Γ. Μαργαρίτης: Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου συνεχίζει την υλοποίηση και χρηματοδότηση έργων στα νησιά μας

Δημοσίευση: 19.03.2019, 20:43
Τελευταία Ενημέρωση: 19.03.2019, 22:26

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας προγραμματίστηκαν, υλοποιήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν έργα και αυτό συνεχίζεται, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και έπαρχος της Π.Ε. Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου. Σημαντικό επίσης είναι ότι η Περιφέρεια χρηματοδοτεί και έργα που δεν εντάσσονται στην αρμοδιότητά της, όπως αθλητικές ή σχολικές υποδομές, σε συνεργασία με τους δήμους, ενώ πολύ σημαντικά και εμφανή είναι τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει ώστε η περιφέρειά μας να σημειώνει τη μεγαλύτερη τουριστική αύξηση από όλη την υπόλοιπη χώρα, πρόσθεσε ο Γιάννης Μαργαρίτης...
Ο Γιάννης Μαργαρίτης
Bookmark and Share

Όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές που χρηματοδοτεί αυτήν την περίοδο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Νάξο, όπως ανέφερε ο κ. Μαργαρίτης, είναι στην Απείρανθο, στην Τραγαία, στη Μονή, στο Αγερσανί, καθώς και για την επισκευή ζημιών στο Κλειστό Γυμναστήριο Νάξου, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εντός του επόμενου διμήνου για τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια βοηθητικού γηπέδου 8Χ8 στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού, όπως δεσμεύτηκε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος. 

Την επόμενη εβδομάδα αναρτάται η χρηματοδότηση ύψους 1,6 εκατ. ευρώ για το Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Φιλώτι, που θα καλύψει ένα σημαντικό κενό στην περιφερειακή ενότητα Δρυμαλίας, σημείωσε ακόμη ο έπαρχος Νάξου.

 
Ο κ. Μαργαρίτης, υπενθύμισε ότι με χρηματοδότηση μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υλοποιείται και το μεγαλύτερο μουσειακό έργο στις Κυκλάδες, που είναι η νησίδα των μουσείων στο Κάστρο της Νάξου που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. 

Εμείς, σαν περιφερειακή αρχή προγραμματίζουμε, υλοποιούμε και χρηματοδοτούμε έργα σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας και έτσι θα συνεχίσουμε, είπε ο Γιάννης Μαργαρίτης, που θα είναι εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου με το συνδυασμό του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου.
 
Για την πολιτική που άσκησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τουριστικό τομέα, ο Γιάννης Μαργαρίτης υπογράμμισε τη συνεχή παρουσία που είχε σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά επί θητείας Γιώργου Χατζημάρκου συμμετείχε η περιφέρεια σε εκθέσεις στις Η.Π.Α., με αποτέλεσμα η αύξηση των αμερικανών τουριστών και σε άλλα νησιά, εκτός Μυκόνου και Σαντορίνης, να είναι συνεχώς ανοδική.
 
Στη Νάξο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, η ερχόμενη τουριστική περίοδος αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα τουλάχιστον του 2017, όταν κάποιες περιοχές όπως η Κρήτη διαφαίνεται ότι θα σημειώσουν μείωση, λόγω της μεγάλης ανάπτυξης καταλυμάτων all inclusive. Όσον αφορά δε την ακτοπλοϊκή σύνδεση, όπως σημείωσε, θα είναι στα περσινά πολύ καλά επίπεδα, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να δρομολογηθεί και συμβατικό πλοίο για τη σύνδεση με Κρήτη ώστε να δοθεί η δυνατότητα και της μεταφοράς προϊόντων από το ένα νησί προς το άλλο.

