Χωρίς εκπαιδευτικό εδώ κι ένα μήνα η ΣΤ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου

Δημοσίευση: 21.03.2019, 16:13
Τελευταία Ενημέρωση: 21.03.2019, 16:21

Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας απέστειλε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, ο δήμαρχος Αντιπάρου, Αναστάσιος Φαρούπος, ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση για την άμεση επίλυση του προβλήματος που προέκυψε με την τρίτη τάξη του εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου του νησιού, που είναι χωρίς εκπαιδευτικό εδώ και ένα μήνα λόγω ασθένειας της δασκάλας της τάξης και χωρίς προοπτική να επιστρέψει...
Ο δήμαρχος Αντιπάρου, Αναστάσιος Φαρούπος (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Αναλυτικά, στην επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας, ο δήμαρχος Αντιπάρου, επισημαίνει:

"Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ
Σας στέλνω αυτή την επιστολή ζητώντας την προσωπική σας παρέμβαση με τις δυνατότητες που σας παρέχει η θεσμική σας θέση για να επιλύσετε το ταχύτερο δυνατό το πρόβλημα που προέκυψε και επηρεάζει ολόκληρη την τοπική κοινωνία: η τρίτη τάξη του εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου του νησιού μας είναι χωρίς εκπαιδευτικό εδώ και ένα μήνα λόγω ασθένειας της δασκάλας της τάξης και χωρίς προοπτική να επιστρέψει. 

Σας μεταφέρω τη μεγάλη αγωνία και ανησυχία για τη συνέχιση της φετινής σχολικής χρονιάς αλλά και την υποβάθμιση της σχολικής περιόδου συνολικά, καθώς μετρώνται πάνω από 100 απωλεσθείσες διδακτικές ώρες φέτος (συνυπολογίζοντας τις απουσίες λόγω απαγορευτικών απόπλου από τη γειτονική Πάρο και τις απουσίες της εκπαιδευτικού για λόγους υγείας και τους προηγούμενους μήνες). Η κάλυψη των ωρών από άλλους δασκάλους γίνεται μόνο αποσπασματικά και εμβαλωματικά. Όπως καταλαβαίνετε, όλα αυτά αφήνουν ικανό αποτύπωμα στη μαθησιακή τους εξέλιξη σε αυτή την κρίσιμη σχολική χρονιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στην εν γένει ψυχολογία τους. ΟΙ διδακτικές ώρες συνεχίζονται να χάνονται και εκ μέρους όλης της τοπικής κοινωνίας σας ζητάω ένα δάσκαλο για να κάνει μάθημα στα παιδιά της Γ’ τάξης.

Η κατάσταση δεν τιμά κανέναν, πολλώ δε μάλλον για ένα μικρό νησί με ιδιάζουσες γεωγραφικές και κοινωνικές συνθήκες το οποίο νιώθει συχνά την αδιαφορία της σύγχρονης πολιτείας, ενώ ήδη το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης υποβαθμίζεται από το γεγονός ότι πλείστοι των εκαπιδευτικών διαμένουν στην Πάρο και μεταβαίνουν καθημερινά μέσω του πορθμείου Πούντας-Αντιπάρου, με αποτέλεσμα συχνά, και φέτος ακόμα περισσότερο, να χάνονται αρκετές ώρες από πολλές τάξεις σε ημέρες απαγορευτικού απόπλου.

Ελπίζω ότι θα ενσκήψετε πάνω από το πρόβλημα μεριμνώντας για την άμεση επίλυσή του και φροντίζοντας να μην χρειαστεί να σας ενοχλήσω ξανά.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Αντιπάρου
Αναστάσιος Δημ. Φαρούπος "

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 85


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.