Φ. Μαυρομμάτης: Δεν συγκρίνεται η κατάρτιση του προϋπολογισμού του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με άλλους δήμους

Δημοσίευση: 13.04.2019, 13:25
Τελευταία Ενημέρωση: 13.04.2019, 14:17

Με μεγάλη καθυστέρηση εισάγεται προς συζήτηση και έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός εσόδων - εξόδων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το οικονομικό έτος 2019. Η ειδική συνεδρίαση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και ώρα 19:00. Ήταν έτοιμος ο προϋπολογισμός εδώ και αρκετές ημέρες αλλά αναμέναμε τη γνώμη του Οικονομικού Παρατηρητηρίου και μόλις ήρθε αμέσως εκδόθηκε η πρόσκληση για την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ανέφερε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Φώτης Μαυρομμάτης, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" απαντώντας στο ερώτημα της δημοσιογράφου Δανάης Μαύρου για την καθυστέρηση συζήτησης και έγκρισης του προϋπολογισμού...
Ο Φώτης Μαυρομμάτης θα είναι εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη του Δημήτρη Λιανού (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Bookmark and Share

Το ύψος του προϋπολογισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το 2019, όπως ανέφερε ο Φώτης Μαυρομμάτης, ανέρχεται στα 27.100.000 περίπου.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, επισήμανε ότι για τη σύνταξη του προϋπολογισμού έχει γίνει τεράστια δουλειά από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, καθώς και πως το πρώτο μέλημα του δημάρχου της Δημοτικής Αρχής και της Οικονομικής Υπηρεσίας ήταν και για φέτος να μην υπάρξει καμία αύξηση των δημοτικών τελών, προσθέτοντας ότι γι αυτό καθυστέρησε και ο πρόϋπολογισμός.

Στην επισήμανση ότι και αυτή η εργασία καθυστέρησε, ενώ ο προϋπολογισμός του 2019 εισάγεται προς ψήφιση το μήνα Απρίλιο, έχοντας δηλαδή παρέλθει το 1/3 του οικονομικού έτους, διάστημα κατά το οποίο δεν εκτελέστηκε, ο Φώτης Μαυρομμάτης, εστίασε στο γεγονός ότι με τις νέες εγκυκλίους δεν είναι δυνατόν να ψηφιστεί από το Νοέμβριο του περασμένου έτους αφού δεν μπορεί να περιέχει εκτιμήσεις, αλλά πραγματικά οικονομικά στοιχεία.

Στο ερώτημα γιατί οι άλλοι Δήμοι καταρτίζουν και εγκρίνουν τον προϋπολογισμό πολύ νωρίτερα, ο κ. Μαυρομμάτης είπε ότι άλλοι δήμοι αντιμετώπισαν προβλήματα με τους προϋπολογισμούς τους, ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να γίνονται συγκρίσεις με άλλους δήμους, λέγοντας ότι δεν συγκρίνεται ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με 5 νησιά και 6 Δημοτικές Ενότητες με ένα γειτονικό Δήμο.
 
Παράλληλα, σημείωσε, ότι υπάρχουν κάποια οικονομικά μεγέθη και κάποιοι κωδικοί που δεν μπορεί να εξειδικευτούν τον Ιανουάριο ώστε να ολοκληρωθεί τότε η σύνταξη του προϋπολογισμού, που δεν είναι ίδιος με άλλους δήμους, ενώ διαφορετική είναι και η δομή που έχει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από ένα γειτονικό δήμο που περιλαμβάνει ένα μόνο νησί.
 
Ο κ. Μαυρομμάτης χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2019 ρεαλιστικό, πραγματικό και αναπτυξιακό.
 
Απαντώντας δε στο ερώτημα ότι σύμφωνα με τις αναφορές των προέδρων των Κοινοτήτων ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν υλοποιείται στο μεγαλύτερο μέρος του, ο κ. Μαυρομμάτης είπε πως η υλοποίηση των έργων δεν εξαρτάται μόνο από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, αλλά και από πολλές άλλες υπηρεσίες που είναι συναρμόδιες όπως συμβαίνει και στην περίπτωση των δυο αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου που ακυρώθηκαν πρόσφατα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για σειρά λόγων, μεταξύ των οποίων ήταν και η μη έγκριση του προϋπολογισμού για το 2019.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Φώτης Μαυρομμάτης
 


Newsroom Cyclades Voice

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: Vangellis έγραψε: 13/04/2019
Στις 18 Δεκεμβρίου ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2019 του Δήμου Πάρου. Στις 19 Δεκεμβριου της Σύρου. Στις 18 Δεκεμβρίου της Τήνου. Η Άνδρος κατάφερε το 2018, για πρώτη φορά, πριν από τη λήξη του χρόνου να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2019. Στις 31 Δεκεμβρίου 2018 αναρτήθηκε και επίσημα η έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η πρώτη επίσημη έγκριση είχε δοθεί στις 26 Οκτωβρίου 2018, από την εποπτεύουσα αρχή του Υπουργείου Εσωτερικών, το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας», καταγράφοντας πρωτιά πανελληνίως. Για ποιες νέες εγκυκλίους-που πράγματι πάντα υπάρχουν, αλλά η βασική είναι του Ιουλίου 2018- και Παρατηρητήρια μιλά ο Μαυρομμάτης; Μόνο για τη Νάξο ισχύουν αυτές οι ιδιαιτερότητες. Ή σχεδόν μόνο για τη Βάξο. Αλλά και η πολυνησιακότητα, που επικαλείται ο Μαυρομμάτης ως δικαιολογία, πάσχει. Ο Δήμος Κέρκυρας με τρία νησιά στην επικράτειά του έχει ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2019 από τις 28 Δεκεμβρίου 2018. Συμπέρασμα: Όποιος δε θέλει (ή δε μπορεί) να ζυμώσει, σαράντα μέρες κοσκινίζει...

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.