Απέσυρε την υποψήφιότητά της στα Δωδεκάνησα η Τώνια Μοροπούλου

Δημοσίευση: 23.06.2019, 21:35
Τελευταία Ενημέρωση: 23.06.2019, 22:21

Με επιστολή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη την Κυριακή 23 Ιουνίου, η υποψήφια της ΝΔ στα Δωδεκάνησα, Τώνια Μοροπούλου, μετά την αποκάλυψη ότι εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη του νεκρού πατέρα της, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά της. Δεκτή έγινε η παραίτηση της Τώνιας Μοροπούλου από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας...
Bookmark and Share

Στην επιστολή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Τώνια Μοροπούλου τονίζει πως δέχεται πόλεμο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα «όργανά του», επιμένει πως δεν έχει κάτι τίποτα παράνομο αλλά επειδή «η λάσπη συνεχίζεται» αποσύρει την υποψηφιότητά της. «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές (…) Η προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ονόματος της οικογένειάς μου, όσο και του έργου μου, αποτελεί αήθη τακτική εκ μέρους αυτών που ενορχήστρωσαν την εναντίον μου επίθεση«, αναφέρει.

Αναλυτικά η επιστολή της Τώνιας Μοροπούλου:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητέ Κυριάκο,

Σου διαβιβάζω επιστολή για τις αποφάσεις μου μετά τον πόλεμο λάσπης που ενορχηστρώθηκε εναντίον μου για την πολιτική μου επιλογή στο πλευρό σου.

Η απόφασή μου να κατέβω ως υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου προήλθε από τη διάθεσή μου να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στον τόπο μου και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.

Λόγω της προσωπικής διαδρομής μου -και όσων αυτή σηματοδοτεί- δέχομαι τις τελευταίες δύο ημέρες πόλεμο από την παράταξη που βρίσκεται στην εξουσία και όργανά της. Αμέσως και δημόσια δήλωσα στους συμπολίτες μου ότι δεν έκανα καμία παράνομη ενέργεια. Και εξέθεσα τα πραγματικά περιστατικά γύρω από την υπόθεση της σύνταξης του αποβιώσαντος πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, για την οποία άλλωστε είμαι σε διαδικασία άμεσης και έννομης διευθέτησης με το Δημόσιο.

Η λάσπη ωστόσο εναντίον μου συνεχίζεται. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές. Για αυτό ενημέρωσα τη Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Δεν δέχομαι καμία σκιά στη διαδρομή μου, ούτε δέχομαι να γίνω αφορμή αποπροσανατολισμού της πολιτικής ζωής από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και υποβάθμισής της με πόλεμο λάσπης σε όποιον δεν μπορούν να μειώσουν αλλιώς. Η προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ονόματος της οικογένειάς μου, όσο και του έργου μου, αποτελεί αήθη τακτική εκ μέρους αυτών που ενορχήστρωσαν την εναντίον μου επίθεση.

Θα εξακολουθήσω να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Δωδεκάνησα.
 
Ευχαριστώ όλους όσους πιστεύουν σε εμένα και υποστήριξαν μέχρι σήμερα την υποψηφιότητά μου». 

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ να αποπέμψει την Μοροπούλου 

Νωρίτερα, η Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας την απάντηση της ίδιας της κ. Μοροπούλου που είπε πως «δεν έχει κάνει καμία παράνομη ενέργεια», κάνει λόγο για «ασύλληπτη δήλωση».

«Η αποκάλυψη ότι η κ. Μοροπούλου εισέπραττε επί 7 χρόνια παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της, αλλά, κυρίως, η δήλωσή της πως δεν έχει κάνει κάποια παράνομη ενέργεια είναι πραγματικά ασύλληπτη», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να την αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδρασή του».

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως: «Και την επόμενη φορά που τα στελέχη του θα είναι έτοιμη για ένα ακόμη μάθημα ηθικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, να το σκεφτούν δύο φορές».

«Καμία παράνομη ενέργεια»

Η κ. Μοροπούλου, το Σάββατο 22 Ιουνίου, απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, τόνισε πως δεν έχει κάνει «καμία παράνομη ενέργεια».

 
Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.