Ν. Σαντορινιός: Πρωταθλήτρια η Αίγινα στην εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Δημοσίευση: 12.02.2019, 19:44
Τελευταία Ενημέρωση: 12.02.2019, 19:46

«Ο κάθε κάτοικος της Αίγινας δικαιούται 24 ακτοπλοϊκά εισιτήρια τον χρόνο -για μια τετραμελή οικογένεια είναι περίπου 100 εισιτήρια- που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας που ταξιδεύει περισσότερο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός σε ειδική εκδήλωση, τη Δευτέρα 11/2 στο Λεούσειο ίδρυμα στην Αίγινα, αναφερόμενος στα σημαντικά οφέλη για κάθε νησιώτη από τη χρήση του Μεταφορικού Ισοδύναμου (ΜΙ).
(πηγή φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Bookmark and Share

Ο υπουργός είπε ότι η Αίγινα είναι πρωταθλήτρια στην εφαρμογή του μέτρου αφού έως σήμερα έχουν εγγραφεί 2.413 Μοναδικοί Αριθμοί Νησιώτη και έχουν χρησιμοποιηθεί 2.392 ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου.
 
«Ο κάθε νησιώτης μπορεί να μπει στην πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου με τα στοιχεία του taxis, να βάλει έναν αριθμό λογαριασμού και να πάρει τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη και μέχρι την 25η του κάθε μήνα να λαμβάνει την επιστροφή χρημάτων στον λογαριασμό του για ακτοπλοϊκά εισιτήρια» τόνισε ο κ.Σαντορινιός προσθέτοντας ότι «για την Αίγινα η επιστροφή στον νησιώτη φτάνει στο 73% με το ταχύπλοο και 63% με το συμβατικό πλοίο».
 
«Δηλαδή το ταξίδι με το ταχύπλοο για το κάθε νησιώτη θα κοστίσει τελικά 3 ευρώ!» πρόσθεσε.
 
Ο υπουργός είπε ότι πέρα από το ακτοπλοϊκά εισιτήρια ο δεύτερος πυλώνας στην εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου είναι η μεταφορά των εμπορευμάτων και ο τρίτος η επέκταση του στα καύσιμα, όπου η πιλοτική εφαρμογή του ξεκίνησε για τα μικρά και απομακρυσμένα νησιά.
 
Ο κ.Σαντορινιός εξήγησε ότι το 2018 ήταν ένα κρίσιμο έτος και θα έπρεπε να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα, στο οποίο θα έπρεπε να ενταχθούν πολιτικές που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση αδικιών που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.
 
Πρόσθεσε ότι οι πρωτοβουλίες που έλαβε η κυβέρνηση μας από την πρώτη κιόλας ημέρα διακυβέρνησης, έβαλαν τη νησιωτικότητα στον πολιτικό χάρτη, που μέχρι τώρα δεν είχε αποτελέσει προτεραιότητα προηγούμενων κυβερνήσεων.
 
Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου τόνισε ότι αυτή γίνεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να μην υπάρχουν εξαρτήσεις από ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, αλλά και για να αποδείξουμε στην Ευρώπη ότι παίρνουμε πρωτοβουλίες για υλοποίηση νησιωτικών πολιτικών.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.