Το Εθνικό Θέατρο με τις "Ευμενίδες" σε Λειψούς, Κάλυμνο και Κω (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση: 04.06.2019, 15:29
Τελευταία Ενημέρωση: 04.06.2019, 15:36

Οι Ευμενίδες του Αισχύλου, το τελευταίο έργο της τριλογίας Ορέστεια, πρόκειται να «ταξιδέψει» τον Ιούλιο σε νησιά του Αιγαίου. Με την εγγύηση του Εθνικού Θεάτρου, που επιμελείται της παράστασης και με σύνθημα «το θέατρο κοντά στους νησιώτες», ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, μέσω του προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ενέκρινε επιχορήγηση για την παρουσίαση της παράστασης Ευμενίδες στους Λειψούς (18/7), στην Κάλυμνο (21/7) και στην Κω (25/7). Οι συγκεκριμένες παραστάσεις θα παρουσιάζονται δωρεάν και η πρόσκληση συμμετοχής σε αυτές είναι ανοιχτή.
Ευμενίδες | Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη (πηγή: YouTube)

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια της περσινής συνεργασίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το Εθνικό Θέατρο, όταν και πάλι, η παράσταση "Ηλέκτρα" είχε ταξιδέψει στη Λήμνο, τη Λέσβο και τον Αι Στράτη και είχε τύχει θερμής υποδοχής από κατοίκους και επισκέπτες των νησιών.    

Όπως υπογράμμισε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, το Εθνικό για πολλά χρόνια, μέσα από το υψηλό επιπέδου έργο του αλλά και με τη συνεργασία του με σημαντικούς ανθρώπους της Τέχνης, αποτελεί εγγύηση για ένα ποιοτικό Θέατρο.

"Σκοπός του Υπουργείου είναι η ισότιμη πρόσβαση των νησιωτών σε πολιτιστικά δρώμενα και αξιόλογες δουλειές που δυστυχώς, μέχρι τώρα, περιορίζονταν στην Πρωτεύουσα. Το για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ταξίδι του Εθνικού στα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου, έτσι ώστε οι ντόπιοι και οι επισκέπτες των νησιών να απολαύσουν δωρεάν σημαντικές κλασικές παραστάσεις αποδεικνύει την πολυεπίπεδη μέριμνα  που επιδεικνύεται για την τόνωση των νησιών."Newsroom Cyclades Voice
 

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 106


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.