Rainbow Warrior - Το πλοίο-σύμβολο της Greenpeace στο λιμάνι της Ζέας για το κλίμα

Δημοσίευση: 12.06.2019, 15:49
Τελευταία Ενημέρωση: 12.06.2019, 15:56

Για δύο μέρες, Τετάρτη 12 Ιουνίου και Πέμτη 13 Ιουνίου, το πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior, θα βρίσκεται στο λιμάνι Ζέας...
Bookmark and Share

... μπροστά από το εστιατόριο “Πισίνα” στην Ακτή Μουτσοπούλου. Την Τετάρτη, το πλοίο είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 17:00 μέχρι τις 20:00 και την Πέμπτη από τις 10:00 μέχρι τις 14:00. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί σε αυτό το ιστορικό πλοίο, να δει μία έκθεση φωτογραφίας για τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών αλλά και τις λύσεις για την προστασία του κλίματος, και να συμμετέχει σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Το ιστορικό πλοίο της Greenpeace βρίσκεται στη χώρα μας στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής περιοδείας United For Climate “Ενωμένοι για το Κλίμα”. Η παρουσία του στην Ελλάδα (12-22 Ιουνίου) έχει στόχο να στηρίξει τη δράση των τοπικών κοινωνιών ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και να αναδείξει τη σύνδεσή τους με το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε.

“Εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια, οι επιστήμονες προειδοποιούν για τις χειρότερες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Σήμερα, στο κατώφλι της κλιματικής κρίσης, έχουμε την τελευταία ευκαιρία να αλλάξουμε. Είναι η στιγμή που οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τολμηρά και δεσμευτικά μέτρα για να προστατεύσουν τη ζωή στον πλανήτη. Είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να ενωθούμε, να ακούσουμε τη φωνή των επιστημόνων και να αναλάβουμε δράση”, δήλωσε ο Κωστής Γριμάνης, υπεύθυνος της εκστρατείας για την κλιματική δικαιοσύνη στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Το Rainbow Warrior θα ταξιδέψει σε Κεφαλονιά, Πάτρα και Κέρκυρα προσφέροντας μία πλατφόρμα ώστε πρωτοβουλίες πολιτών, παραγωγικοί & κοινωνικοί φορείς, οργανώσεις και τοπική αυτοδιοίκηση να βρεθούν μαζί, να μοιραστούν την εγχώρια αλλά και διεθνή εμπειρία, κοινούς στόχους και ιδέες για τα επόμενα βήματα κινητοποίησης.

Η πανευρωπαϊκή περιοδεία του Rainbow Warrior για την Ενέργεια και το Κλίμα έρχεται ως συνέχεια των δράσεων που η οργάνωση, μαζί με συμμάχους, έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα σχετικά με το επείγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Πριν λίγες ημέρες, η Greenpeace μαζί με άλλες 23 οργανώσεις από το ευρύτερο φάσμα της κοινωνίας των πολιτών και μέλη της Συμμαχίας για το Κλίμα, προχώρησαν σε κοινή δήλωση(1), ζητώντας από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να δεσμευτούν στην άμεση κήρυξη της χώρας σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης για την κλιματική αλλαγή” αμέσως μετά τις εκλογές, όπως έχουν ήδη πράξει τα κοινοβούλια της Βρετανίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Ιρλανδίας(2).

Την Δευτέρα, η Greenpeace και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προχώρησαν σε κοινή δράση(3), με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορωπίου, ζητώντας ουσιαστικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών.

Η ευρωπαϊκή περιοδεία του Rainbow Warrior θα μεταφέρει στην Ελλάδα μήνυμα αλληλεγγύης και ενότητας για το κλίμα από άλλες χώρες, την ώρα που το παγκόσμιο κλιματικό κίνημα γιγαντώνεται. Μαθητές και μαθήτριες σε όλο τον κόσμο, και στην Ελλάδα, καθώς και κινήματα, πραγματοποιούν δυναμικές αλλά ειρηνικές πορείες απαιτώντας από τις κυβερνήσεις τον τερματισμό της υποκρισίας: άμεση δράση για την κλιματική κρίση, που απειλεί την ίδια μας τη ζωή, σύμφωνα με τις υποδείξεις της επιστήμης και πολιτικές απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα. Ιδιαίτερα στη χώρα μας, το εθνικό συμφέρον επιτάσσει την προστασία και την ανάδειξη του μοναδικού φυσικού μας περιβάλλοντος μέσω της προώθησης ενεργειακών επιλογών που μειώνουν την εξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο αντί να την παρατείνουν.

Η Greenpeace καλεί τα πολιτικά κόμματα της χώρας σε αυτήν την προεκλογική περίοδο να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναδείξουν τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης μέσα από τις προτάσεις τους. Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους πολίτες να ενημερωθούν για τους κινδύνους της κλιματικής κρίσης και να συμμετάσχουν σε ειρηνικές δράσεις για την αντιμετώπισή της, προστατεύοντας τον τόπο μας και τη ζωή μας. 

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.