Δ. Βασαλάκης: Η Δύναμη Δημιουργίας δεν στηρίζεται από κόμματα και προσελκύει ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο

Δημοσίευση: 02.03.2019, 13:23
Τελευταία Ενημέρωση: 02.03.2019, 21:29

Μεγαλειώδη χαρακτήρισε ο Δημήτρης Βασαλάκης μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, την ανοιχτή εκδήλωση της υποψήφιας δημοτικής παράταξης "Δύναμη Δημιουργίας" με υποψήφιο δήμαρχο το Βασίλη Βρούτση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Τραγαίας για την παρουσίαση του ονόματος, του σήματος και των αρχών της. Εξηγώντας ότι ήταν μεγαλειώδης γιατί ο κόσμος που παρευρέθηκε ήταν άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο μέσα από μια παράταξη που δεν έχει από πίσω κάποια πολιτικά κόμματα. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι η συνεργασία με το Νίκο Μαϊτό συνεχίζεται, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στο βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Μανιό...
Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Δύναμη Δημιουργίας, Δημήτρης Βασαλάκης (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Αντιδρώντας στο χαρακτηρισμό της δημοσιογράφου που έκανε λόγο για κατάρρευση της συνεργασίας των δημοτικών παρατάξεων του Βασίλη Βρούτση και του Νίκου Μαϊτού, επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για κατάρρευση της μεταξύ των δυο δημοτικών παρατάξεων συνεργασίας, αλλά αντίθετα πήγε πολύ καλά και συνεχίζεται η συνεργασία.

"Τώρα, αν για προσωπικούς και άλλους λόγους πέρα από το συμφέρον του τόπου κάποιοι έχουν αποφασίσει να στηρίξουν κάποιους άλλους έξω από το συμφέρον του τόπου και έξω από τον τόπο σε τεική ανάλυση, αυτό είναι δικό τους θέμα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βασαλάκης.

Σημειώνοντας ο κ. Βασαλάκης, ότι έτερος των υποψηφίων δημάρχων, ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου, είπε ψέμματα όταν δήλωσε ότι ο Νίκος Μαϊτός τον κάλεσε να ηγηθεί ενός νέου συνδυασμού, σε συνέντευξη που έδωσε στον Aegean Voice και στην εκπομπή "Εκατέρωθεν", ανέφερε: "Αυτοί που είναι από πίσω, ας κάτσουν πίσω, γιατί είναι πάρα πολύ πίσω σε απόψεις, σε δράσεις, σε τρόπους δράσης και αυτές οι παλαιοκομματικές τακτικές που κάποιοι εφαρμόζουν σήμερα, πρέπει να σταματήσουν. Υπάρχει μια νέα γενιά που θέλει να αναπνεύσει, που θέλει να πάει μπροστά. Όσο για μένα, είμαι στη νέα γενιά γιατί παραμένω πάντα μπροστά, στις ιδέες της νέας γενιάς και κοντά στη νέα γενιά".

Ο Δημήτρης Βασαλάκης, δηλώνοντας ότι ενώ παραμένει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, "δεν ακολουθεί την κομματική γραμμή γιατί θεωρεί λάθος και πολύ προσωπικές τις αποφάσεις που ελήφθησαν συγκεκριμένα από το βουλευτή Νίκο Μανιό, ο οποίος είχε το θράσος -για πρώτη φορά στα χρονικά- να ανακοινώσει τον υποψήφιο δήμαρχο που θα κατέλθει στις εκλογές".

"Είναι βλάσφημο για την τοπική αυτοδιοίκηση και δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας πολιτικός αυτού του διαμετρήματος και αυτής της εμπειρίας μπορεί να κάνει τέτοια λάθη. Αυτό είναι ύβρις για την τοπική αυτοδιοίκηση! Ή είναι αυτόνομη ή δεν είναι αυτόνομη! Από πού ως πού ένας βουλευτής ανακοινώνει έναν υποψήφιο όταν ακόμη δεν το έχει ανακοινώσει ούτε ο ίδιος! Δεν ξέρω αν ακόμη συνέβαιναν αυτά τη δεκαετία του ’60 που ήταν εκείνος νέος μαζί με τον υποψήφιο, αλλά εγώ τουλάχιστον σαν πιο νέος δεν τα θυμάμαι", τόνισε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Πρόσθεσε δε, φωτογραφίζοντας την υποψηφιότητα Λεονάρδου Χατζηανδρέου: "Κάποιοι, μπορεί να ήταν δήμαρχοι στο παρελθόν, αλλά είναι τόσο παλιό αυτό το παρελθόν, που έχουν αλλάξει τέσσερις φορές οι νόμοι για την τοπική αυτοδιοίκηση, έχει αλλάξει ριζικά η δημόσια διοίκηση και ο τρόπος που γίνονται όλα αυτά και διαβεβαιώ ότι είναι πολύ μακριά νυχτωμένος στο τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Εμείς όμως είμαστε δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση συνέχεια. Προσωπικά, από το 1984 που ξεκίνησα να δραστηριοποιούμαι με την Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων στην Αθήνα, είμαι δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση και βλέπω όλες τις αλλαγές και όλους τους νόμους για την τοπική αυτοδιοίκηση. Θέλω να πω σχετικά με την εμεπιρία, ότι σημασία έχει τι θέλεις να κάνεις." 

