«Όχι στο κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Ιουλίδα Κέας»

Δημοσίευση: 08.02.2019, 22:24
Τελευταία Ενημέρωση: 08.02.2019, 22:28

Με αφορμή τις απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες κατοίκων της Κέας για το επικείμενο κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματος στην Ιουλίδα Κέας, οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης αλλά καθαρά επιλογή των διοικήσεων τους, στις οποίες το δημόσιο δεν κατέχει παρά ένα μικρό μερίδιο. Παράλληλα, επισημαίνουν, ότι συντάσσονται με τους κατοίκους της Κέας και δηλώνουν απερίφραστα την αντίθεσή τους στο επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος...
Οι βουλευτές, Ν.Συρμαλένιος, Ν.Μανιός, Α.Συρίγος (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Bookmark and Share

Αναλυτικά, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, σε δήλωση των βουλευτών Κυκλάδων, Νίκου Συρμαλένιου, Αντώνη Συρίγου, Νίκου Μανιού, σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας στην Κέα, επισημαίνονται τα ακόλουθα:
 
"Με αφορμή τις απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες κατοίκων της Κέας για το επικείμενο κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματος στην Ιουλίδα Κέας , θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Αναγνωρίζουμε πλήρως τη σημασία της συνέχισης της λειτουργίας του υποκαταστήματος στην πρωτεύουσα του νησιού, μιας και εξυπηρετεί όλον τον πληθυσμό του νησιού και κυρίως την αγροτική ύπαιθρο. Γνωρίζουμε δε ότι πρόκειται για το ένα και μόνο υποκατάστημα τραπέζης στην πρωτεύουσα του νησιού, η απώλεια του οποίου θα αποδυναμώσει την θέση της ως διοικητικό και οικονομικό κέντρο.

Γι’ αυτούς τους λόγους, έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί η εξέλιξη αυτή και διεκδικούμε να μην κλείσει κανένα υποκατάστημα τράπεζας σε νησί των Κυκλάδων, για λόγους που υπαγορεύει η ίδια η νησιωτικότητα αλλά και η παραγωγική ανασυγκρότηση των νησιών. Δε νοείται νησιά με έντονη τουριστική κίνηση να υποβαθμίζονται και οι κάτοικοι να χρειάζεται να ταξιδέψουν για να διεκπεραιώσουν τις απαραίτητες τραπεζικές συναλλαγές τους.

Δυστυχώς, οι τράπεζες, οι οποίες ανακεφαλαιοποιήθηκαν 4 φορές μέχρι σήμερα παραμένουν στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Σύστημα, υπό αυστηρό έλεγχο και με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία τους.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης αλλά καθαρά επιλογή των διοικήσεων τους, στις οποίες το δημόσιο δεν κατέχει παρά ένα μικρό μερίδιο,  με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Συντασσόμαστε με τους κατοίκους της Κέας και δηλώνουμε απερίφραστα την αντίθεσή μας στο επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.