Συνάντηση περιφερειάρχη με το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου

Δημοσίευση: 30.03.2019, 22:35
Τελευταία Ενημέρωση: 30.03.2019, 22:45

Τα μέλη του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου συναντήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2019 στα γραφεία του Συλλόγου με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, μετά από πρόσκληση του ιδίου. Παρούσα και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, Αναστασία Δεληγιάννη - Άσπρου.
Bookmark and Share

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε  στην πορεία, στα προβλήματα και στα επιτεύγματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου αναφέρθηκε στα πλείστα προβλήματα των επαγγελματιών του νησιού όπως στην μη αναμενόμενη πτώση του τζίρου το 2018 σε σχέση με το 2017 παρά την αύξηση του τουρισμού, την αβάσταχτη φορολογία και τους ισοπεδωτικούς νόμους.

Κυρίως έγινε αναφορά στον ισοπεδωτικό νόμο 4315/2014 ΦΕΚ 269/Α/24-12-2014 με τον οποίο ως υπεραγορές και πολυκαταστήματα νοούνται επιφάνειες άνω των 1.500 τ.μ., δίνοντας τη δυνατότητα να στηθούν και να δραστηριοποιηθούν τεράστιες αγορές σε τόσο μικρούς τόπους με αποτέλεσμα τον αφανισμό της τοπικής αγοράς και της κοινωνίας. 

Επίσης, το Δ.Σ. αναφέρθηκε και στα νέα δεδομένα της αρχιτεκτονικής των νησιών μας αφού πλέον στήνονται προκάτ - σιδηροκατασκευές και τεράστιοι όγκοι με αποτέλεσμα την αλλοίωση της παραδοσιακής νησιώτικης αρχιτεκτονικής και επιπτώσεις στην οικονομία.

Ο κ. Χατζημάρκος συμφώνησε με τα παραπάνω και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την πόλη του Παρισιού, στην οποία επιτρέπονται πολυκαταστήματα και υπεραγορές μέχρι 800 τ.μ.

"Το αίτημα του Συλλόγου μας προς την Περιφέρεια είναι ότι πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι μαζί, φορείς και επαγγελματίες, για την αντιμετώπιση αυτών των τεράστιων προβλημάτων και να κάνουμε τα πάντα για να καταργηθούν οι νόμοι που ισοπεδώνουν τους νησιώτες, γιατί μόνο έτσι θα έχουμε αποτελέσματα. Ευελπιστούμε να εισακουστούμε", επισημαίνει το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου. 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.