Ν. Συρμαλένιος, Α. Συρίγος - Περιοδεία, πολιτικές εκδηλώσεις σε Πάρο και Σαντορίνη

Δημοσίευση: 23.04.2019, 21:02
Τελευταία Ενημέρωση: 23.04.2019, 21:12

Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου περιόδευσαν στην Πάρο και στη Σαντορίνη οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος...
Οι βουλευτές μίλησαν και σε εκδήλωση στην Παροικιά στην αίθουσα του Αρχίλοχου
Bookmark and Share

Στην Πάρο συναντήθηκαν διαδοχικά με τον Λιμενάρχη, τον Αστυνομικό Διοικητή, το Δήμαρχο Μ. Κωβαίο και τον Έπαρχο Κ. Μπιζά, ενώ επισκέφθηκαν και το Κέντρο Υγείας όπου συνομίλησαν με τον επιστημονικό διευθυντή  Γ. Τζανίδη. Τέλος επισκέφθηκαν τη Νάουσα όπου συνομίλησαν με τους κατοίκους.
 
Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα βασικά προβλήματα των υπηρεσιών του νησιού, ενώ στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έγινε αλληλοενημέρωση για τα έργα που χρηματοδοτούνται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Πρόκειται συνολικά για 18 έργα συνολικού προϋπολογισμού 45 εκατομμυρίων ευρώ (ο αναλυτικός κατάλογος των έργων παρατίθεται συνημμένος).
 
Ο απολογισμός στο Κέντρο Υγείας είναι απόλυτα θετικός αφού από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί, εκτός των αγροτικών, 5 ιατροί ειδικοτήτων και πολύ σύντομα επίκειται η ολοκλήρωση της πρόσληψης άλλων 2, ενώ έχουν σχεδόν καλυφθεί και οι θέσεις νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού.Επίσης οι βουλευτές μίλησαν σε εκδήλωση στην Παροικιά στην αίθουσα του Αρχίλοχου, όπου αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος γύρω από την κρισιμότητα των ευρωεκλογών, τις πολιτικές εξελίξεις, τις πολιτικές νησιωτικότητας και τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου. 

Στη Σαντορίνη μίλησαν, παρουσία των υποψήφιων Δημάρχων Ν. Ζώρζου, σημερινού Δημάρχου, Αγγ. Ρούσσου και Μ. Ορφανού, σε εκδήλωση στην αίθουσα του Santo Wines, όπου η θεματολογία εκτός από τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, περιστράφηκε κυρίως στα πολύ σοβαρά προβλήματα που, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων αλλά και των ισχυρών νοτιοδυτικών ανέμων δημιουργήθηκαν στο νησί, με τις μεγάλες καταστροφές στο λιμάνι του Αθηνιού και στην οδό πρόσβασης προς αυτό.Οι βουλευτές επεσήμαναν την αναγκαιότητα άμεσων παρεμβάσεων και συνέστησαν ψυχραιμία αφού δεν είναι η ώρα καταλογισμού των ευθυνών, σημείωσαν την προφανή ευθύνη ενός συγκεκριμένου αναπτυξιακού μοντέλου των περασμένων δεκαετιών και αναφέρθηκαν στην απόλυτη στήριξη από τα αρμόδια υπουργεία που εκδηλώθηκε με τις συσκέψεις των τοπικών παραγόντων στο Υπουργείο Νησιωτικής πολιτικής, με τις επιτόπιες επισκέψεις των υπηρεσιακών κλιμακίων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με βάση τις οποίες δρομολογήθηκε η επέκταση της εργολαβίας στο λιμάνι, αλλά και η περαιτέρω λήψη άμεσων και επειγόντων μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών στην οδό πρόσβασης προς τον Αθηνιό.Tέλος, οι βουλευτές αναφέρθηκαν διεξοδικά στα δρομολογημένα έργα στη Σαντορίνη από το 2015 μέχρι σήμερα, που χρηματοδοτούνται τόσο από εθνικούς όσο και ευρωπαϊκούς πόρους, που συνολικά ανέρχονται σε 22 έργα προϋπολογισμού περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ (παρατίθεται συνημμένος ο αναλυτικός κατάλογος των έργων). Αν δε συνυπολογιστεί και η κρατική χρηματοδότηση του νοσοκομείου, όπως επεσήμανε ο διοικητής του Μπ. Πανοτόπουλος, τότε τα 45 γίνονται 65 εκατομμύρια, αφού το νοσοκομείο χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό με 5 εκατομμύρια ετησίως.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.