Εγκατάλειψη αθλητικών υποδομών στη Νάξο καταγγέλλει η Δύναμη Δημιουργίας

Δημοσίευση: 13.03.2019, 17:29
Τελευταία Ενημέρωση: 13.03.2019, 18:01

Αδιαφορία και πλήρη απαξίωση δημοτικών αθλητικών υποδομών αποδίδει στη δημοτική αρχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η υποψήφια ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Δύναμη Δημιουργίας" με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο το Βασίλη Βρούτση. Εικόνες που συνοδεύουν τη σχετική καταγγελτική ανακοίνωση της "Δύναμης Δημιουργίας", με λεκάνες που τοποθετούν οι αθλητές στο πάτωμα του Κλειστού Γυμναστηρίου Νάξου για το νερό που μπαίνει από διάφορα σημεία της οροφής, οι "λίμνες" που σχηματίζονται στο χώρο υποδοχής φιλάθλων, το κατεστραμμένο σε διάφορα σημεία πάτωμα αποτελούν εικόνες ντροπής για μια δημοτική αθλητική υποδομή που -μεταξύ άλλων- φιλοξενεί αγώνες Α1 Κατηγορίας και ευρωπαϊκούς...
Λεκάνες τοποθετούνται σε διάφορα σημεία για το νερό που πέφτει από την οροφή (Φωτογραφία: Δύναμη Δημιουργίας)
Bookmark and Share

Αναλυτικά, η καταγγελτική ανακοίνωση της υποψήφιας δημοτικής παρταξης Νάξου και Μικρών Κυλάδων "Δύναμη Δημιουργίας":

"Αθλητικές υποδομές σε πλήρη απαξίωση

Όπως είναι γνωστό η δημοτική πλειοψηφία αδιαφορεί και έχει απαξιώσει μεγάλο μέρος των δημοτικών υποδομών. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι και το κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάξου, που είναι και το μοναδικό σε όλο το Δήμο βρίσκεται εδώ και χρόνια σε πολύ κακή κατάσταση, τη στιγμή που φιλοξενεί καθημερινά δεκάδες αθλητές, ακόμα και μικρά παιδιά. Που έχει φιλοξενήσει ακόμη και αγώνες ευρωπαϊκού επιπέδου.

Στάζουν νερά από πολλά σημεία της οροφής αλλά και από τα παράθυρα, με αποτέλεσμα οι ίδιοι/ες αθλητές/τριες να βάζουν λεκάνες για να μην καταστρέφεται το παρκέ, το οποίο βέβαια σε κάποια σημεία έχει ήδη σαπίσει. Δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω της βροχής πέφτουν οι ασφάλειες των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ακόμα και εν μέσω αγώνων της Α1 κατηγορίας βόλλεϋ γυναικών.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και στους χώρους υποδοχής των φιλάθλων όπου σε κάθε βροχή σχηματίζονται λίμνες.

Τα σωματεία και οι αθλητές ζητούν απεγνωσμένα να προχωρήσουν οι εργασίες για τις απαιτούμενες επισκευές, ωστόσο το μόνο που μένει ακούν είναι υποσχέσεις. Για τον χώρο μεταξύ του κλειστού γυμναστηρίου και του σταδίου τα λόγια είναι περιττά, από τη στιγμή που καθημερινά, όλοι βλέπουμε ένα χώρο στον οποίο εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες έχει σχεδιαστεί να δημιουργηθούν ανοικτοί αθλητικοί χώροι να έχει μετατραπεί σε ένα μίζερο λασπωμένο χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου.

Είναι απαράδεκτο οι λιγοστές δημοτικές υποδομές να απαξιώνονται με τέτοιο τρόπο αντί να αξιοποιούνται για χάρη της νεολαίας και του αθλητισμού. Το πρόβλημα με την στέγη και την εισροή νερού είναι γνωστό στη δημοτική αρχή ήδη από την πρώτη θητεία του κ. Μαργαρίτη. Η δεύτερη θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής φτάνει στο τέλος της και το κλειστό γυμναστήριο είναι σε χειρότερη κατάσταση.

Ο σχεδιασμός κάθε δημοτικής αρχής πρέπει να ξεκινάει από την συντήρηση και φροντίδα των ήδη υφιστάμενων υποδομών της. Η απαξίωσή τους προσβάλει το δημότη και δεν σέβεται το δημόσιο χρήμα."