Όσον αφορά εργασίες καθαρισμού χαντακιών που είναι σε εξέλιξη, όπως και διάφορες εργασίες επισκευών - συντήρησης στη Νάξο, ο κ. Μαργαρίτης, αναφέρθηκε αναλυτικά, σημειώνοντας ότι αυτές υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ λόγω των ζημιών που έγιναν από τις συνεχείς βροχοπτώσεις φέτος το χειμώνα, αυτήν την περίοδο οι εργασίες εντατικοποιούνται.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και έπαρχος Νάξου, Γιάννης ΜαργαρίτηςNewsroom Cyclades Voice

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: LS έγραψε: 20/03/2019
Αν θέλουμε αθλητικές εγκαταστάσεις πρεπει να τις έχουμε με ορθολογικό τροπο κυρίως ως προς το οικονομικό σκέλος.Δεν είναι δυνατόν καμια αρχη, δημοτική η περιφερειακη να συντηρεί αθλητικές εγκαταστάσεις με φυσικο χόρτο. Είναι ουτοπικό. Η επιχειρηματολογία ανωτέρω αναγνώστη παραπέμπει σε γνωστές αντιλήψεις και αποψεις κάποιων στα χωρια και στη Χωρα που μάλλον οδηγούν στη λογική του να μη γίνει τίποτα αν δε γίνει όπως το θέλω εγώ και υπηρετεί εν όψει εκλογών παραταξιακους η και προσωπικους στοχους !!!! Πολύ σωστα ο έπαρχος αφουγκραζεται τις αναγκες της ναξιακής κοινωνιας και των ανθρώπων των αθλητικών σωματείων και προγραμματιζει εγκαταστασεις προς όφελος της νεολαίας.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 20/03/2019
Δήμος, Επαρχείο και Περιφέρεια οφείλουν να λειτουργούν με γνώμονα το κοινωνικό όφελος(δηλ. κάλυψη των αναγκών των πολιτών με ταυτόχρονο σεβασμό στη διαχείριση των οικονομικών πόρων)και όχι με λογική "Μαυρογιαλούρου"! 8*8 στο περιβάλλον χώρο του κλειστού;και που θα σταθμεύουν τα ιχ Ιούλιο-Αύγουστο;κατά μήκος των δρόμων;την έννοια "αποκέντρωση" την αγνοείται; πόσες ακόμη δομές θα στοιβαχτούν στην συγκεκριμένη περιοχή(κλειστό και ανοιχτό γήπεδο, λύκειο, 2 δημοτικά σχολεία, νοσοκομείο, εκκλησία, λίγα μέτρα πιο μακρυά 1ο-2ο γυμνάσιο και τώρα 8*8);η Χώρα έχει "μπουχτίσει", δεν το βλέπεται;πλήρης απουσία ΛΟΓΙΚΗΣ. Τοποθέτηση "πλαστικού" στα γήπεδα Αγ.Αρσενίου, Μονής και Τραγαίας. Υπάρχει ήδη και το γήπεδο "πλαστικού" στο Φιλότι. Πόσο "πλαστικό" επιτέλους θα "φυτευτεί" στην ημιορεινή-ορεινή Νάξο;το περιβάλλον δεν το σκέφτεστε κύριοι; την εγχώρια παγκόσμια καμπάνια κατά του "πλαστικού" την αγνοείται; Ανά την υφήλιο που ταξιδεύετε, δεν έχετε παραδειγματιστεί από τη σκέψη και τον τρόπο λειτουργίας των προηγμένων χωρών; ΚΡΙΜΑ!!!

Ο αναγνώστης: Karampinis έγραψε: 19/03/2019
ΑΝ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ, ΘΑ ΦΡΙΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΡΑΞΙΕΣ, ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΣΙΜΟ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΔΕΣ, ΤΟ ΜΑΝΩΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΝΝΑΚΙ. ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ, ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ Ο ΑΦΕΛΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ. ΤΗ ΧΛΑΠΑΤΣΑ ΘΑ ΦΑΕΙ Ο ΛΙΑΝΟΣ. Ο ΑΛΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ, ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΛΛΟ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΜΟΙΡΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ. ΑΜΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΑΚΙΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΓΕΛΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΒΑΡΑΘΡΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΑΞΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ. ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΜΙΑ ΦΟΥΧΤΑ ΕΙΝΑΣΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ...

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.