Θέσεις και προτάσεις του συνδυασμού «Πρώτα η Σύρος» για την Κοινωνική Μέριμνα

Δημοσίευση: 09.05.2019, 22:39
Τελευταία Ενημέρωση: 09.05.2019, 22:41

Στόχος μας η βελτίωση και ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών που θα στηρίζουν τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και επιδίωξή μας η ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων για την επίλυση επίκαιρων κοινωνικών προβλημάτων μείζονος σημασίας όπως ο σχολικός εκφοβισμός, η νεανική παραβατικότητα και η ενδοοικογενειακή βία, επισημαίνει ο συνδυασμός «Πρώτα η Σύρος», με υποψήφια δήμαρχο τη Μαρία Καζαντζάκη, παραθέτοντας τις θέσεις και τις προτάσεις του συνδυασμού για την Κοινωνική Μέριμνα...
Bookmark and Share

« Θέσεις και προτάσεις του συνδυασμού «Πρώτα η Σύρος» για την Κοινωνική Μέριμνα

Στόχος μας η βελτίωση και ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών που θα στηρίζουν τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Επιδίωξή μας η ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων για την επίλυση επίκαιρων κοινωνικών προβλημάτων μείζονος σημασίας όπως ο σχολικός εκφοβισμός, η νεανική παραβατικότητα και η ενδοοικογενειακή βία. 

Τρίτη ηλικία

Με σεβασμό προς την τρίτη ηλικία, στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι και τον τρόπο αντιμετώπισής τους μέσα από ενημερωτικές εκδηλώσεις για το κοινό, στην ενθάρρυνση της εθελοντικής προσφοράς και στην πραγματοποίηση δράσεων για την δημιουργική απασχόληση των ηλικιωμένων, στην ενίσχυση της λειτουργίας των ΚΑΠΗ και των παραρτημάτων τους με την βοήθεια επιστημονικού προσωπικού (ιατρών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών).

Παιδική ηλικία

Δίνοντας προτεραιότητα στην οικογένεια και στην προστασία της παιδικής ηλικίας, στοχεύουμε στην δημιουργία νέων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και στον εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων, μέσα από την αξιοποίηση προγραμμάτων χρηματοδότησης, με σκοπό την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία τους σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την καλύτερη εξυπηρέτηση του συνόλου των οικογενειών. 
Εξεύρεση λύσεων για εναλλακτική φύλαξη και φροντίδα των παιδιών από εξειδικευμένους επαγγελματίες εκπαιδευτικούς, όπως δημιουργία δημοτικού κέντρου ολιγόωρης δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα για την διευκόλυνση των γονέων ανάλογα με την εργασία και το ωράριό τους. 
 
ΑμΕΑ 

Στηρίζοντας τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και Αναπηρίες και με σεβασμό στις ανάγκες τους, επιθυμούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους και την καθημερινότητά τους μέσα από τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών στους δημόσιους χώρους, τις παραλίες και τις αστικές συγκοινωνίες για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας τους και της μετακίνησής τους. 
Στοχεύουμε στην ενίσχυση της κοινωνικοποίησης και της ανάπτυξής τους μέσα από τον αθλητισμό και τις πολιτιστικές δράσεις και στη δημιουργική απασχόλησή τους σε εκπαιδευτικά κέντρα με εξειδικευμένο προσωπικό. 
Υποστηρίζουμε το έργο του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ διεκδικώντας χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του, την επέκτασή του και τη λειτουργία της υπάρχουσας πισίνας κατάλληλων προδιαγραφών για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. 
Στοχεύουμε, μέσα από την πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων, στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, ενώ ακόμα  ένας στόχος μας είναι η εκπόνηση μελέτης και δημιουργία παιδικής χαράς διαμορφωμένης κατάλληλα για τα άτομα με αναπηρίες.

Ευπαθείς ομάδες

Μέλημά μας είναι η συνεχής φροντίδα και στήριξη στις κοινωνικά και οικονομικά ευπαθέστερες κοινωνικές ομάδες με τη δημιουργία συσσιτίων σε καθημερινή βάση, εξεύρεση χώρων φιλοξενίας σε έκτακτα φυσικά φαινόμενα όταν υπάρχει ανάγκη, κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης, μείωση των δημοτικών τελών και φόρων. Η σύσταση υπηρεσίας με σκοπό τον έλεγχο της ορθής και δίκαιης κατανομής των τροφίμων και την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα πρόνοιας, θα έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή των ανισοτήτων και των αδικιών και την στήριξη όσων έχουν πραγματική ανάγκη. Διεκδικούμε την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων και των εθελοντικών ομάδων στη συλλογή και διανομή δωρεάν τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. 
 
Κοινωνική ισότητα

Μέριμνα για την καταπολέμηση των κοινωνικών στερεότυπων, προώθηση της ισότητας των φύλων και ίσων ευκαιριών μέσα από πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων, λήψη μέτρων πρόληψης και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών, στήριξη στις ευπαθείς ομάδες γυναικών μέσω μονάδων συμβουλευτικής, ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης και ενθάρρυνση της ενεργής συμμετοχής τους στην απασχόληση και στην  πολιτική και κοινωνική ζωή μέσα από ενημερωτικά προγράμματα σε συνεργασία με συλλόγους, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. » 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.