Την Πάρο επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Φίλιππος Φόρτωμας

Δημοσίευση: 24.04.2019, 18:27
Τελευταία Ενημέρωση: 24.04.2019, 18:30

Την Πάρο επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας. Μίλησε για συγκεκριμένες αναπτυξιακές πολιτικές στις Κυκλάδες τονίζοντας ότι η Πάρος, και τα Κυκλαδονήσια γενικά, θα πρέπει να γίνουν κοινωνίες των 365 ημερών με ανταγωνιστικές δραστηριότητες και μια μοναδική ποιότητα ζωής, βασισμένα στο μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό της περιβάλλον.
Bookmark and Share

Ο κ. Φόρτωμας παρουσία αρκετού κόσμου μίλησε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Nikolas στην Παροικία το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου κατόπιν προσφώνησής του από την πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου – Αντιπάρου, Ιφιγένειας Χατζηγεωργίου. 
 
Ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, αναφέρθηκε στους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της Ν.Δ. για τα νησιά κάνοντας λόγο για την ανάγκη ενός νέου ξεκινήματος και μιας νέας πορείας για τις Κυκλάδες. Εστιάστηκε στο πρωταγωνιστικό ρόλο των νησιών στην τουριστική ανάπτυξη σε αντίστιξη με την υποβαθμισμένη ζωή των νησιωτών σε σχέση με την ιατρική φροντίδα και την παροχή υπηρεσιών, προβλήματα που όπως επισήμανε, απορρέουν από τον νησιωτικό χαρακτήρα της περιοχής. 
 
Ο κ. Φόρτωμας έκανε αναφορά σε συγκεκριμένες αναπτυξιακές πολιτικές για τις Κυκλάδες προτείνοντας μια σειρά δράσεων όπως η ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, η ελάφρυνση των φορολογικών βαρών με μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση και τη διαμονή, η ενίσχυση των λιμενικών υποδομών και των θαλάσσιων μεταφορών και συγκοινωνιών και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την ενίσχυση των λιμενικών υποδομών στα νησιά μας. 

Τόνισε επίσης την σημασία της λειτουργικής διασύνδεσης των νησιών και της ενίσχυσης των ακτοπλοϊκών ενδο – νησιωτικών συνδέσεων καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους προτείνοντας παράλληλα την αναβάθμιση των θαλάσσιων συγκοινωνιών με νέα μέσα μεταφοράς. 

Ο Φίλιππος Φόρτωμας, εξειδικεύοντας την ομιλία του στο νησί της Πάρου, αναφέρθηκε στην εμπειρία που είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί (10 - 4 – 2019) όπου κατά τη μετάβασή του στη Νάξο με το πλοίο της γραμμής, συνομίλησε με παριανούς νεφροπαθείς και άκουσε ο ίδιος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ελλείψει Μονάδας Υποστήριξης Νεφροπαθών στην Πάρο, υποσχόμενος ότι μόλις η Ν.Δ. αναλάβει κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξεύρει λύση στο πρόβλημα. 
 
Όσον αφορά στο αεροδρόμιο του νησιού, ο υποψήφιος βουλευτής επισήμανε την ανάγκη επέκτασης του αεροδιαδρόμου και των κτηριακών εγκαταστάσεων, κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί και ο κ. Μητσοτάκης όταν επισκέφθηκε το νησί.Ο κ. Φόρτωμας μετά το πέρας της ομιλίας του, συνομίλησε με τον κόσμο που παραβρέθηκε στην αίθουσα και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με ζητήματα που αφορούν την Πάρο αλλά και τις Κυκλάδες. 
 
Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 135


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.