Αναξιοποίητη από το Δήμο η προσφορά κληρονόμων Ευσταθίου Χωριανόπουλου στην Κορωνίδα Νάξου

Δημοσίευση: 18.03.2019, 22:06
Τελευταία Ενημέρωση: 19.03.2019, 00:47

Αναξιοποίητη παραμένει η παραχώρηση δωρεάν για χρήση κληρονόμων Ευσταθίου Χωριανόπουλου προς το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διώροφης παλαιάς παραδοσιακής οικίας στην Κωμιακή για τη στέγαση του υπό ίδρυση "Μουσείου Ιστορίας και Πολιτισμού της Κωμιακής". Οι υπογραφές για την αποδοχή μπήκαν το 2016, αλλά έμεινε εκεί το θέμα, είπε ο πρόεδρος της Κορωνίδας, Δημήτρης Κορρές, που συμμετείχε και στην τριμελή επιτροπή εκτίμησης ακινήτου, κληθείς την τελευταία στιγμή όπως σημείωσε, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου που ασχολήθηκε με το θέμα μετά από αίτημα ακροατών...
Ο Δημήτρης Κορρές (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Bookmark and Share

Αξίζει να αναφερθεί πως κληρονόμοι του Ευσταθίου Χωριανόπουλου, που είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια πρόεδρος της Κοινότητας Κορωνίδας, επισκέφθηκαν στις 11 Οκτωβρίου του 2012 το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη, συνοδευόμενοι από τον τότε πρόεδρο της Τ.Κ. Κορωνίδας Ιάκωβο Μπαρδή και Κωμιακίτες, και του παρέδωσαν επιστολή με την οποία γνωστοποιούσαν, ότι παραχωρούν δωρεάν για χρήση στο δήμο, διώροφη παλαιά παραδοσιακή οικία στην Κωμιακή για τη στέγαση του υπό ίδρυση "Μουσείου Ιστορίας και Πολιτισμού της Κωμιακής".

Σύμφωνα με την εκτίμηση που είχε γίνει απαιτούνται περί τις 150.000 ευρώ προκειμένου να γίνει λειτουργικό το συγκεκριμένο κτίριο, ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Κορωνίδας, Δημήτρης Κορρές, προσθέτοντας πως το θέμα έμεινε εκεί.

Στο θέμα του πολιτισμού και από τη δημοτική αρχή δεν δίνεται το απαιτούμενο βάρος σε όλο το δήμα και ειδικά στα χωριά που έχουν πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, επισήμανε ο Δημήτρης Κορρές, παραθέτοντας σχετικά παραδείγματα μνημείων που χρόνο με το χρόνο οδηγούνται στην καταστροφή, όπως ο Πύργος της Αγιάς.

Ο κ. Κορρές, διαβεβαίωσε ότι αυτό που φημομολογείται στην Κορωνίδα πως ο πρόεδρος ή το τοπικό συμβούλιο δεν αποδέχτηκε τη συγκεκριμένη προσφορά, δεν ισχύει, ενώ και το προηγούμενο και το σημερινό τοπικό συμβούλιο αποδέχτηκαν την προσφορά αυτή.

Πρόσφατα μάλιστα, όπως πρόσθεσε, το τοπικό συμβούλιο, όπως και το δημοτικό συμβούλιο αποδέχτηκαν μια ακόμη δωρεά ακινήτου στην Κορωνίδα, που ενδεχομένως να μπορέσει να αξιοποιηθεί για κάποιο σκοπό.

Κληθείς να απαντήσει ο πρόεδρος της Κορωνίδας, στο πλαίσιο και του σχετικού ερωτήματος που έθεσαν ακροατές της εκπομπής, αν η τοπική κοινότητα πρόκειται να δραστηριοποιηθεί ώστε να υλοποιηθεί ο σκοπός της προσφοράς κληρονόμων του Ευσταθίου Χωριανόπουλου που είναι η στέγαση του υπό ίδρυση "Μουσείου Ιστορίας και Πολιτισμού της Κωμιακής", είπε ότι θα υποβληθεί εκ νέου γραπτώς σχετικό ερώτημα, ώστε να υπάρξει και ενημέρωση για τη φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα το θέμα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ανάλογο ενδιαφέρον που πρέπει να επιδείξουν και οι τοπικοί σύλλογοι και οι κάτοικοι της Κορωνίδας, επισημαίνοντας πως υπάρχει όρος ότι αν σε διάστημα κάποιων ετών από την υπογραφή του συμβολαίου δεν αξιοποιηθεί για το σκοπό που παραχωρήθηκε για δωρεάν χρήση η διώροφη κατοικία, επανέρχεται στη δικαιοδοσία των ιδιοκτητών της.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Δημήτρης Κορρές
 


