Τη Δονούσα επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Δημοσίευση: 11.02.2019, 18:58
Τελευταία Ενημέρωση: 12.02.2019, 23:42

Τη Δονούσα επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας, προερχόμενος από τη Νάξο, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη και έπαρχο της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου, Γιάννη Μαργαρίτη. Τον περιφερειάρχη που έφτασε στο νησί με ελικόπτερο υποδέχθηκαν ο αντιδήμαρχος Δονούσας, Μιχάλης Πράσινος και ο πρόεδρος του νησιού, Δημήτρης Πράσινος. Ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης, επισκέφθηκαν τις σχολικές μονάδες της Δονούσας, με το Γιώργο Χατζημάρκο να συνομιλεί με τους μαθητές...
Ο περιφερειάρχης συνομίλησε με μαθητές του Γυμνασίου Δονούσας

Ο περιφερειάρχης, επιθεώρησε το χώρο στον οποίο θα ανεγερθεί το Νηπιαγωγείο, ενώ παράλληλα θα γίνει όπως διαβεβαίωσε τους αρμόδιους του νησιού και επέκταση του αύλειου χώρου.Ακόμη, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει η συντήρηση που είναι αναγκαίο όπως διαπίστωσε να γίνει στο γήπεδο 5Χ5.

Ικανοποιημένος από την επίσκεψη του περιφερειάρχη δήλωσε στο Cyclades Voice ο πρόεδρος της Δονούσας, Δημήτρης Πράσινος
, επισημαίνοντας ότι ήταν έκδηλο το ενδιαφέρον του περιφερειάρχη για τα ζητήματα του νησιού, όπως και το έργο επισκευής των ζημιών του λιμανιού, που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει λόγω καθυστέρησης εγκατάστασης του εργολάβου, ενώ περιηγήθηκε στα σοκάκια του χωριού και συνομίλησε με κατοίκους, με τους  οποίους συζήτησε τα θέματα του νησιού και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις  που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει χρηματοδοτήσει, με έμφαση στην ενίσχυση των δομών που αφορούν την  Εκπαίδευση και την Υγεία.

 
Όσον αφορά την Εκπαίδευση, μετά από Διαβαθμιδική Σύμβαση συνεργασίας  που έχει υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, η Περιφέρεια έχει αναλάβει την  προσθήκη αίθουσας Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό Σχολείο Δονούσας και τη βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου, προϋπολογισμού 190.000 €. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της μελέτης από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της ΠΝΑΙ και  χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της  Περιφέρειας.

Έχει ολοκληρωθεί   η επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων αυτών, από το ειδικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για την συντήρηση  των σχολικών  εγκαταστάσεων στα νησιά της, ενώ  με ευρωπαϊκούς  πόρους της Περιφέρειας, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» αναβαθμίστηκε ο ψηφιακός τεχνολογικός εξοπλισμός στα σχολεία της Δονούσας. 
 
Με ευρωπαϊκούς πόρους  του Επιχειρησιακού Προγράμματος εξάλλου έχει εξοπλιστεί  με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και  το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.
Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η  αποκατάσταση του οδικού δικτύου, λόγω των βλαβών που υπέστη από τις βροχοπτώσεις.

 
Από τη Δονούσα, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε  στη Δονούσα όπου τους χειμερινούς μήνες  οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού δίνουν τη δική τους μάχη. Είμαστε εδώ για να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους  ότι δεν είναι μόνοι τους , ότι έχουν  δίπλα τους την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για κάθε θέμα που αντιμετωπίζουν. Μάθαμε να συνεργαζόμαστε με τα νησιά μας, μάθαμε να δουλεύουμε μαζί με τους νησιώτες μας. Κι εδώ στη μικρή Δονούσα, στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε κοντά στους ανθρώπους που έχουν πάρει την απόφαση ζωής  να μένουν σε αυτά τα νησιά. Και θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους, όσο αυτοί συνεχίζουν να μένουν εδώ και να υπηρετούν το υπέροχο Αιγαίο». 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 74


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.