Με απόφαση Αυγενάκη διαγράφτηκαν Ν. Γερονικόλας και Φ. Παρασκευόπουλος για τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο του Μανώλη Γλυνού

Δημοσίευση: 14.03.2019, 14:49
Τελευταία Ενημέρωση: 14.03.2019, 15:49

Η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου ανακοίνωσε τη διαγραφή των μελών της ΝΔ, Νικόλαου Γερονικόλα και Φοίβου - Παναγιώτη Παρασκευόπουλου. Τη διαγραφή και των δυο είναι προφανές ότι προκάλεσε η ένταξή τους στο συνδυασμό του υποψηφίου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Μανόλη Γλυνού, που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ και αντιπάλου στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές του περιφερειάρχη και εκ νέου υποψηφίου, Γιώργου Χατζημάρκου, που ως γνωστόν έχει τη στήριξη της ΝΔ. Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του, με απόφαση του του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, ο Νίκος Γερονικόλας σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι "ως νέος, πιστός στις φιλελεύθερες αρχές και αξίες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, όχι απλά έχω, αλλά οφείλω να εξασκώ το δικαίωμα της επιλογής του αυτοδιοικητικού συνδυασμού που θα στηρίξω ή θα μετάσχω..."
Ο Νίκος Γερονικόλας
Bookmark and Share

Στην ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, αναφέρει:

"Με απόφαση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής  της ΝΔ, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, γνωστοποιούμε:
 
1) Την διαγραφή του κου Νικόλαου Γερονικόλα του Ιακώβου από μέλος του Κόμματος, καθώς και την απώλεια των δικαιωμάτων και αξιωμάτων που απορρέουν από αυτήν.
 
2) Την διαγραφή του κου Φοίβου-Παναγιώτη Παρασκευόπουλου του Σταύρου από μέλος του Κόμματος, καθώς και την απώλεια των δικαιωμάτων και αξιωμάτων που απορρέουν από αυτήν."
 
Στη δήλωση που έκανε μετά τη διαγραφή του ο Νίκος Γερονικόλας, αναλυτικά, αναφέρει:

"Με αφορμή την διαγραφή μου από το κόμμα, όπως πληροφορήθηκα από το Δελτίο Τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου που επικαλείται σχετική απόφαση του κ. Αυγενάκη, θέλω να επισημάνω τα εξής:
 
Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια Γερονικόλα είμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε υποστηρικτές της Μεγάλης Φιλελεύθερης Παράταξης. Πιστοί διαχρονικά στις Αρχές της Νέας Δημοκρατίας χωρίς σκοπιμότητες, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας. 
 
Από την εποχή του εθνάρχη και ιδρυτή της Ν.Δ., Κωνσταντίνου Καραμανλή, ήμασταν παρόντες στην πρώτη γραμμή και εκεί θα παραμείνουμε.
 
Πρόκειται για αναλλοίωτες οικογενειακές πολιτικές καταβολές και αρχές που όχι απλά ενστερνίζομαι, αλλά και που ορίζουν το ιδεολογικό μου πλαίσιο και την πολιτική αισθητική μου.
 
Στο πλαίσιο αυτό θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε στις επικείμενες Ευρωεκλογές, που ο ίδιος ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης προσέδωσε δημοψηφισματικό χαρακτήρα, αλλά και στις Εθνικές Εκλογές, όποτε γίνουν αυτές, η Νέα Δημοκρατία με την υπεύθυνη και εθνική της στάση να αποκαταστήσει τη ζημιά που προκάλεσε στη χώρα ο λαϊκισμός.
 
Σε ότι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πάγια άποψη μου, όπως και του συνόλου των νέων, είναι ότι δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να προσεγγίζουμε τα τοπικά ζητήματα με την λογική κομματικών συσχετισμών.
 
Ως νέος, πιστός στις φιλελεύθερες αρχές και αξίες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, όχι απλά έχω αλλά οφείλω να εξασκώ το δικαίωμα της επιλογής του αυτοδιοικητικού συνδυασμού που θα στηρίξω ή θα μετάσχω. Πόσο μάλιστα όταν επιλέγω να σταθώ στο πλευρό ενός ανεξάρτητου και αδέσμευτου περιφερειακού σχήματος με επικεφαλής τον εξαίρετο επιστήμονα, οικογενειάρχη και ηθικό άνθρωπο Μανώλη Γλυνό.
 
Δεν μπορώ λοιπόν να απεμπολήσω το δικαίωμα της επιλογής των προσώπων που πιστεύουν ότι μπορούν με ανιδιοτέλεια και ειλικρινή αγάπη  να υπηρετούν τον ευλογημένο τόπο μας.
 
Τιε επιλογές μου αυτές υιοθετούν και ενστερνίζονται πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως επίσης και χιλιάδες συντοπίτες μου Δωδεκανήσιοι και Κυκλαδίτες με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις, από τους οποίους και προτιμώ να κριθώ σε αυτές τις εκλογές.
 
Καμία διαγραφή δεν μπορεί να διαγράψει από τη συνείδηση των Νεοδημοκρατών τους κοινούς μας αγώνες. Αγώνες που δώσαμε και θα ξαναδώσουμε όποτε η μεγάλη μας Παράταξη μας χρειαστεί.
 
Ως άνθρωπος είμαι από αυτούς που ονειρεύονται, αγωνίζονται και μπορούν να σταθούν όρθιοι ακόμα και αν δεχτούν χτυπήματα. Σκοπός μου είναι μια κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική."

Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.