Απάντηση του Δήμου Άνδρου σε δημοσίευμα του συνδυασμού «Η Άνδρος της Ζωής μας»

Δημοσίευση: 20.02.2019, 20:15
Τελευταία Ενημέρωση: 20.02.2019, 20:31

Φαίνεται ότι οι βραβεύσεις και οι επιτυχίες του Δήμου Άνδρου έχουν «ενοχλήσει» τον κ. Γιάννη Καπάκη, επικεφαλής του συνδυασμού «Άνδρος της Ζωής μας», επισημαίνει ο δήμος Άνδρου, απαντώντας σε δημοσίευμα του συνδυασμού, στο οποίο γίνεται λόγος για "περίεργους συνειρμούς που προκαλούν οι δύο βραβεύσεις του Δήμου μας σε διάφορες κατηγορίες στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσης Verde Tec"...
Bookmark and Share

Η δημοτική παράταξη "Η Άνδρος της Ζωής μας", με επικεφαλής το Γιάννη Καπάκη, αναλυτικά, ανακοίνωσε:

"Περίεργους συνειρμούς προκαλούν οι δύο βραβεύσεις του Δήμου μας σε διάφορες κατηγορίες στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσης Verde Tec, καθώς ένας από τους βασικούς χορηγούς της εν λόγω Έκθεσης είναι, παγίως, η εταιρεία ΕΠΤΑ Συμβούλων Μηχανικών, γνωστή στο νησί μας για την πολλαπλώς αμφισβητούμενη ΜΠΕ που συνέταξε, κατόπιν παχυλής πάντα αμοιβής, για τη χωροθεσία του ΧΥΤΥ στη θέση Πλούσκα, η οποία εγκρίθηκε μόλις με μια ψήφο διαφορά από το Δ.Σ. Άνδρου και προκάλεσε πολλαπλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία αλλά και στον ίδιο τον συνδυασμό του κ. Σουσούδη.  
 
Φαίνεται τελικά ότι πολλές "διαδρομές" συνδέουν τον Δήμο μας και την εταιρεία ΕΠΤΑ.  Συγκοινωνούντα δοχεία. 
 
Τα χαμόγελα του κ. Σουσούδη από τις βραβεύσεις δεν φτάνουν για να κρύψουν πίσω από την πλάτη του το σήμα με την επωνυμία της συνεργάτιδος του εταιρείας ΕΠΤΑ που χορήγησε μεταξύ άλλων την έκθεση Verde Tec. 
 
Δεν είμαστε αντίθετοι με τις βραβεύσεις, αρκεί αυτές να είναι αξιοκρατικές και κυρίως να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη των Ανδριωτών που τόσο πολύ έχουν υποφέρει από τις μεθοδεύσεις της δημοτικής Αρχής Σουσούδη στο θέμα της ανύπαρκτης διαχείρισης των απορριμμάτων, της έλλειψης ανακύκλωσης, της προβληματικής αποκομιδής των σκουπιδιών ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες από κοινού με την ελλειμματική ύδρευση τουριστικών περιοχών του νησιού μας (βλ. Μπατσί), και βεβαίως της εμμονής της για τη δημιουργία ΧΥΤΥ στη θέση Πλούσκα όπως προέκρινε η ΕΠΤΑ Α.Ε., παρά τα εμφανή μειονεκτήματα που η θέση αυτή παρουσιάζει. 
 
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε τη "μεγάλη επιτυχία" του κ. Δημάρχου, της εταιρείας ΕΠΤΑ Α.Ε. και των διαφόρων φίλων Πανεπιστημιακών του κ. Σουσούδη, να εγκριθεί η ΑΕΠΟ με μια πλειάδα σοβαρότατων παρατηρήσεων και σκληρών προαπαιτούμενων προς υλοποίηση από την πλευρά του Δήμου παρά τους αρχικούς πανηγυρισμούς του Δημάρχου, ο οποίος μάλιστα είχε σπεύσει να ευχαριστήσει με θερμά λόγια σε Δελτίο Τύπου, μεταξύ άλλων, και τη μελετητική εταιρεία ΕΠΤΑ Α.Ε.. 
Όλα λοιπόν έχουν μια εξήγηση και ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο." 
 
Απάντηση του Δήμου Άνδρου στο δημοσίευμα του συνδυασμού «Άνδρος της Ζωής μας»
 
"Φαίνεται ότι οι βραβεύσεις και οι επιτυχίες του Δήμου Άνδρου έχουν «ενοχλήσει» τον κ. Γιάννη Καπάκη, επικεφαλής του συνδυασμού «Άνδρος της Ζωής μας».
 
Όμως, προτού επιχειρήσει να υποβαθμίσει αυτήν την τιμητική διάκριση, προτού προβεί σε μία τόσο σημαντική καταγγελία που προσβάλλει τόσο τον Δήμαρχο Άνδρου, όσο και τον ίδιο τον θεσμό των «Green Greek Awards» και τoυς διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης «Verde-Tec Forum», θέτοντας ζήτημα διαφάνειας και εγκυρότητας των αποτελεσμάτων, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στην έρευνα και στις πληροφορίες που απέσπασε.
 
