Το ψέμα τον έκανε πλούσιο και η αλήθεια τον έστειλε στη φυλακή!

Δημοσίευση: 20.02.2019, 20:06
Τελευταία Ενημέρωση: 20.02.2019, 20:09

Ένας Λαρισαίος υποσχέθηκε να φέρει από το εξωτερικό ζώα για να στήσει μία κτηνοτροφική μονάδα, εισέπραξε ένα σημαντικό...
(Φωτογραφία αρχείου: Cyclades Voice)
Bookmark and Share

... ποσό, μερικές χιλιάδες ευρώ, αλλά τελικά έμεινε μόνο στα λόγια. Ο Λαρισαίος καταδικάστηκε τελικά ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για απάτη ιδιαίτερης μεγάλης αξίας κατ εξακολούθηση.

 
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, το Δικαστήριο επέβαλε στον Λαρισαίο συνολικά ποινή φυλάκισης 38 μηνών, χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Εφόσον μάλιστα ο καταδικασθείς συλληφθεί, θα οδηγηθεί στη φυλακή.
 
Ο κατηγορούμενος Λαρισαίος παρουσιαζόταν ως έμπορος ζώων. Είχε πλησιάσει αρκετούς κτηνοτρόφους, ένας από τους οποιίους κινήθηκε και δικαστικά εναντίον του, και τους υπόσχονταν να φέρει ζώα από την Ισπανία, προκειμένου να στήσουν κτηνοτροφική μονάδα στην ευρύτεηρ περιοχή του Αλμυρού.
 
Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του e-thessalia.gr, πίεζε και πήρε από το θύμα προκαταβολή, συνολικού ύψους 16.000 ευρώ κατά το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016…  Ο κτηνοτρόφος από την περιοχή του Αλμυρού δανείστηκε από συγγενικά του πρόσωπα, για να συμπληρώσει το ποσό που έδωσε στον φερόμενο ως έμπορο, για να κάνει την εισαγωγή των ζώων. Μάλιστα η συμφωνία αφορούσε εισαγωγή 50 ζώων. Ο φερόμενος ως εισαγωγέας ζώων κορόιδευε συνεχώς τον κτηνοτρόφο, άλλαζε τον αριθμό του κινητού τλου τηλεφώνου, ενώ φέρεται να εξαπάτησε και άλλους κτηνοτρόφους στην ίδια περιοχή. .
 
Σύμφωνα με το Δικαστήριο, ο Λαρισαίος φερόμενος ως έμπορος ζώων, επέδειξε μη πρέπουσα συμπεριφορά, ενώ ο εισαγγελέας στην πρότασή του ζήτησε η ποινή να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με τον όρο της εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ. Η εισαγγελική πρόταση δεν έγινε αποδεκτή και στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 38 μηνών, χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. 

πηγή: newsit.gr

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.