Keep Aegaen Blue: 512 κιλά σκουπίδια έβγαλαν μαθητές και δύτες από παραλία της Νάξου

Δημοσίευση: 07.04.2019, 23:20
Τελευταία Ενημέρωση: 07.04.2019, 23:27

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή μαθητών αλλά και ευαισθητοποιημένων πολιτών, συνεχίζεται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου η περιβαλλοντική δράση “Κeep Aegean Blue” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, “All For Blue”, της Κατερίνας Τοπούζογλου. Γ. Χατζημάρκος: "Στην πράξη, όχι στα λόγια η δράση «Keep Aegean Blue», αγκαλιάζει και αγκαλιάζεται"...
Bookmark and Share

Μετά την Πάρο, Λέρο, Κάλυμνο, Ρόδο, Σύμη, Τήλο, Σαντορίνη, και Μήλο η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμού ακτών στην Ελλάδα,  συνεχίστηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου στο νησί της  Νάξου, με εντυπωσιακά αποτελέσματα αφού η «συγκομιδή» ξεπέρασε τον μισό τόνο σκουπιδιών.
 
Μεταξύ άλλων μια αντλία, μοτέρ, καζανάκι, ρόδες, φελιζόλ, ψυγεία, δίχτυα, φλιτζάνια,  σχοινιά, σωλήνες, σακούλες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα ,  κατάφεραν να βγάλουν από την ακτή και τον βυθό της παραλίας Αγία Άννα της Νάξου, οι 434  μαθητές  του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου , 6 δύτες από τα τοπικά καταδυτικά κέντρα και από τον οργανισμό All For Blue, ανεξάρτητοι εθελοντές από το Naxos Plastic Free, και  εκπρόσωποι  του Λιμενικού Σώματος, που συμμετείχαν στην εκστρατεία, ενώ τα σκουπίδια περισυνέλεξε φορτηγάκι του Δήμου Νάξου
 
Στην περιβαλλοντική δράση συμμετείχε και το πρώην μοντέλο και παρουσιάστρια Κατερίνα Κανονίδου
 
Πριν τον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό, σε μια κατάμεστη αίθουσα του εστιατορίου «Γοργόνα», παρουσία και του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο το οποίο παρακολούθησαν οι μαθητές, με αντικείμενο την σημασία της προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
 
Εισηγήτρια στο σεμινάριο ήταν η Κατερίνα Τοπούζογλου εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής και ιδρύτρια του Οργανισμού για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος “All for Blue” , που ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τον σκοπό και την δράση του Οργανισμού.
 
Η Κατερίνα Τοπούζογλου με την ομάδα της, διασχίζουν με φουσκωτό εκατοντάδες ναυτικά μίλια, για να συναντήσουν στα νησιά τους μαθητές  των σχολείων που συμμετέχουν στη δράση και όλους όσοι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι, περιμένουν για να συμβάλουν στην προσπάθεια για καθαρές ακτές και θάλασσες.
 
Το πρόγραμμα των δράσεων της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς Σύρος (5/4), Άνδρος (16/4), Τήνος (17/4) και  Μύκονος (18/4), ενώ τελευταίος σταθμός αυτής της  δράσης θα είναι η Κάρπαθος  στις 5 Μαΐου.
 
Στόχος της καμπάνιας είναι  η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από την ρύπανση, παράλληλα με την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των νέων παιδιών, τους εγγυητές ενός μέλλοντος βιώσιμης ανάπτυξης για το Νότιο Αιγαίο.

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.