Ακυρώθηκε ως παράνομη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Δημοσίευση: 05.02.2019, 16:21
Τελευταία Ενημέρωση: 08.02.2019, 16:31

Ακυρώθηκε με απόφαση του ασκούντα καθήκοντα Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Πολύκαρπου Πολυχρονάκη, η κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που είχε λάβει στη συνεδρίαση της 27ης Νοεμβρίου 2018 για το θέμα «Λήψη απόφασης για την παραχώρηση χρήσης ακινήτου στην Τ.Κ. Απειράνθου στην Δ/νση Δασών Ν. Κυκλάδων». Μεταξύ των λόγων που επιφέρουν την ακύρωση της πράξης είναι η παράβαση νόμου. Κατά της απόφασης υπ’ αριθ. 252/27-11-2018 του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, είχε ασκηθεί από 12-12-2018 ειδική διοικητική προσφυγή & αναφορά του κ. Ιωάννη Μπαρδάνη του Φλώρου, που μίλησε σχετικά στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη ΔΔανάη Μαύρου...
Το ακίνητο στην Απείρανθο
Bookmark and Share

Ακούστε τι είπε o Γιάννης Μπαρδάνης 
 


Μεταξύ των λόγων που επισημαίνονται στο σκεπτικό της απόφασης ακύρωσης, είναι:

Το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου. 185 του ν. 3463/2006:

«1. Με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν η χρήση δημοτικών ή κοινοτικών ακινήτων στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, για την αντιμετώπιση έκτακτης και επείγουσας ανάγκης. Η παραχώρηση ανακαλείται με όμοια απόφαση, εφόσον οι λόγοι που την είχαν υπαγορεύσει έχουν εκλείψει.

2. Ομοίως με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, επιτρέπεται να παραχωρείται δωρεάν η χρήση ακινήτων σε άλλα νομικά πρόσωπα, που ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα[…]».

Το γεγονός ότι, σύμφωνα με το ΠΔ 143/2010, η Δ/νση Δασών Ν Κυκλάδων ανήκει στη Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, η οποία σύμφωνα με το άρθρο 6 του ν. 3852/10 ανήκει στις ενιαίες αποκεντρωμένες μονάδες διοίκησης του κράτους και ως εκ τούτου η παραχώρηση της χρήσης υπάγεται στην παρ. 1 του άρθρου 185 του Ν. 3463/2006 και όχι στην παρ. 2 του ίδιου άρθρου, στην οποία υπάγεται η παραχώρηση
χρήσης ακινήτων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

Το γεγονός ότι η σαφής διατύπωση της παρ. 1 του άρθρου 185 του ν. 3463/06 οριοθετεί την ουσιαστική προϋπόθεση της παραχώρησης χρήσης που είναι η αντιμετώπιση έκτακτων και επειγουσών αναγκών και μόνο για όσο χρόνο αυτές διαρκούν. Έκτακτη είναι η ανάγκη που δεν συγκαταλέγεται στη συνήθη πορεία των πραγμάτων ενώ επείγουσα είναι η ανάγκη που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και χωρίς καθυστέρηση. Συνεπώς η έκτακτη και επείγουσα ανάγκη αφορά την αντιμετώπιση μίας κατάστασης η οποία δημιουργήθηκε αιφνιδίως. Από τη δε γραμματική ερμηνεία της, προκύπτει ότι οι προϋποθέσεις της έκτακτης και επείγουσας ανάγκης πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά.

Το γεγονός ότι από την υπό κρίση απόφαση δεν προκύπτει ότι συντρέχουν έκτακτες κ΄ επείγουσες ανάγκες για την παραχώρηση κτηρίου στο Δασοφυλακείο Απειράνθου της Δ/νσης Δασών Ν. Κυκλάδων της Α.Δ. Αιγαίου για τρία (3) χρόνια.
Το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων παραχωρεί δωρεάν τη χρήση δημοτικού ακινήτου, κατά παράβαση της παρ. 1 του άρθρου 185 του ν. 3463/2006, σύμφωνα με τα ανωτέρω.  

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: έγραψε: 05/02/2019
Και να πεις πως δεν το γνώριζαν;;; Ήμουνα σ' εκείνο το συμβούλιο και τους είχα ενημερώσει, αλλά η πλειοψηφούσα αρχή,πειθήνιο όργανο, παρασυρμένη από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν άκουγε τα λόγια μου.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.