Ο δήμος Μυκόνου διεκδικεί την αλλαγή του νόμου για την κατάρτιση των Δασικών Χαρτών

Δημοσίευση: 24.01.2019, 21:27
Τελευταία Ενημέρωση: 24.01.2019, 21:30

Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, συμμετείχε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στην Αθήνα σε κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Ένωσης  Δήμων Νοτίου Αιγαίου, με αποκλειστικό θέμα το «Συντονισμό δράσεων για την προστασία των ιδιωτικών περιουσιών από τον κίνδυνο κατάρτισης των δασικών χαρτών, με ένταξη σε αυτούς και αγροτικών ή χορτολιβαδικών εκτάσεων». Κανένα ακίνητο εντός του οικισμού της Άνω Μεράς δεν έχει χαρακτηρισθεί χορτολιβαδική έκταση...
Από τη συνεδρίαση της Περιφέρειας και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για τους Δασικούς Χάρτες
Bookmark and Share

Στη συνεδρίαση της 21ης Ιανουαρίου στην Αθήνα, έγινε αποδεκτό από τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο, το αίτημα της  Περιφέρειας της Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Μυκόνου και άλλων Δήμων για τροποποιήσεις  στο νομοθετικό πλαίσιο κατάρτισης των δασικών χαρτών, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά την αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός νέου νόμου, ώστε να μην απαξιώνεται ούτε να δεσμεύεται η ιδιωτική περιουσία.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μυκόνου με ομόφωνη απόφασή του από την πρώτη στιγμή αντέδρασε και συντάχθηκε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
 
Σχετικά με τη Μύκονο επισημαίνεται ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου απαντώντας στο υπ. αριθμ. 7644/1652- 12-06-2017 έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την οριοθέτηση οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων στους τότε υπό ανάρτηση δασικούς χάρτες, απέστειλε σε ψηφιακή μορφή, ήδη από 24/07/2017, όλους τους οικισμούς της νήσου Μυκόνου.
 
Στη Δημοτική Κοινότητα Άνω Μεράς δεν υφίστανται οικιστικές πυκνώσεις κατά την έννοια του νόμου 3889/2010 άρθρο 23 παρ. 4 του ΦΕΚ 94Α/2016 που να επηρεάζουν την κατάρτιση των δασικών χαρτών στην περιοχή. 
Επιπλέον, κανένα ακίνητο εντός του οικισμού της Άνω Μεράς δεν έχει χαρακτηρισθεί χορτολιβαδική έκταση.  Δυστυχώς με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία επίκειται μια αδικία κατά κύριο λόγο  για την Άνω Μερά με τον χαρακτηρισμό αγροτικών ιδιόκτητων εκτάσεων, οι οποίες χαρακτηρίζονται αρχικά ως  χορτολιβαδικές.
 
Στο πλαίσιο αυτό η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου από την πρώτη στιγμή, ενημερώνει καθημερινά τους  πολίτες για τη διαδικασία ανάρτησης και τη δυνατότητα αντιρρήσεών τους και προς ενημέρωση του κοινού, διατίθενται τόσο στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όσο και στην Κοινότητα της Άνω Μεράς, αναλυτικοί χάρτες που ο καθένας μπορεί να εντοπίσει το ακίνητό του.  
 
Σε σχετική του δήλωση ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε: 
 
«Αγωνιζόμαστε μαζί με την Περιφέρεια και τους άλλους Δήμους για  την προστασία της περιουσίας των νησιωτών την οποία το κράτος οφείλει να αντιμετωπίσει με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και τις συνθήκες της νησιωτικότητας. Διεκδικούμε δημόσια πολιτική που θα δίνει άμεση λύση στο θέμα κατάρτισης των δασικών χαρτών και θα αντιμετωπίζει με σεβασμό το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των δημοτών μας στην ιδιοκτησία. Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας για να τους ενημερώσουμε και να τους βοηθήσουμε να ασκήσουν όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους για την προστασία των περιουσιών τους.»

Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.