία Ενημέρωση: 11.08.2019, 14:57

Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Χίου για 40 χρόνια στην εταιρία ειδικού σκοπού Μαρίνα Χίου ΑΕ του επενδυτικού σχήματος Avlum Enterprises Company limited- Ιωάννης και Ηλίας Τέφας Ναυπηγοπλαστική - Κλεοπάτρα Μαρίνα ΑΕ και Τουριστικός Λιμένας Πρέβαζας ΑΕ ειδικού σκοπού. Το επόμενο βήμα στο μέτωπο των μαρίνων, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, είναι η εκμετάλλευση των μαρίνων Πρέβεζας, Αλίμου, Μυκόνου, Σαντορίνης κ.ά...
Η παραχώρηση θα συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική του νησιού σημειώνει ο Χ. Θεοχάρης (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Bookmark and Share

Πρόκειται για την πρώτη μαρίνα που δόθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ προς εκμετάλλευση, όπως τονίστηκε στην ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στα γραφεία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και το «παρών» έδωσε εκ μέρος του ελληνικού δημοσίου ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος ενώ μεταξύ των επενδυτών ήταν και ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος,  αφού η εταιρία Alvum Enterprises Company Limited συμφερόντων του Χιώτη επιχειρηματία συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα. Σε ό,τι αφορά το τίμημα της παραχώρησης, όπως τονίζεται,  διαμορφώνεται σε τουλάχιστον 6,21 εκατ. ευρώ αποτελούμενο από εφάπαξ τίμημα 600.000 ευρώ και ετήσια αμοιβή παραχώρησης πλέον ποσοστού επί των ετήσιων εσόδων της μαρίνας.

Στην παρέμβασή του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, αφού στάθηκε και στη συμβολή της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού για την υπογραφή της σημερινής παραχώρησης, υπογράμμισε ότι η παρούσα παραχώρηση της μαρίνας θα συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική της Χίου και την ίδια στιγμή γίνεται πράξη η δέσμευση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ανάπτυξη των μαρίνων και του θαλάσσιου τουρισμού κατ’ επέκταση.


Ο κ. Θεοχάρης δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του υπουργείου σημείωσε ότι θα κινηθεί προς την κατεύθυνση να δοθούν κίνητρα για νηολογήσεις νέων σκαφών στην Ελλάδα, να αναπτυχθούν οι μαρίνες της χώρας προκειμένου ο τουρισμός να γίνει το αερόστατο που θα σηκώσει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Το επόμενο βήμα στο μέτωπο των μαρίνων είναι η εκμετάλλευση των μαρίνων Πρέβεζας, Αλίμου, Μυκόνου, Σαντορίνης κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, οι προσπάθειες που θα καταβάλλει η ηγεσία του υπ. Τουρισμού θα κινούνται με γνώμονα την παροχή μιας συνολικής εμπειρίας στους επισκέπτες της Ελλάδας, τόνισε ο κ. Θεοχάρης. Κοινή συνισταμένη στις παρεμβάσεις των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, του Αρη Ξενόφου αλλά και του διευθύνοντα συμβούλου Ριχάρδου Λαμπίρη είναι το γεγονός ότι η σημερινή υπογραφή θα αναβαθμίσει την τουριστική υποδομή της Χίου προς όφελος της ελληνικής οικονομίας αλλά και των κατοίκων του νησιού. 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.