Μ. Γλυνός από Τήνο: Θα τιμήσουμε το “συμβόλαιο συνεργασίας” με τους πολίτες

Δημοσίευση: 14.04.2019, 19:30
Τελευταία Ενημέρωση: 14.04.2019, 19:53

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνού στα χωριά της Τήνου. Συνοδευόμενος από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, Ραφαήλ Μωραΐτη και Αντώνη Χατζηιωάννου, πραγματοποίησε μία μεγάλη περιοδεία στα πανέμορφα χωριά της Τήνου, συνομίλησε με τους κατοίκους αλλά και τους επιχειρηματίες για ζητήματα της καθημερινότητας αλλά και για την ευρύτερη ανάπτυξη του νησιού. «Θα τιμήσουμε το “συμβόλαιο συνεργασίας” με τους πολίτες.
Ο Μανώλης Γλυνός στο Εργαστήρι Μαρμάρου Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου
Bookmark and Share

«Θα τιμήσουμε το “συμβόλαιο συνεργασίας” με τους πολίτες. Το όραμά μας για Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών είναι αδύνατον να υλοποιηθεί χωρίς συνεργασία με τους αιρετούς και χωρίς την στήριξη των νησιωτών. Θα είμαστε δίπλα σας με την ίδια αγάπη και το ίδιο ενδιαφέρον και ως αυριανή περιφερειακή αρχή», ανέφερε ο υποψήφιος περιφερειάρχης απευθυνόμενος προς τους κατοίκους της Τήνου οι οποίοι, όπως επισημαίνεται, έσπευσαν να εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του ώστε να βγει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου από τη χειμερία νάρκη.Ο Μανώλης Γλυνός επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο Τήνου, Γιάννη Σιώτο, ο οποίος παρουσίασε στον υποψήφιο περιφερειάρχη την κατάσταση και τις προτεραιότητες αναφορικά με θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση των κατασκευών στο λιμάνι, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην εξέλιξη του ΒΙΟΚΑ, καθώς επίσης και σε άλλα ζητήματα τεχνικών υποδομών που απασχολούν το νησί.   

Ακολούθως ο υποψήφιος περιφερειάρχης συναντήθηκε με την επιτροπή του Πανελληνίου Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, και ενημερώθηκε για τις πολυσήμαντες δράσεις του Ιδρύματος, καθώς και τα εκκρεμή νομικά θέματα που το ταλανίζουν.

Ο κ. Γλυνός επισκέφθηκε στη συνέχεια το Κέντρο Υγείας του νησιού όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τους γιατρούς, καθώς και με τον Πρόεδρο Συλλόγου Ενίσχυσης της νοσηλευτικής μονάδας, κι έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα που άπτονται του τομέα υγείας. 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης είχε συνάντηση επίσης με τον κ. Ανδρέα Τσιμέκη, πρόεδρο του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Τήνου και με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν επί μακρόν ζητήματα επιχειρηματικότητας, καθώς επίσης σκιαγραφήθηκε και η μορφή της συνεργασίας που επιθυμούν να έχουν με την Περιφέρεια, για ζητήματα του κλάδου τους.

Ο κ. Γλυνός επισκέφθηκε τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της Χώρας της Τήνου και συνομίλησε με τους επιχειρηματίες και τους πολίτες του νησιού, οι οποίοι του έθεσαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους αλλά και στην ευρύτερη ανάπτυξη του νησιού. Στη συνέχεια ακολούθησε στο Δημαρχείο συνάντηση με δημοτικούς συμβούλους, αλλά και με υποψηφίους δημάρχους και μέλη συνδυασμών, όπου έγινε ανάλυση των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Τήνου, όπως η έλλειψη βασικών υποδομών, ενώ τέθηκε και το θέμα της συνεργασίας την επόμενη μέρα των εκλογών μεταξύ του α’ και β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης.


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης συμμετείχε επίσης σε μία μεγάλη συγκέντρωση με τη συμμετοχή πολιτών, του δημάρχου Τήνου Ιωάννη Σιώτου και του υποψήφιου δημάρχου, Παναγιώτη Κροντηρά, όπου ο κ. Γλυνός ανέλυσε το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και τις αλλαγές που θα προκύψουν τόσο σε διοικητικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της νέας περιφερειακής αρχής και των δημάρχων των νησιών.


Ο κ. Γλυνός επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Αγίας Πελαγίας, όπου εκεί τον υποδέχθηκε η Ηγουμένη  με την οποία συζήτησε θέματα της ιστορικής μονής, αλλά και κατά πόσο μπορεί να συνδράμει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε τεχνικά ζητήματα για την συντήρηση των υποδομών του μοναστηριού.

Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» επιστρέφοντας στην Χώρα της Τήνου, επισκέφθηκε το Επαρχείο, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Επαρχείου, ζήτημα που ταλαιπωρεί τα λιγοστά στελέχη της υπηρεσίας τα οποία επωμίζονται τον μεγάλο όγκο εργασίας που πρέπει να διεκπεραιωθεί. 


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, επισκέφθηκε εκ νέου τον Αγροτικό Συνεταιρισμό όπου είχε εκτενή συζήτηση με τον πρόεδρό του κ. Γιάννη Κελαδίτη, για θέματα που άπτονται του αγροτικού τομέα, καθώς η Τήνος βασίζεται, εκτός από τον τουρισμό και στην παραγωγή ντόπιων προϊόντων, τα οποία φημίζονται για την ποιότητά τους. 


Ο κ. Γλυνός ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Τήνο και ήδη  βρίσκεται στην Άνδρο, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, Κώστα Ίσσαρη, Χρήστο Βουραζέρη, Χριστιάννα Πάπιτση και Αντώνη Χατζηιωάννου. 

Στην Ανδρο, παρακολούθησε την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό της Θεοσκέπαστης και αμέσως μετά επισκέφθηκε τις επιχειρήσεις της Χώρας Άνδρου, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με κατοίκους, εργαζόμενους και επιχειρηματίες του νησιού. 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 140


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.