Γ. Καββαθάς: Ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι παράδειγμα προς μίμηση

Δημοσίευση: 14.04.2019, 14:49
Τελευταία Ενημέρωση: 14.04.2019, 16:49

Παράδειγμα προς μίμηση χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και πρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.), Γιώργος Καββαθάς, το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Φιλοξενία" για τη δραστηριότητα που έχει προασπίζοντας τα συμφέροντα των επαγγελματιών μελών του, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 με αφορμή την επιτυχημένη από πλευράς συμμετοχής και ενδιαφέροντος ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το σωματείο την Τετάρτη 10 Απριλίου στην οποία ήταν ο κεντρικός ομιλητής...
Γιώργος Καββαθάς, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννης Μαγγιώρος στο ραδιοθάλαμο του Aegean Voice (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Bookmark and Share

Στη συνέντευξη που διεξήχθη συμμετείχαν ακόμη, ο πρόεδρος, Γιάννης Μαγγιώρος, και ο Γενικός Γραμματέας, Γιάννης Παπαδόπουλος, του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου.

Κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι οι επαγγελματίες έχοντας το βάρος των καθημερινών επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν έχουν τη δυνατότητα να επιδεικνύουν το συνεχές ενδιαφέρον για τα κλαδικά ζητήματα που τους απασχολούν, ο Γιώργος Καββαθάς, επισήμανε ότι η μαζικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος βασίζεται ουσιαστικά στη δουλειά που κάνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία που αποτελούν τη δύναμη και της Ομοσπονδίας και της Συνομοσπονδίας.

Μέσα άλλωστε από τα πρωτοβάθμια σωματεία που έχουν ως μέλη τους φυσικά πρόσωπα, μπορεί τόσο η ομοσπονδία όσο και η συνομοσπονδία να αφουγκράζεται τα προβλήματα, να δει τις ιδιαιτερότητες, γι αυτό και προσωπικά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κάθε χρόνο το αφιερώνω σε επισκέψειες και επαφές με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους επαγγελματίες ανά την Ελλάδα, πρόσθεσε.

"Στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλές επιχειρήσεις, έχουμε μικρές επιχειρήσεις"

Σχετικά με το μέγεθος της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, τόνισε πως κάποιοι λένε πως στην Ελλάδα έχουμε πολλές επιχειρήσεις κι εγώ απαντάω πως δεν έχουμε πολλές επιχειρήσεις, έχουμε πολλές επιχειρήσεις. 

"Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας στο επίπεδο της επιχειρηματικότητας δεν είναι ο αριθμός, είναι το μέγεθος. Άρα για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μπορούμε να παραμείνουμε να είμαστε ο μεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα, έχουμε το 87% στην απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα με 1.800.000 συμπολίτες μας να εργάζονται στις επιχειρήσεις που εκπροσωπεί η ΓΣΕΒΕΕ, πρέπει να βελτιώσουμε το μέγεθος με τη συνεργασία επιχειρήσεων σε διάφορους τομείς, ώστε να μειώνεται το κόστος και να αυξάνει η δυνατότητα καλύτερης παροχής υπηρεσιών."

Εξήγησε δε ο κ. Καββαθάς, ότι τα οφέλη που θα έχουν αν για παράδειγμα συνενωθούν πέντε ηλεκτρολόγοι, αφού έτσι θα είχαν εξοπλισμό, μεταφορικά μέσα και άλλα εφόδια στο πενταπλάσιο, ενώ θα είχαν πλέον τη δυνατότητα να αναλάβουν μια δουλειά μεγαλύτερου μεγέθους και να ανταποκριθούν, ενώ ως μονάδες δεν θα μπορούσαν.

"Η ένωση επιχειρήσεων σε οποιοδήποτε μέγεθος, παρέχει την ισχύ"

Η συνεργασία επαγγελματιών βεβαίως και θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στα νησιά, ίσως να χρειαζόταν μια ενημέρωση και μια προσπάθεια για να αλλάξει η κουλτούρα, σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Μαγγιώρος, προσθέτοντας πως σε οποιοδήποτε επίπεδο μεγέθους επιχειρήσεων θα μπορούσε να γίνει μια ένωση, αφού σε κάθε περίπτωση η ένωση παρέχει την ισχύ. 

"Η ένωση επιχειρήσεων ευνοεί και στην αντιμετώπιση επιχειρήσεων μονοπωλιακού τύπου"

Ο γενικός γραμματέας του συλλόγου και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ, Γιάννης Παπαδόπουλος, επισήμανε ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχοντας δει την ανάγκη της ένωσης επιχειρήσεων ιδρύει ένα χώρο στην Αθήνα με κοινό logistics και συμμετέχουν επιχειρήσεις από όλα τα νησιά του νομού και διατίθενται από εκεί τοπικά προϊόντα των Κυκλάδων. Μάλιστα, με τη συνένωση των επιχειρήσεων μεγαλώνει η δυνατότητα αντιμετώπισης των μεγάλων συμφερόντων που είναι δεδομένο ότι θα έρθουν και στα νησιά όπως συμβάινει με τον κλάδο των τροφίμων, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την εκδήλωση που διοργανώθηκε από το σύλλογο ώστε να ενημερωθούν οι επαγγελματίες όλων των κλάδων για ζητήματα που τους απασχολούν, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι η συμμετοχή πλέον των 200 επαγγελματιών και το γεγονός ότι με εμφανές ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ενημέρωση που έκανε ο κ. Καββαθάς, χαρακτηρίζει την εκδήλωση επιτυχημένη. Υπογράμμισε δε ότι οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα συνδικαλιστικά στελέχη των δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών ενώσεων, όπως η ΓΣΕΒΕΕ και η ΠΟΕΣΕ, στην επίλυση ζητημάτων των κλάδων που αντιπροσωπεύουν.

Μεταξύ άλλων και οι τρεις τόνισαν την ανάγκη οι επαγγελματίες να πλαισιώνουν τα σωματεία που τους εκπροσωπούν γιατί μόνο έτσι υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το κυριότερο ότι με την κοινή προσπάθεια μέσα από αυτά τα προβλήματα θα επιλυθούν.

Ακούστε αναλυτικά τι είπαν 


Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.