Τιμητική εκδήλωση για τον Νικόλαο Αλιπράντη

Δημοσίευση: 30.06.2019, 22:26
Τελευταία Ενημέρωση: 30.06.2019, 22:49

Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών, πραγματοποίησε εκδήλωση την Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019, στην Αθήνα, στη Στοά του Βιβλίου, για να τιμήσει τον κ. Νικόλαο Χρ. Αλιπράντη, φιλόλογο, συγγραφέα, εκδότη, διευθυντή, ερευνητή και ποιητή από την Πάρο και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου της Εταιρείας, με την αφορμή της συμπλήρωσης 40 ετών από της κυκλοφορίας του Περιοδικού «Παριανά»
(Φωτογραφία του Προοδευτικού Συλλόγου Λευκιανών Πάρου στο Facebook)
Bookmark and Share

Όπως αναφέρει το Δ.Σ. της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών:

Σε μία γεμάτη αίθουσα και μετά από την προσφώνηση του Προέδρου της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, καθηγητή κ. Δημητρίου Στ. Κορρέ, απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (Ε.ΚΥ.Τ) κ. Γεράσιμος- Θεόδωρος Μαγκανιώτης, ο Επίκουρος Καθηγητής  Βυζαντινής Αρχαιολογίας στο ΕΚΠΑ κ. Γεώργιος Πάλλης, και ο Ιωάννης Γ. Τζανετής Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Λευκιανών Πάρου.
Ο κ. Γεώργιος Γαβαλάς, Γεν. Γραμματέας της Εταιρείας, που διηύθυνε την όλη εκδήλωση, ανέγνωσε δύο επιστολές του πατρός Κωνσταντίνου Καλλιανού, Πρωτοπρεσβυτέρου στην Σκόπελο, και  του κ. Κωστή Παπαδάκη επ. Λυκειάρχη, εκ Ρεθύμνου, οι οποίοι εξήραν το έργο του τιμωμένου.

Για την προσωπικότητα και το έργο του μίλησαν  ο  κ. Λάζαρος Ν. Θεόφιλος, Χημικός και Δημοσιογράφος Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.ΚΥ.Τ., ενώ  ο  κ. Μανόλης Σέργης,  Καθηγητής  Λαογραφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μίλησε για το περιοδικό «Παριανά». 

Ο κ. Νικόλαος  Αλιπράντης, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε την Εταιρεία και τους ομιλητές για την όλη εκδήλωση προς το πρόσωπό του

Παρευρέθησαν ο πρ. Υπουργός κ. Γ. Ανωμερίτης, οι Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Νίκ. Μανιός, Αντ. Συρίγος  και Νίκ. Συρμαλένιος, ο Αντιπρόεδρος του ΣτΕ κ. Ιωάννης  Γράβαρης, ο Ακαδημαϊκός κ. Νικήτας Δ. Αλιπράντης, ο Πρόεδρος της Ε.ΚΥ.Τ κ. Γεράσιμος –Θεόδωρος Μαγκανιώτης, ο κ. Αντ Χωριανόπουλος, ο κ. Β. Φραγκουλόπουλος, ο κ. Γ. Προμπονάς, ο κ. Αντ. Τζιώτης και πολλοί άλλοι.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε κυκλαδίτικο κέρασμα, προσφορά του Προοδευτικού Συλλόγου Λευκιανών Πάρου, ενώ οι παρευρεθέντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία συζητήσεων και κοινωνικών επαφών.

Η προαναφερθείσα εκδήλωση ήταν απόδοση μιας επάξιας τιμής προς τον κ. Νικ. Αλιπράντη, τον άνθρωπο των Γραμμάτων, τον ακούραστο επιστημονικό ερευνητή και εκδότη των «Παριανών», τον λάτρη της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Πάρου και των Κυκλάδων και γενικά της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης και τον άνθρωπο με το εξαίρετο ήθος, πρότυπο προς μίμηση.
 

Το Δ.Σ. της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών συγκροτούν, οι:

Δημήτριος Κορρές, Πρόεδρος,
Νικόλαος Κουτρουμπής, Αντιπρόεδρος,
Γεώργιος Γαβαλάς, Γεν. Γραμματέας

Μέλη:

Θεόδωρος-Γεράσιμος Μαγκανιώτης
Ιάκωβος Ρήγος
Νικόλαος Αλιπράντης
Ιωάννης Λογαράς
Ευαγγελία Κασιμάτη,
Φραγκίσκος Ν. Ξυπνητός,
Γεώργιος Πάλλης,
Νικόλαος Πετρόχειλος
Στέφανος Προβελέγγιος,
Αικατερίνη Μαρινάκη
Λεονάδρος Χατζηανδρέου
Κούλα Χρυσού-Καρατζά

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.