Περιοδεία Νίκου Συρμαλένιου στην Αμοργό

Δημοσίευση: 30.06.2019, 14:46
Τελευταία Ενημέρωση: 30.06.2019, 14:48

Την Παρασκευή και το Σάββατο πρωί 28-29/6, περιόδευσε στην Αμοργό ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος. Η στελέχωση των υπηρεσιών και η ορθολογική ακτοπλοϊκή διασύνδεση εμπεριέχονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε, μεταξύ άλλων ο κ. Συρμαλένιος...
Ο Νίκος Συρμαλένιος είχε κοινή συνάντηση με τον απερχόμενο και το νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ.κ. Νίκο Φωστιέρη και Λευτέρη Καραΐσκο
Bookmark and Share

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συναντήθηκε σε κοινή συνάντηση με τον απερχόμενο και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ.κ. Νίκο Φωστιέρη και Λευτέρη Καραΐσκο, επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΔΕΗ, το Κέντρο Υγείας, ενώ είχε και ιδιαίτερη συνάντηση με αντιπροσωπεία του πλειοψηφίσαντος συνδυασμού του νέου δημάρχου.Επίσης περιόδευσε στα Κατάπολα, στην Αρκεσίνη και την Κάτω Μεριά, τη Χώρα, την Αιγιάλη, τα Θολάρια και τη Λαγκάδα, όπου συνομίλησε με κατοίκους του νησιού.

Στη συνάντηση με τους αιρετούς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, τονίστηκε η κυβερνητική στήριξη στα έργα που δρομολογήθηκαν στην Αμοργό και που χρηματοδοτήθηκαν από τα προγράμματα Φιλόδημος Ι και ΙΙ, από το Ειδικό Αναπτυξιακό Ν. Αιγαίου καθώς και από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για προγράμματα αφαλάτωσης, ύδρευσης, δικτύων αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, για συντήρηση και επισκευή των σχολείων και των παιδικών χαρών, για ολοκλήρωση του οδικού δικτύου. Πρόκειται συνολικά για 16 ζωτικά για το νησί έργα, προϋπολογισμού 15.700.000 ευρώ Επίσης έγινε μεγάλη συζήτηση για την ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών του δήμου, κάτι που θα διασφαλιστεί μόνο στην περίπτωση της συνέχισης προσλήψεων, που σήμερα έφθασε να είναι στην αναλογία 1 προς 1, δηλαδή για κάθε 1 αποχώρηση 1 πρόσληψη, σε αντίθεση με τη διακηρυγμένη θέση της ΝΔ για 1 προς 5, δηλαδή για κάθε 5 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη. Από την πλευρά τους οι αιρετοί μας έθεσαν επίσης το σοβαρό ζήτημα αποδρομολόγησης του οχηματαγωγού πλοίου από τη Ραφήνα, κάτι που υπήρχε κατά την περσινή τουριστική περίοδο και που αντικαταστάθηκε μεν αλλά από μικρό ταχύπλοο με δυνατότητα μεταφοράς μόνο επιβατών. Απαίτηση τους η επαναφορά του πλοίου εντός της φετινής σεζόν, για να αποφευχθούν δυσάρεστες επιπτώσεις στον τουρισμό. Στο Κέντρο Υγείας επιβεβαιώθηκε επίσης η σημαντική βελτίωση της λειτουργίας του τα τελευταία χρόνια με την αύξηση του ιατρικού και του λοιπού προσωπικού, όμως και εδώ εξακολουθούν και υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, όπως απαιτείται π.χ. για τη λειτουργία του ακτινοδιαγνωστικού αλλά και του μικροβιολογικού τμήματος.

Τέλος στη ΔΕΗ, υπήρξε ενημέρωση για το θέμα της διασύνδεσης με το ηπειρωτικό δίκτυο που πρόκειται να προχωρήσει στην επόμενη φάση, ενώ και εδώ εντοπίστηκε η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού ιδιαίτερα για τη συντήρηση του δικτύου.

Από την πλευρά μας, τονίσαμε ότι θα συμβάλουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τόσο για τη στήριξη στην ολοκλήρωση των έργων, όσο και για την άρση των όποιων  αρνητικών, όπως στο θέμα της υποστελέχωσης αλλά και των ελλείψεων στην ορθολογική ακτοπλοϊκή διασύνδεση που άλλωστε περιέχονται και στο επόμενο κυβερνητικό μας πρόγραμμα.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 171


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.