Το 3d Photosphere στην Πάρο

Δημοσίευση: 29.06.2019, 19:06
Τελευταία Ενημέρωση: 30.06.2019, 19:49

Το διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας εξωτερικού χώρου "3d Photosphere", ξεκινά στην Πάρο. Τα εγκαίνια που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30 Ιουνίου, αναβάλλονται λόγων των ισχυρών ανέμων και θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 και ώρα 21:00 στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αρχίλοχος". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουλίου 2019...ότι τα εγκαίνια του 3ου Photosphere αναβάλλονται λόγω ισχυρών ανέμων!
Bookmark and Share

Photosphere
Πάρος, 2 Ιουλίου - 15 Ιουλίου 2019 / Πάτμος, 28 Ιουλίου - 11 Αυγούστου 2019

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση οι διοργανωτές του Photosphere, Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Εξωτερικού Χώρου, ανακοίνωσαν τα ονόματα των συμμετεχόντων της τρίτης  χρονιάς του Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην Πάρο από τις 2 Ιουλίου έως τις 15 Ιουλίου και στην Πάτμο από τις 28 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2019.

Οι συμμετέχοντες είναι οι:

Andrea Georgacopulo Protegdico - Ιταλία
Ανδρομάχη Κακαβά - Ελλάδα
Αθανάσιος Δήμου - Ελλάδα
Carolyn Scales - Αγγλία / Ελλάδα
Chantal Formizzi - Ιταλία
Εμμανουήλ Σπίννος - Ελλάδα
Γιώργος Αγγέλης - Ελλάδα
Henri Kandiyoti - Τουρκία
Igor Ochmiansky - Γαλλία
Ivalina Dakova - Βουλγαρία / Ελλάδα
Καλλιόπη Χατζοπούλου - Ελλάδα
Κίμων Αξαόπουλος - Ελλάδα
Λάμπρος Ράπτης - Ελλάδα
Mike Fan Tong Hwa - Ταϊβάν / Ελλάδα
Muriel Despiau - Γαλλία
Mutlu Kurtbas - Τουρκία
Nasir Javed - Πακιστάν / Ελλάδα
Paula Munos - Γαλλία
Περικλής Λουκόπουλος - Ελλάδα
Stefano Rapino - Ιταλία
Στέφανος Πατεράκης - Ελλάδα
Xavier Delannoy - Γαλλία

Οι εξωτερικοί χώροι του Πολιτιστικού Συλλόγου Πάρου “Αρχίλοχος” και του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πάτμου “Πάτμιον” , θα διαμορφωθούν για άλλη μια χρονιά κατάλληλα για να φιλοξενήσουν τα έργα των 22 φωτογράφων για δύο καλοκαιρινά δεκαπενθήμερα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το οποίο φέτος θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει και τα έργα άλλων δύο αξιόλογων δράσεων.
Η πρώτη, είναι η νέα δράση του Photosphere με τον τίτλο “Time-lapse action 2019”, για την οποία έχουν επιλεγεί 10 Time-lapses με θέμα το αστικό τοπίο και οι δημιουργοί τους είναι οι:

Alessandro Menegon - Ιταλία
Αντώνης Βενίτης - Ελλάδα
Christian Uhlig - Νορβηγία
Δημήτρης Μιχαλάκης - Ελλάδα
Kirill Neiezhmakov - Ουκρανία
Louis Martin - Ηνωμένο Βασίλειο
Miguel Angel Ovalle - Κολομβία
Sergey Kosov - Γερμανία
Σωτήρης Κωνσταντινίδης - Ελλάδα
Φοίβος Πέντες - Ελλάδα

Η δράση εγκαινιάστηκε στις 30 Μαΐου 2019 στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Ιωαννίνων “Photometria” στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο Φεστιβάλ. Τα επιλεγμένα Time-lapses προβάλλονταν καθ΄όλη τη διάρκεια του Photometria στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων καθώς και στο κεντρικό γραφείο του Φεστιβάλ και θα προβάλλονται και καθ’ολη τη διάρκεια του 3ου Photosphere σε Πάρο και Πάτμο όπου και θα βραβευτούν τα 3 καλύτερα.
Η τριμελής Κριτική Επιτροπή που επέλεξε τα 10 Time-lapses αποτελείται από τους: Σπύρο Παπαναστασίου, αρχιτέκτονα και κινηματογραφιστή, Αντώνη Λιακόπουλο, σεναριογράφο και καθηγητή σεναρίου και Μιχάλη Πατσούρα, καθηγητή φωτογραφίας.

Η δεύτερη δράση αφορά την έκθεση “Έντευξις”, μια έκθεση 12 φωτογραφικών ομάδων της Ελλάδας με τίτλο “Freedom”, η οποία μετά την πραγματοποίησή της στο Photometria, θα ταξιδέψει και θα φιλοξενηθεί από το Photosphere στο πλαίσιο και πάλι συνεργασίας των δύο Φεστιβάλ. Οι φωτογραφικες ομάδες που συμμετέχουν είναι οι: Φωτόραση, ΦΩΣΠΙ, Φωτογραφιστές, Αrt8, Φωτογραφική Λέσχη "Σαν Φως" του ΕΚΚΕΕ - ΟΚΑΝΑ, ΑΣΤΟ -Επικοινωνούμε, ΚΑΔΡΩ, Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, Φωτογραφική Oμάδα Κομοτηνής, Φωτογραφική Ομάδα Άρτας, Corinthian Photography Club, Olive Branch Arts.

Το 3ο Photosphere πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πάρου “Αρχίλοχο” και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου “Πάτμιον”, ενώ έχει την υποστήριξη του Δήμου Πάρου και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάρου ΚΔΕΠΑΠ. 
Μέγας Χορηγός: Blue Star Ferries.
Χορηγοί: Argo Hotel, Kallisti Rooms & Apartments, Christiana Hotel, Captain’s Rocks Hotel, Chris Hotel, Skala Hotel, Benetos Restaurant, Vaggelis Restaurant, Φούρνος Κούμανης, 56isles, Asteras Paros Winery, Οινοποιείο Πάτοινος, Ξυλεμπορική Πάρου, Αγροτεχνική, Pararam, Ψηφιακό Τύπωμα, RentPhotoVideo, Mostra graphic arts.
Χορηγοί Επικοινωνίας: iFocus, PTTL, Photonet Nexus Media, All About Festivals, Art Noise, The Secret Door Ins & Outs, Avatonpress, Cyclades Voice, Νήσος Πάτμος Free Press, Doc Tv, Femgrafia.

 Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο:www.photosphere.gr
 
Newsroom Cyclades Voice

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΔείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.