Θερμή υποδοχή για την Ομάδα Αιγαίου στα Κουφονήσια! (ΦΩΤΟ)

Δημοσίευση: 12.05.2019, 20:49
Τελευταία Ενημέρωση: 13.05.2019, 01:06

Η Ομάδα Αιγαίου, στην 25η συνεχή χρονιά της δραστηριότητά της με σκοπό τη στήριξη, ενίσχυση και βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων των μικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου, πραγματοποίησε με 10 φουσκωτά σκάφη και το εξειδικευμένο πλωτό ασθενοφόρο σκάφος «ΜΗΝΑΣ Ε» τον 25ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, από το Σάββατο 11 Μαΐου έως τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, με τελευταία στάση στα Κουφονήσια. Στη μαρίνα του νησιού υποδέχθηκαν στις 13:30 του Σαββάτου 11 Μαΐου τα μέλη της Ομάδας, κάτοικοι με βεγγαλικά και καπνογόνα, ενώ κέρασαν τους ταξιδιώτες μόλις αποβιβάστηκαν, ρακόμελο, ξεροτήγανα και το απαραίτητο νεράκι...

Χαρούμενες χαιρετιστήριες φωνούλες ακούστηκαν από του συγκεντρωμένους μικρούς κατοίκους του νησιού που προσέφεραν στην κυριολεξία "Αγάπες και Λουλούδια".

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τη θερμότατη υποδοχή της Ομάδας Αιγαίου από μικρούς και μεγάλους στα Κουφονήσια!

 
Αμέσως μετά την άφιξή τους τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου ασχολήθηκαν με την προετοιμασία των δραστηριοτήτων τους στα Κουφονήσια. Στήσιμο Ιατρείων διαφόρων ειδικοτήτων, την εγκατάσταση των απαραίτητων ηλεκτρονικών συσκευών και αναλώσιμου ιατρικού υλικού που έφεραν μαζί τους.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται

Το απόγευμα του Σαββάτου η Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίων οργάνωσε εκδήλωση στη μαρίνα του νησιού, κατά την οποία εγκαινιάστηκε ο οικίσκος χώρων υγιεινής του τουριστικού καταφυγίου, με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου και υποψήφιου δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού.Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, παιδί, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας, Αντώνης Κωβαίος και ο αντιδήμαρχος ευχαρίστησαν την Ομάδα Αιγαίου για τα 25 χρόνια προσφοράς και φιλίας, απονέμοντας στα μέλη τους τιμητικές πλακέτες, όπως και στους άλλους χορηγούς. Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, γάμος, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες

Χόρεψε το τοπικό χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘ΚΕΡΟΣ’.

Σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο τέλος της εκδήλωσης παρατέθηκε γεύμα στα μέλη της Ομάδας Αιγαίου προς τιμή και ευχαρίστηση.Την Κυριακή 12/05/19 στις 09:00 το πρωί τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου ξεκίνησαν το έργο τους.Το ιατρικό τμήμα της Ομάδας πραγματοποίησε ιατρικές εξετάσεις στις παρακάτω ειδικότητες: 

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΩΡΛ
ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ – ΠΑΙΔΟΟΡΘ/ΚΗΣ
ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣΤΟΥ – ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ
ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣΣτα παιδιά πραγματοποιήθηκε προληπτικός παιδοορθοπεδικός έλεγχος, καρδιολογικός έλεγχος, προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος, έλεγχος ΩΡΛ.

Μέλη της Ομάδας Αιγαίου μοίρασαν στους παρευρισκόμενους ενημερωτικά φυλλάδια ιατρικής πρόληψης.Οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν στις 14:00 της Κυριακής.

Εξετάστηκαν συνολικά 115 κάτοικοι και παρευρισκόμενοι του νησιού. 

Η ομάδα Αιγαίου, ολοκληρώνοντας τον 25ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, αναχωρεί από τα 
Κουφονήσιατη Δευτέρα 13 Μαΐου

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 87


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.