Το Πάρκο Πάρου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δημοσίευση: 28.05.2019, 22:22
Τελευταία Ενημέρωση: 28.05.2019, 22:24

Την Κυριακή 2 Ιουνίου από τις 9:30 το πρωί το Πάρκο Πάρου προσκαλεί να συμμετάσχετε σε μια μέρα δράσης και γιορτής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: "Φροντίζουμε το Πάρκο, φροντίζουμε τις Κυκλάδες"...
Bookmark and Share

"Παρά την έντονη δραστηριότητα για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στο Πάρκο, οι άνθρωποι που θεωρούμε την φύση της Πάρου την πιο πολύτιμη περιουσία της, συναντιόμαστε στο Πάρκο την Κυριακή 2 Ιουνίου για να γιορτάσουμε με συγκεκριμένες δράσεις τα 10 χρόνια λειτουργίας μας καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5η Ιουνίου.

Ο Σύλλογος των Φίλων του Πάρκου, ο ναυτικός όμιλος Νάουσας Ναϊάς, οι Περπατητές της Πάρου και η Φωτογραφική Ομάδα Πάρου καθαρίζουμε τις παραλίες του Πάρκου, περπατάμε στον υπό κατασκευή βοτανικό μας κήπο και στα αντιδιαβρωτικά έργα των δύο τελευταίων χρόνων, μαθαίνουμε στην πράξη για τις καινοτόμες δράσεις αντιμετώπισης της πλαστικής ρύπανσης που γίνονται στην Πάρο και στη Σύρο, και τελειώνουμε με κέρασμα, για να γιορτάσουμε τις συνεργασίες μας, παλιές και νέες.

Μαζί μας είναι:

Η ομάδα Clean Blue Paros υπό την αιγίδα της ΜΚΟ Common Seas, που θα μας παρουσιάσει τους στόχους και τις προτάσεις της για τη συστηματική μείωση των πλαστικών απορριμμάτων στο νησί.
Η ΚοινΣΕπ του Περιβαλλοντικού Πάρκου Απάνω Μεριάς Σύρου, που θα στήσει στο Πάρκο για μια μέρα ένα εργαστήριο δημιουργικής ανακύκλωσης πλαστικού.
Το Ίδρυμα για την Προστασία και Ανάδειξη του Περιβάλλοντος των Κυκλάδων (Cyclades Preservation Fund), πολύτιμος αρωγός σε ένα πλήθος περιβαλλοντικών δράσεων που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στις Κυκλάδες.
Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου μας

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή τη μέρα δράσης και γιορτής, από τις 9.30 το πρωί της Κυριακής 2 Ιουνίου, φέρνοντας μαζί σας επαναχρησιμοποιούμενα γάντια και σακούλες, το πιάτο και το ποτήρι σας, κι ακόμα, τον ενθουσιασμό και την αποφασιστικότητά σας να βοηθήσετε ώστε το Πάρκο Πάρου να συνεχίσει να είναι σημείο αναφοράς για την ήπια και περιβαλλοντικά βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των Κυκλάδων και τα επόμενα δέκα χρόνια."

Newsroom Cyclades Voice


 
 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 102


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.