Οι εικόνες που συνοδεύουν την ανακοίνωση της "Δύναμης Δημιουργίας"

Newsroom Cyclades Voice 

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: politisnaxou έγραψε: 17/03/2019
Διαβάζω το δημοσίευμα του cycladesvoice αλλα και τα σχόλια που το συνοδεύουν και αναρωτιέμαι, πρόκειται για πραγματικό ενδιαφέρον των σχολιαστών ή εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα όλα αυτά; Γιατί αν πρόκειται για πραγματικό ενδιαφέρον τότε γιατί δεν επισκέπτονται το Νοσοκομείο της Νάξου το οποίο όταν βρέχει μετατρέπεται σε λιμνοδεξαμενή;

Ο αναγνώστης: έγραψε: 15/03/2019
Αναμένεται ο κ. Νεοδημοκράτης από πάνω να βγει και να υπερασπιστεί τους δικούς του και για το θέμα που βγήκε με το νερό. που οι δικοί του δεν έλεγχαν το νερό που πίνουμε εκθέτοντας όλο τον κόσμο σε κίνδυνο. δεν μπορεί, είναι τόσο λαλίστατος που κάτι θα βρει να πει.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 14/03/2019
ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο "ΚΡΙΤΗΣ ΣΑΣ" ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ...ΜΟΛΙΣ ΤΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗς ΕΚΑΤΣΕ ΣΟΥΖΑ!! ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΠΑΣΕΙΣ ΤΑ ΑΒΓΑ ΡΕ ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΕ.. ΜΑΧΑΡΑΓΙΑΣ

Ο αναγνώστης: έγραψε: 14/03/2019
εχει πλακα οταν τσακωνονται οι ΝεοΔημοκρατες μεταξυ τους. πηραν στα χερια τους το ΔΗΜΟ υστερα απο 50 χρονια και του αλλαξαν τα φωτα!!! ο θεος να βαλλει το χερι του να ξαναβγειτε σε 200 χρονια!!! Αχρηστοι ε αχρηστοι...

Ο αναγνώστης: o kritis sas έγραψε: 14/03/2019
αγαπητέ Βασίλη, είσαι από τους αυθεντικούς στον χώρο μας, μένεις όμως στην Αθήνα και η ενημέρωση που έχεις ίσως να μην είναι ολοκληρωμένη, αλλά μια βόλτα στο προφίλ του προέδρου της Απειράνθου θα σε κάνει να διαπιστώσεις μερικά πράγματα, και πολλά άλλα βέβαια παραδείγματα

Ο αναγνώστης: έγραψε: 14/03/2019
1ον. η δημοτική αρχή να εξηγήσει τους λόγους μη αποκατάστασης της βλάβης 2ον. η "δύναμη δημιουργίας" "ανεβάζει" την ίδια φωτογραφία σε 4 διαφορετικές λήψεις, για ποιο λόγο;αυτές αποτελούν πρακτικές ξεπερασμένες 3ον. η "δύναμη δημιουργίας", ως νέοι άνθρωποι, επιδιώκουν τον περαιτέρω υδροκεφαλισμό της Χώρας Νάξου με εγκατάσταση ανοιχτών αθλητικών χώρων μεταξύ κλειστού και γηπέδου-σταδίου; δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί ότι οι σύγχρονες πόλεις προωθούν την ΑΠΟΚΈΝΤΡΩΣΗ; δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη το τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι-επισκέπτες τους θερινούς μήνες και σταθμεύουν στα πλέον απίθανα σημεία της πόλης; ο συγκεκριμένος χώρος να μετατραπεί αποκλειστικά σε σύγχρονο χώρο στάθμευσης. 4ον. για την αντικειμενικότητα του τίτλου, ο επικεφαλής του συνδυασμού ας αναρτούσε και μια φώτο από το γήπεδο "Γιάγκος Γρατσίας", τόπο καταγωγής του.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 14/03/2019
Πλήρης εγκατάλειψη παντού.Οταν απο τις βρύσες έτρεχε λάσπη με μικρόβια τι θέλατε να έχουν προσέξει τις αθλητικές εγκαταστάσεις?πλάκα κάνετε??αυτά είναι ψιλά γράμματα.....

Ο αναγνώστης: έγραψε: 13/03/2019
Οσο εισαι Νέα Δημοκρατία - kritis sas - αλλο τοσο ειμαι εγω επισκοπος ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤ.ΓΡΑΤΣΙΑΣ

Ο αναγνώστης: o kritis sas έγραψε: 13/03/2019
εγώ παλικάρι μου Βρούτση είμαι Νέα Δημοκρατία, όμως σε συγχαίρω για το σοβαρό δελτίο τύπου που ανέβασες, θα μπορούσες να τους στολίζεις με πολλά, σου εύχομαι ολόψυχα να γίνεις δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 13/03/2019
Δυστυχως εδω και 9 χρονια υπαρχει πληρη εγκαταλειψη στις αθλητικες εγκαταστασεις σε ολη τη Ναξο. Η παραταξη ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ-ΛΙΑΝΟΥ ειναι η χειροτερη δημοτικη ομαδα ολων των εποχων, ειναι το φαβορι για χρυσο μεταλλιο στην ανυπαρξια, στην τεμπελια, στην ανοργανωσια και στην ανικανοτητα. Ευχομαι οι πολιτες της Ναξου να μην κανουν το ιδιο λαθος γιατι "ζητω που καηκαμε"

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.