Newsroom Cyclades Voice

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: . έγραψε: 19/03/2019
....Λόγω της ύπαρξης περιοχών που δεν εντάχθηκαν στο εν λόγω πρόγραμμα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από τον Νοέμβριο του 2018 έχει υποβάλλει αίτημα ένταξης επιπλέον περιοχών που δεν διαθέτουν ικανοποιητική πρόσβαση στο σήμα της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής. Κατόπιν τούτου και σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων, αναμένεται η Κωμιακή, ο Απόλλωνας, η Μέση και το Φιλώτι να ενταχθούν στην επόμενη φάση του έργου, η οποία θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. Για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ένταξης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Γιώργο Σιδερή (2285360114). ΥΓ.: Σε ερώτηση μου πρόσφατα στον πρόεδρο για το θέμα αυτό μου έδειξε και μου παρέδωσε έγγραφο του σχετικά με το θέμα, το οποίο είχε στείλει αρκετούς μήνες πριν, καθώς και έγγραφο του Επάρχου Νάξου για το ίδιο θέμα.

Ο αναγνώστης: . έγραψε: 19/03/2019
Πρόσβαση στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας μπορούν να αποκτήσουν οι μόνιμοι κάτοικοι των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) Δανακού, Κλειδού, Κορώνου, Λιώνα, Άνω Ποταμιάς, Κάτω Ποταμιάς, Μέσης Ποταμιάς, Κυνιδάρου, Εγγαρών, Μελάνων, Κεραμωτής, Αζαλά, Λυγαριδίων, Μουτσούνας, Πάνερμου, Σκαδού, Γαλήνης, Κάτω Κουφονησίου, Δονούσας, Στρογγύλης Δονούσας και Καλοταρίτισσας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν έως τις 19 Μαρτίου 2019 να υποβάλλουν στον Δήμο, στον οποίο ανήκει η ΠΕΤΚ της μόνιμης κατοικίας τους ή στα ΚΕΠ που λειτουργούν σε αυτήν, τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα, προκειμένου να πιστοποιηθούν ως δικαιούχοι του έργου και να ενταχθούν σε ...... αυτό. Επισημαίνεται ότι κατά την υποβολή των δικαιολογητικών εγγράφων, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες επιλέγουν την εταιρία από την οποία θα λάβουν τις υπηρεσίες τηλεοπτικής πρόσβασης του έργου. Οι εταιρίες που συμμετέχουν στο έργο είναι η COSMOTE TV (με το πακέτο υπηρεσιών «COSMOTE TV PACK») και η DIGEA (με το πακέτο υπηρεσιών «DIGEA PACK»). Λόγω της ύπαρξης περιοχών που δεν εντάχθηκαν στο εν λόγω πρόγραμμα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από τον Νοέμβριο του 2018 έχει υποβάλλει αίτημα ένταξης επιπλέον περιοχών που δεν διαθέτουν ικανοποιητική πρόσβαση στο σήμα της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής. Κατόπιν τούτου και σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων, αναμένεται η Κωμιακή, ο Απόλλωνας, η Μέση και το Φιλώτι να εν

Ο αναγνώστης: έγραψε: 19/03/2019
Πρόεδρε μας, ακόμη δεν μας έχεις απαντήσει ποιος είναι ο λόγος και η Κορωνίδα-Απόλλωνας κλπ. δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα της digea. Ποιες ήταν οι ενέργειές σου, τόσο εσένα όσο και του Τοπικού Συμβουλίου. Γιατί από έγκυρες πηγές έμαθα ότι είχατε ενημερωθεί ΟΛΟΙ. Δυο μήνες το ψάχνω τώρα και ενημερώθηκα καλά. Πολύ καλά. Αλλά δεν θα στα πω τώρα. Θα σας τα πω δημόσια σε Λαϊκή Συνέλευση μας όταν με το καλό ξαναβγείς Πρόεδρος. Έτσι απλά για να γνωρίζει ο κόσμος. Κι εσύ ασχολείσαι με μουσεία...

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.