Δ. Καπούνης: Οι ίδιοι οι παραγωγοί της Νάξου έδωσαν λύση στο πρόβλημα με το γάλα

Δημοσίευση: 09.07.2019, 19:51
Τελευταία Ενημέρωση: 09.07.2019, 20:32

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η από 5 Ιουλίου 2019 επιστολή της ΕΑΣ Νάξου προς τους παραγωγούς με την οποία γνωστοποιούσε ότι θα σταματήσει να αγοράζει το γάλα (αιγοπρόβειο) μετά τη διαπίστωση ότι αυτό δεν έχει τα επιθυμητά χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην τυροκόμιση αλλά και στη συντήρηση των παραγόμενων τυριών, παραγωγοί είχαν συνάντηση τη Δευτέρα 8 Ιουλίου με τη διοίκηση της Ένωσης. Οι παραγωγοί κατανόησαν το πρόβλημα και έδωσαν λύση οι ίδιοι στη συνάντηση που είχαμε προσδιορίζοντας τους όρους που πρέπει απαρέγκλιτα να τηρούν όλοι ώστε να συνεχιστεί η αγορά του γάλακτος, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΣ Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 FM στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου...
Δημήτρης Καπούνης
Bookmark and Share

Το καθημερινό άρμεγμα των ζώων και η μεταφορά του γάλακτος καθημερινά και σε συγκεκριμένες ώρες στους ψύκτες της ΕΑΣ Νάξου, όπως είπε ο κ. Καπούνης, είναι οι δυο βασικοί όροι ώστε το γάλα να είναι κατάλληλο για τυροκόμιση και για να συνεχιστεί η αγορά του από την Ένωση.

 
Με επιστολή της η ΕΑΣ Νάξου θα γνωστοποιήσει τα προαναφερθέντα στους παραγωγούς ώστε όλοι να γνωρίζουν τις προδιαγραφές, ενώ στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι αυτές δεν τηρήθηκαν από κάποιο παραγωγό αμέσως θα αποκλείεται, επισήμανε ο Δημήτρης Καπούνης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, αναφέρθηκε ακόμη στη συνεργασία της ΕΑΣ Νάξου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, λέγοντας πως το επόμενο διάστημα ο καθηγητής Γιάννης Πολίτης που συνεργάζεται με την ΕΑΣ Νάξου ως ειδικός σύμβουλος θα πραγματοποιήσει ενημερώσεις στους παραγωγούς, που θα πραγματοποιηθούν από τα τέλη Ιουλίου μέχρι μέσα Αυγούστου στην Κόρωνο, στην Απείρανθο, στο Φιλώτι και στο Δαμαριώνα, ώστε όλοι να ενημερωθούν.

Επιπλέον, με αφορμή σχόλια που εκφράστηκαν για την ΕΑΣ Νάξου και το ρόλο της ως Ανώνυμη Εταιρεία, ο Δημήτρης Καπούνης υπογράμμισε πως η Ένωση συνεχίζει απαρέγκλιτα τον κοινωνικό ρόλο της τόσο προς όφελος των παραγωγών, όσο και προς όφελος της Νάξου με τις συνεχείς δράσεις που πραγματοποιεί και που προβάλλονται σε πανελλαδικό επίπεδο από την τηλεόραση, τα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ.

Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε ο Δημήτρης ΚαπούνηςNewsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: John Manios έγραψε: 10/07/2019
Αγαπητή κα Μαύρου. Το όλο θέμα προέκυψε γιατί η επιστολή της ΕΝΩΣΗΣ έφερε ημερομηνία 5.7.2019 και ανέφερε ότι σταματάει να παίρνει αιγοπρόβειο γάλα από 6.7.2019. Η επιστολή απευθυνόταν προς όλους τους παραγωγούς γενικά. Η σχετική επιστολή τους αντιμετώπιζε όλους με τον ίδιο τρόπο είτε είναι συνεπείς είτε ασυνεπείς. Φαντάζομαι ότι έχετε διαβάσει την σχετική επιστολή. Δεν έπρεπε να δυσφημιστούν ούτε όλοι οι παραγωγοί ούτε κατ' επέκταση να δημιουργηθούν ανησυχίες για το διασημότερο προϊόν του νησιού μας. Καλώς έκατσαν, ως όφειλαν εξ αρχής, γύρω από το ίδιο τραπέζι και βρήκαν την λύση. Με εκτίμηση Ιωάννης Γ. Μανιός

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 85


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.