"Ο τουρισμός απαιτεί διαρκώς προσαρμογές"

Δημοσίευση: 13.06.2019, 23:12
Τελευταία Ενημέρωση: 13.06.2019, 23:18

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνεδρίασης των μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας MTC Group ΕΠΕ για το έργο «Παροχή υπηρεσίας υποστήριξης του Δήμου σε επίπεδο Τουριστικού Μάρκετινγκ και Προβολής καθώς και Προώθησης του Τουριστικού Προϊόντος», κ. Νότη Μαρτάκη, παρουσία του Δημάρχου, Γιώργου Μαραγκού. Ο κ. Μαρτάκης παρουσίασε το αντικείμενό του, δηλαδή το Management προορισμών, τονίζοντας ότι «κλειδί» της επιτυχίας για έναν τουριστικό προορισμό είναι η συμμετοχικότητα και η συστράτευση όλων των τουριστικών δυνάμεων ενός τόπου.
Bookmark and Share

Ο εκπρόσωπος της MTC Group ΕΠΕ, ανέφερε ότι ο τουρισμός είναι ένα εξελισσόμενο προϊόν, το οποίο απαιτεί διαρκώς προσαρμογές, γι’ αυτό και χρειάζεται αμφίδρομη ενημέρωση και πληροφόρηση. Επεσήμανε ότι φιλοδοξία του αποτελεί να καταστεί η Σύρος πρωταγωνίστρια του τουρισμού, γεγονός που δεν επιτυγχάνεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά απαιτείται κόπος, συνέπεια και συνέχεια.

Απαρίθμησε, επίσης, τις δράσεις και πρωτοβουλίες της εταιρείας, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα, αναφέροντας, μάλιστα, ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί γυρίσματα από τον τηλεοπτικό σταθμό Open και τη δημοσιογράφο Αγγελική Πέππα για την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη «Τώρα ό,τι συμβαίνει», όπου η Σύρος πρόκειται να προβληθεί σε 3-4 επεισόδια. Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι ακολουθεί προώθηση του νησιού στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως και προβολή σε Αυστρία, Αυστραλία και Ινδία μέσω των παριστάμενων δημοσιογράφων, ενώ παράλληλα έχουν προγραμματιστεί επαγγελματικά ταξίδια και συναντήσεις με ταξιδιωτικά γραφεία και bloggers από Γερμανία και Γαλλία, καθώς και δημοσιογράφους από Βρετανία και Ιταλία, για το ερχόμενο φθινόπωρο. 

Η παρουσίαση του κ. Μαρτάκη ολοκληρώθηκε με την εμπεριστατωμένη καταγραφή και ανάλυση στοιχείων από το Trip Advisor και συγκεκριμένα από δείγμα 8.989 κριτικών διαφόρων εθνικοτήτων (Ελλήνων, Βρετανών, Ιταλών, Γάλλων και Γερμανών) για την ποιότητα της διαμονής, των δραστηριοτήτων και της εστίασης στη Σύρο. Βάσει των στοιχείων, τα μηνύματα είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο νησί μας, γεγονός που δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επίτευξη υψηλών στόχων στον τομέα του τουρισμού. 

 

Στη συνεδρίαση ήταν, επίσης, παρόντες οι δημοσιογράφοι κ.κ. Βασιλεία Ελευθεριάδου, με δραστηριοποίηση στην Αυστρία (www.theviennesegirl.com) και Πωλίνα Παρασκευοπούλου, με δραστηριοποίηση στην Αυστραλία (greekcitytimes.com / www.lavienblog.com), ο επικεφαλής της NAMASTE GREECE κ. Χρήστος Δήμας, η υπεύθυνη των request από Ινδία κα Μαρία Παναγιωτοπούλου, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης. 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.