Εμείς, ασκούμε σήμερα αντιπολίτευση στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όμως παράλληλα καταθέτουμε και προτάσεις, που όμως η δημοτική πλειοψηφία δεν υιοθετεί εγκαίρως ώστε να παρολαμβάνει σοβαρά προβλήματα, όπως στην περίπτωση του νερού το περασμένο καλοκαίρι, ανέφερε ακόμη ο Δημήτρης Βασαλάκης, υπογραμμίζοντας: "Τι παραπάνω πρέπει να δείξει μια δημοτική κίνηση για να αποδείξει ότι και ξέρει και μπορεί".

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Δημήτρης Βασαλάκης
Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: έγραψε: 03/03/2019
Με ρωτούν: Ποιος θα κερδίσει τις δημοτικές εκλογές εδώ στη Νάξο; Τους απαντώ κατηγορηματικά: Ο Λιανός. Με ρωτούν: Πώς αποφαίνεσαι με τόση βεβαιότητα; Αρκεί η μεγάλη εμπειρία σου, αφού οι εκλογές κρύβουν πολλές φορές εκπλήξεις; Τους απαντώ: Ξέρω κάποιες κρυφές μετρήσεις, αλλά προ πάντων μετρώ, λόγω επαγγέλματος, τον κόσμο, πέραν της παραλίας των 200μ., στις γειτονιές της πόλης, στα χωριά και τα νησάκια. Με ρωτούν: Είναι επιτυχημένη η σημερινή δημοτική Αρχή Μαργαρίτη-Λιανού; Απαντώ: Εξαρτάται από ποια σκοπιά κανείς βλέπει τη Νάξο και τα προβλήματά της. Για μένα, όχι. Εξαρτάται από το ανθρώπινο δυναμικό και της μιας και της άλλης πλευράς και από άλλους παράγοντες. Με ρωτούν: Γιατί δε διασπάται η Δεξιά και η από δω πλευρά είναι κομμάτια; Απαντώ: Δεν είναι τωρινό φαινόμενο, ούτε ναξιακό, ούτε ανεξήγητο. Και αυτό θα δώσει πόντους στη Δεξιά στο δεύτερο γύρο. Με ρωτούν: Η Νάξος του 2014 με τη Νάξο του 2019 είναι η ίδια; Απαντώ: Όχι. Τα πάντα ρει. Το θέμα είναι, αν αλλάζει προς το καλύτερο ή το χειρότερο, κατά την κοινή λογική, αν αλλάζει σχεδιασμένα, αν ξέρουμε τι θέλουμε, αν συνασπίζουμε και αξιοιποιούμε άξιες δυνάμεις από παντού, αν βλέπουμε τι γίνεται πέρα από την Πάρο και τους ορίζοντές μας. Εδώ είναι το μείζον ναξιακό (ΚΑΙ ναξιακό) πρόβλημα.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 02/03/2019
ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ, ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΟΥ ΤΑΣΟΥ ΥΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΠΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ. ΑΛΗΘΕΥΕΙ? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ. ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ Ή ΦΟΒΑΤΑΙ? Ή ΜΗΠΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΒΑΖΕΙ VETO? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ. Η ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΔΕΞΙΑ-ΑΝ ΑΝΗΚΕ ΕΚΕΙ-ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ...ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΗ!

Ο αναγνώστης: έγραψε: 02/03/2019
Καλά τα λέει ο κτηνίατρος. Κι ας διαμαρτύρεται ο γιλεκάκιας. Είναι ψέματα πως μετάδωσε ο τελευταίος την υποψηφιότητα Χατζηανδρέου, πριν εκφρασει ο ίδιος δημόσια τη βούλησή του; Κομματικά χρίσματα ξεπερασμένα. Είναι ψέματα πως ο Χατζηανδρέου είναι αυτοδιοικητικός μιας άλλης εποχής; Είναι ψέματα πως ποτέ δεν εχει ασχοληθεί με τα προβλήματα του τόπου και τωρα ήρθε σαν κομήτης και εκλεκτός πασοκικών παραγόντων και κομματικών διευρυνσιών για να μας σώσει; Άραγε ποιο και πού είναι το παλιό; Στο χερι των πολιτών είναι να δωσουν την απάντηση. Και αυτή από ό,τι φαίνεται θα είναι ηχηρή.

Ο αναγνώστης: έγραψε: 02/03/2019
Ο δίδων τη συνέντευξη συνόδευε τον "θρασύ", "βλάσφημο" και "υβριστή" "έμπειρο" πολιτικό κο.Μανιό στις περιοδείες του, ως υποψήφιου βουλευτή, στο νησί τον Δεκέμβριο του 2014. Τα "συντροφικά" αριστερά μαχαιρώματα είναι τα πλέον "θανάσιμα", όπως άλλωστε έχει αποδείξει η προϊστορία της αριστεράς.Η παράταξη "δύναμη δημιουργίας" μπορεί να μην έχει την στήριξη πολιτικού φορέα, οι επικεφαλής του όμως έχουν ιδεολογικές απόψεις και ιδεοληψίες που έχουν επιφέρει τεράστια ζημία σε νησιωτικούς δήμους της Χώρας.Ας γνωρίζουν οι πολίτες οτι πλέον οι δήμαρχοι είναι "μικροί πρωθυπουργοί" που λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με θέματα περιβάλλοντος, παράνομης μετανάστευσης, τουρισμού, ανάπτυξης, κ.λ.π.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 84


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.