"Καταρχάς, η «Verde-Tec», όπως κάθε έκθεση, φεστιβάλ και διοργάνωση, υποστηρίζεται από χορηγούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν την κάλυψη των αναγκών και την προβολή της διοργάνωσης. Παράλληλα, να σημειωθεί ότι το 3ο Διεθνές «Verde-tec Forum» πραγματοποιήθηκε με δύο ισχυρές αιγίδες, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καθώς και της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων Ελλάδος.
 
Με την αιγίδα τους, επίσης, στήριξαν τη Διεθνή έκθεση οι εξής φορείς: 
1. Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ελλάδος (ΚΑΠΕ),
2. Σύνδεσμος Βιομηχανιών & Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ),
3. Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.),
4. Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Ε.Ε.Δ.Σ.Α.),
5. Ελληνικός Σύνδεσμος Παραγωγών Βιοαερίου (Ε.Σ.ΠΑ.Β.),
6. Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (Σ.Ε.Φ.), 
7. Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (Σ.Π.Ε.Φ.),
8. Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (Ε.Σ.Μ.Υ.Ε.), 
9. Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Τοπίου (Π.Σ.Α.Τ.),
10. Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), 
11. Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ) και 
12. Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών (Σ.Ε.ΒΙ.ΠΑ.)
 
Όλοι οι δημότες της Άνδρου αισθάνονται υπερήφανοι για τη για δεύτερη χρονιά βράβευση του Δήμου Άνδρου στα «Green Greek Awards» (φέτος για την «Εξοικονόμηση Ενέργειας με φωτοβολταϊκά», στην κατηγορία «Αστική Βιωσιμότητα ΙΙ»), καθώς επίσης και για τη σημαντική διάκριση του Δήμου Άνδρου, που βρίσκεται μέσα στους δέκα πιο αποτελεσματικούς δήμους της Ελλάδας, αξιολογώντας τρία βασικά πεδία: την Οικονομική Διαχείριση, τη Διαφάνεια και τη Λογοδοσία και τις Υπηρεσίες προς τους Δημότες, σύμφωνα με τη μελέτη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών - «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦίΜ).
 
Επιπλέον, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι για τους επιτυχόντες και τα βραβεία τους στα «Green Greek Awards», αποφασίζει η Επιστημονική Επιτροπή. Μάλιστα, στα φετινά βραβεία, λόγω του μεγάλου αριθμού προτάσεων/υποψηφιοτήτων, η Επιτροπή συνεδρίασε δύο ημέρες, προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.
 
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ Πολυτεχνείο Βερολίνου
ΜΑΡΙΑ ΣΡΕΣΚΟΒΙΤΣ ΚΕΔΕ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΑΒΩΣΗΣ ΕΕΔΣΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΕΣΠΑΒ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΠΕΛΛΟΣ ΣΕΦ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΣΠΕΦ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΣΜΥΕ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗΣ ΤΕΕ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΟΛΤΣΙΟΥ ΠΣΑΤ
ΕΥΘΥΜΗΣ ΛΕΚΚΑΣ Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ ΕΜΠ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΕΞΑ ΕΟΑΝ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΚΑΠΕ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΑΕΙΦΟΡΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΔΕ
ΧΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΒΕΑ
 
Για ποιον λόγο άραγε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Άνδρος της Ζωής μας» δεν αμφισβήτησε και πέρυσι (2018), τα «Green Greek Awards», όταν ο Δήμος Άνδρου απέσπασε βραβείο στην κατηγορία «προστασία περιβάλλοντος-προστατευόμενες περιοχές»; Να υπενθυμίσουμε, βέβαια, ότι τότε κατείχε ακόμα τη θέση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, επομένως ήταν μέλος της κυβέρνησης….
 
Πιστεύουμε ότι έχει έρθει, πλέον, η ώρα για να πάψουν ορισμένοι να βλέπουν μέσα από τα γυαλιά του φανατισμού, που δυναμιτίζουν και διχάζουν τον κόσμο της Άνδρου. Είναι πολιτικά ανήθικο ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου και, μάλιστα, εμπλέκεται στην πολιτική ζωή του, να αμφισβητεί μία επιτυχία των φορέων και των ανθρώπων του.
 
Αυτές οι τρεις βραβεύσεις, εν τέλει προβάλλουν ακόμα περισσότερο τον τόπο μας και ενισχύουν την εικόνα της Άνδρου, με τα πολλαπλά οφέλη που αυτό συνεπάγεται.
 
Κύριε Καπάκη, αντί να λαϊκίζετε και να βλέπετε παντού "φαντάσματα", αποδεχτείτε επιτέλους την αλήθεια, ότι όποιος εργάζεται και κοπιάζει, ανταμείβεται και επιβραβεύεται για τις προσπάθειές του."
 
Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.