Η Μήλος με δυο παραλίες στη λίστα του TripAdvisor με τις 10 καλύτερες ελληνικές παραλίες!

Δημοσίευση: 02.08.2019, 19:38
Τελευταία Ενημέρωση: 02.08.2019, 20:02

Τις 10 καλύτερες ελληνικές παραλίες για το 2019 αναδεικνύει η μεγαλύτερη ταξιδιωτική πλατφόρμα στον κόσμο, TripAdvisor, στα Travellers’ Choice Awards, σύμφωνα με τις κριτικές και αξιολογήσεις εκατομμυρίων ταξιδιωτών. H Μήλος είναι το μοναδικό νησί από τις Κυκλάδες που συμπεριλαμβάνεται με δυο παραλίες του στις 10 καλύτερες ελληνικές παραλίες για το 2019...
Παραλία Κλέφτικο - Μήλος, Κυκλάδες (πηγή: milos.gr)
Bookmark and Share

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη λίστα του TripAdvisor για τις 10 καλύτερες ελληνικές παραλίες, η Μήλος κατέχει την τρίτη και την πέμπτη θέση για τις παραλίες Κλέφτικο και Σαρακήνικο αντίστοιχα.

Αναλυτικά στις 10 καλύτερες ελληνικές παραλίες για το 2019, σύμφωνα με τη λίστα του TripAdvisor, είναι:

1.Λιμνοθάλασσα Μπάλου - Κίσσαμος, Ελλάδα

2. Παραλία Ελαφονήσι - Ελαφονήσι, Ελλάδα

3. Παραλία Κλέφτικο - Μήλος, Κυκλάδες


4. Simos Beach Ελαφόνησος, Περιοχή Λακωνίας

5. Παραλία Σαρακίνικο - Μήλος, Κυκλάδες


6. Παραλία Φαλάσαρνα - Φαλάσαρνα, Ελλάδα

7. Anthony Quinn Bay - Φαληράκι, Ελλάδα

8. Παραλία Μύρτος - Κεφαλονιά, Ιόνια Νησιά

9. Milos Beach - Άγιος Νικήτας, Ελλάδα

10. Petani Beach - Ληξούρι, Ελλάδα

Εξ΄ άλλου, ο δήμαρχος Μήλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης, πριν λίγες ημέρες είχε προβεί σε δήλωση σχετικά με τη συνεχιζόμενη τα τελευταία χρόνια ανοδική πορεία που έχει η Μήλος και που συνεχίζεται και το καλοκαίρι του 2019, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 26% σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2018:"Η Μήλος μας γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μια εκπληκτική άνθιση στον Τουρισμό. Οι ρυθμοί των αφίξεων, μήνα με το μήνα και χρόνο με το χρόνο, αποδεικνύουν μια  σταθερά ανοδική πορεία. Το αποτέλεσμα αυτό, που για πολλούς εντός και εκτός Μήλου φαντάζει πρωτόγνωρο, για εμάς είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα της μεθοδικής και στοχευμένης τουριστικής προβολής που έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα κι εφέτος που διανύουμε μια χρονιά με δυσοίωνες προβλέψεις ως προς την εξέλιξη της κίνησης τουριστών στη Χώρα μας, όπου ακόμα και δημοφιλείς προορισμοί παρουσιάζουν κάμψη, η Μήλος παραμένει σε σταθερή  ανοδική τροχιά.

Αδιάψευστος μάρτυρας τα στοιχεία του Λιμεναρχείου που καταγράφουν 46.192 αφίξεις στο λιμάνι του Αδάμαντα, το τρίμηνο Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου φέτος , όταν το 2018 που ήταν επίσης μια εκπληκτική χρονιά, είχαμε 37.386 αποβιβάσεις επιβατών, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 26% που  με τα νεότερα στοιχεία θα φτάσει το 30% όπως είχα προβλέψει. Εξ ίσου ενθαρρυντικά είναι και τα στοιχεία της κίνησης του  αεροδρομίου για Απρίλιο και Μάιο με αφίξεις  5.328 επιβατών, έναντι  4.844 του περυσινού διμήνου.

Η διεθνής  φήμη που έχει αποκτήσει η Μήλος επιβεβαιώνεται  άλλωστε, για ακόμα  μια φορά και από τους αναγνώστες του μεγάλου ταξιδιωτικού περιοδικού TRAVEL+LEISURE, που ψήφισαν το νησί μας ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης και το τέταρτο στον κόσμο πάνω από τις Μαλδίβες, τα νησιά Φίτζι, τις Αζόρες και άλλους δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου.Με το  brand name “Milos Phenomenon”  αποδείξαμε ότι η Μήλος αξίζει και είναι το «Φαινόμενο του Τουρισμού» παγκοσμίως. Και αυτό είναι αναμφισβήτητο όσο και αν κάποιοι θέλουν να αποδώσουν το αποτέλεσμα σε τυχαίους παράγοντες, κάνοντας στείρα αντιπολίτευση!  Δεν αφήσαμε το νησί μας στην τύχη του.

Εργαστήκαμε σκληρά, μεθοδικά και με εξωστρέφεια. Δημοτική Αρχή, Τουριστική  Επιτροπή  και  η Εταιρία Συμβούλων μας στον τουρισμό  MTC GROUP, καταφέραμε όλοι μαζί να σηκώσουμε τη Μήλο ψηλά σε φήμη, αναγνωρισιμότητα και ελκυστικότητα.Είμαι περήφανος για το νησί μας και ικανοποιημένος που μαζί με τους συνεργάτες μας αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού που έδωσαν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, φέραμε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα  για τη Μήλο.Αυτή είναι η παρακαταθήκη που παραδίδουμε αλλά κι η δέσμευση που αναλαμβάνουν αυτοί που  από το Σεπτέμβριο θα μας διαδεχθούν.  Η διατήρηση της Μήλου στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη απαιτεί στρατηγική και στοχευμένες ενέργειες, συνέπεια και συνέχεια!".


Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 75


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.