Το KinderDocs ταξιδεύει στη Σαντορίνη με το Θησέα Κυκλάδων! 8-10 Απριλίου

Δημοσίευση: 02.04.2019, 15:43
Τελευταία Ενημέρωση: 02.04.2019, 15:46

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους KinderDocs ταξιδεύει στη Σαντορίνη, από τη Δευτέρα 8 Απριλίου έως την Τετάρτη 10 Απριλίου. Τη διοργάνωση και τη χρηματοδότηση έχει αναλάβει το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας «Θησέας Κυκλάδων» και εντάσσεται στις δράσεις κοινωνικοσυναισθηματικής εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων.
Bookmark and Share

Δεκαεπτά επιλεγμένα ντοκιμαντέρ του προγράμματος θα προβληθούν σε ένα τριήμερο πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τους μαθητές/τριες της Ε΄-ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου.

Οι ταινίες  αποκαλύπτουν στα παιδιά και τους νεαρούς θεατές όλες τις πτυχές της αληθινής ζωής και όψεις του σύγχρονου κόσμου, που έχουν άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο στη ζωή τους, ανοίγοντας παράθυρα στην καθημερινότητά τους και προσφέροντας ευκαιρίες για προβληματισμό και συζήτηση. 

Στα ντοκιμαντέρ, που είναι επιλεγμένα ώστε να μιλάνε στη δική μας πραγματικότητα, πρωταγωνιστούν παιδιά και νέοι, ενώ τα θέματα με τα οποία καταπιάνονται καλύπτουν σύγχρονα ζητήματα, που απασχολούν τα παιδιά και τους εφήβους. Στο επίκεντρο των ταινιών, που θα προβληθούν, βρίσκονται οι ανθρώπινες σχέσεις, το σχολικό περιβάλλον, οι διαφορετικοί πολιτισμοί, η μετανάστευση, η παιδική εργασία, οι επιστήμες, το μέλλον. Όλες οι ταινίες προβάλλονται στην αυθεντική τους γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους, κάθε μέρα σε δύο ζώνες, στον κινηματογράφο Villaggio. 

Επίσης, τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 19:00, στο Οινοποιείο Μπουτάρη, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Τεχνητή Νοημοσύνη, το μέλλον είναι εδώ». Την ταινία θα προλογίσει η δημοσιογράφος και διευθύντρια του KinderDocs, Δήμητρα Κουζή, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η δράση, υλοποιείται με τη συμβολή της εταιρείας Kouzi Production σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας, την Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Θήρας και όλα τα Δημοτικά Σχολεία του νησιού. Ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση των χώρων τον κινηματογράφο Villaggio και το Οινοποιείο Μπουτάρη.
Λίγα λόγια για το KinderDocs
 
Το KinderDocs είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται από το 2016 σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138 στην Αθήνα και το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Το φεστιβάλ στηρίζουν δύο από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη, IDFA (Ολλανδία) και DOXS! (Γερμανία). Το KinderDocs διαθέτει κάθε χρόνο την έγκριση ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού European Children’s Film Association. Απευθύνεται σε παιδιά και νέους από Δ΄Δημοτικού έως Γ΄Λυκείου, εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές, καθώς και όλους όσους αγαπούν την τέχνη του ντοκιμαντέρ. 

Από το ξεκίνημά του το Φεβρουάριο του 2016, 23.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τις 82 προβολές για σχολεία και το ευρύ κοινό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ το πρόγραμμα έχει ταξιδέψει στην Κομοτηνή, την Άμφισσα, σε πέντε Μουσεία του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και σύντομα στην Σαντορίνη. Επίσης, τον Νοέμβριο του 2018, το  KinderDocs επιμελήθηκε το παιδικό και νεανικό πρόγραμμα του Festival dei Popoli, ενός από τα μεγαλύτερα ιταλικά φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, που διοργανώνεται στη Φλωρεντία από το 1959.
 
Info
8-10 Απριλίου
Σαντορίνη
Προβολές για μαθητές: Κινηματογράφος Villaggio
Προβολές ανοιχτές για το κοινό: Οινοποιείο Μπουτάρη, με τη συμβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Θήρας
Είσοδος ελεύθερη
Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων»  (παράρτημα Σαντορίνης): 22860 21203 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.