Θ. Σουσούδης: Για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων στην Άνδρο δεν επαρκεί μια θητεία

Δημοσίευση: 26.01.2019, 11:23
Τελευταία Ενημέρωση: 26.01.2019, 13:06

Το Δημοτικό Θέατρο Άνδρου ήταν κατάμεστο κατά τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής και την ανακοίνωση της εκ νέου υποψηφιότητάς μου, επισήμανε ο δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου. Ο δήμαρχος Άνδρου, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου επανέλαβε την ίδια διαδικασία και για τους ετεροδημότες στην Αθήνα στην αίθουσα συνεδριάσεων ξενοδοχείου.Ο κ. Σουσούδης απαντώντας σχετικά με το μείζον θέμα της δημιουργίας ΧΥΤΥ στο νησί, επισήμανε ότι από τη στιγμή που εκλέχτηκε το 2014 η δημοτική αρχή προέταξε το θέμα όμως αν και οι περιβαλλοντικοί όροι έχουν εγκριθεί και ο δήμος προχωρεί για την κατάθεση της οριστικής μελέτης, εκκρεμεί στο ΣτΕ...
Κατά τον απολογισμό πεπραγμένων και ανακοίνωση υποψηφιότητας στην Αθήνα (Φωτογραφία από facebook)
Bookmark and Share

... η εξέταση προσφυγής κατοίκων, που έχει υποβληθεί κατά της μελέτης των περιβαλλοντικών όρων, τον ερχόμενο Ιούνιο. 

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Άνδρου οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί, μεταξύ άλλων, συμβάλλουν στην καθυστέρηση αυτού του έργου.

Ερωτηθείς ποιοι είναι οι λόγοι που θέτει εκ νέου υποψηφιότητα για το δημαρχιακό θώκο, ο Θεοδόσης Σουσούδης, σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας του έχει γίνει πολλή δουλειά με αποτέλεσμα να έχουν ολοκληρωθεί κάποια έργα, κάποια άλλα βρίσκονται στη διαδικασία των μελετών, για κάποια άλλα έχει "κλειδώσει" η χρηματοδότησή τους και για κάποια άλλα διεκδικείται η χρηματοδότησή τους.

"Δυστυχώς, από την ώρα που θα σχεδιάσεις κάτι, θα εκπονήσεις τη μελέτη, θα γίνει αξιολόγηση, θα βρεις χρηματοδότηση μέχρι να κάνεις το διαγωνισμό για να εκτελεστεί το έργο, οι χρόνοι είναι τεράστιοι", επισημαίνει ο δήμαρχος Άνδρου, σημειώνοντας ότι μια θητεία είναι προφανές ότι δεν επαρκεί για να ολοκληρώσει μια δημοτική αρχή όσα έχει οραματιστεί και σχεδιάσει.

"Έργα έχουν γίνει πολλά, όμως ένας λόγος που θέτω εκ νέου υποψηφιότητα είναι για να ολοκληρωθούν και άλλα έργα σημαντικά για το νησί, έργα υποδομών, με σπουδαιότερο, να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει ο ΧΥΤΥ. Είναι ακόμη ο ΒΙΟΚΑ της Υδρούσας (Μπατσίου-Γαυρίου), ένα τεράστιο έργο, έργο υποδομής που αφορά το πιο τουριστικό κομμάτι του νησιού, ενώ πολύ σημαντικά έργα είναι και τα λιμάνια Χώρας και Κορθίου και το μεγάλο λιμενικό έργο του Γαυρίου για το οποίο πρέπει να προχωρήσει η γ΄ φάση, αλλά και το Κλειστό Γυμναστήριο στο Γαύριο που έχει χρηματοδοτηθεί και σύντομα θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση, ο Παιδικός Σταθμός της Χώρας, η μαρίνα στο Μπατσί..., όλα αυτά πρέπει να προχωρήσουν", υπογραμμίζει ο κ. Σουσούδης, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά στην τουριστική άνοδο του νησιού, αλλά και στις δράσεις πολιτισμού για τις οποίες η Άνδρος βρίσκεται στις υψηλές θέσεις πανελλαδικά.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο δήμαρχος Άνδρου
Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.