Ο δήμος Αμοργού για τις άδειες χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων σε καταστήματα εστίασης

Δημοσίευση: 10.02.2019, 11:44
Τελευταία Ενημέρωση: 10.02.2019, 11:47

Ο δήμος Αμοργού ενημερώνει τους κατόχους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ότι προκειμένου τα καταστήματα μαζικής εστίασης (π.χ. ταβέρνες, εστιατόρια κλπ) να κάνουν χρήση μουσικής και μουσικών οργάνων, θα πρέπει είτε να έχουν σε ισχύ άδεια (ή «γνωστοποίηση») χρήσεως μουσικής και μουσικών οργάνων από το Δήμο είτε να έχουν προβεί σε «γνωστοποίηση» της χρήσεως μουσικής στην ιστοσελίδα www.notifybusiness.gov.gr.
(Φωτογραφία: dimos.amorgos.gr)
Bookmark and Share

Ο δήμος Αμοργού, διευκρινίζει:

Η άδεια μουσικής ή η γνωστοποίηση μπορεί να αφορά μόνο στην κλειστή αίθουσα πελατών, δηλ. επιτρέπεται η μουσική μόνο εντός του καταστήματος με κλειστές πόρτες και παράθυρα κατά τις επιτρεπόμενες ώρες και με ένταση μέχρι 80 dB(A) ή / και για τον υπαίθριο χώρο του καταστήματος.
 
Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος γνωστοποιεί χρήση μουσικής και μουσικών οργάνων σε υπαίθριο χώρο του καταστήματος, πρέπει στον φάκελο του (που διατηρεί εντός της επιχείρησης) να υπάρχει τεχνική έκθεση μηχανικού με ειδίκευση σε θέματα ηχομόνωσης και ακουστικής, είτε άλλου επιστήμονα σχετικής ειδικότητας, που θα συνοδεύεται με τοπογραφικό διάγραμμα με τη θέση και τη φορά των ηχείων και τα χαρακτηριστικά αυτών.
 
Η τεχνική έκθεση θα τεκμηριώνει ότι η ισχύς των ηχείων, η θέση, η απόσταση από κατοικίες, καθώς και τα τυχόν μέτρα ηχοπροστασίας που έχουν ληφθεί, με μεγίστη Α-ηχοστάθμη 80 dΒ(Α), δεν δημιουργούν προβλήματα στα σημεία προστασίας (κατοικίες κλπ). Η τεχνική έκθεση θα συντάσσεται σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της ΥΔ Α5/3010/85(ΦΕΚ 593/τ.B΄/2-10-1985) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
 
Η χρήση της μουσικής χωρίς γνωστοποίηση αποτελεί παράβαση και επισύρει διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με το άρθρο 14 της (γ) σχετικής που επιβάλλεται από τον Δήμο.
 
Η άδεια της παραγράφου 3 του άρθρου 3 της Αστυνομικής Διάταξης 3/1996 (Β΄ 15) περί παράτασης ωραρίου εξακολουθεί να ισχύει κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 29 του ν. 4442/2016, πλην όμως θα πρέπει να χορηγείται αποκλειστικά και μόνο εφόσον από τη χρήση μουσικής δεν δημιουργούνται οχλήσεις στους περιοίκους.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.