Ταξιδεύουν στα νησιά οι αγαπημένες δράσεις “Aegean mamas know best” και “Aegean gardeners”

Δημοσίευση: 08.04.2019, 19:58
Τελευταία Ενημέρωση: 08.04.2019, 20:02

Οι δράσεις “Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα” και “Οι μικροί κηπουροί του Αιγαίου”, στο πλαίσιο του τίτλου “ Νότιο Αιγαίο - Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019”, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και την πρέσβειρα του τίτλου, σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, συνεχίζουν το ταξίδι τους στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων...
Η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Bookmark and Share

Οι εκδηλώσεις του επόμενου διαστήματος έχουν προγραμματιστεί στα νησιά: Πάτμος 11/4, Λειψοί 13/4, Κως 14/4, Σαντορίνη 18/4, Ίος 19/4, Νάξος 4/5, Σύρος 6/5, Ρόδος 11/5  και αμέσως μετά στο Αγαθονήσι.
 
Τα τοπικά προϊόντα, η παραδοσιακή Αιγαιακή γαστρονομία και η σύγχρονη προσέγγισή της στο σπίτι, η συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του φαγητού με όλα τα μέλη της οικογένειας, η υγιεινή διατροφή, τα βότανα και τόσα άλλα είναι η ιδιαίτερη κληρονομιά κάθε νησιού. 

 
Τα παιδιά θα ασχοληθούν στο δικό τους εργαστήρι με τις παραδοσιακές γεύσεις, τα αρωματικά, το φύτεμα, θα εξοικειωθούν με την τοπική γαστρονομία, την υγεία και ευεξία που προσφέρει και  την διατροφική αξία των τοπικών προϊόντων.
 
Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα κατά τόπους επαρχεία και τους τοπικούς κοινωνικούς εταίρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Οι εκπαιδευτικές δράσεις των «μικρών κηπουρών του Αιγαίου» πραγματοποιούνται από το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου. 

Χορηγός είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια και Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019» είναι η Aegean Airlines. 

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.