Αμοργός: "Θέλουμε σχολείο να βγάζει μορφωμένους, ανθρώπους αξιοπρεπείς και όχι υποταγμένους!"

Δημοσίευση: 16.01.2019, 14:41
Τελευταία Ενημέρωση: 17.01.2019, 15:43

Στο πλαίσιο των κλιμακούμενων κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν από κοινού ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία και αντίθεσή τους στα όσα ορίζει στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών, συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί της Αμοργού. Παράλληλα, δυναμική είναι η παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Αμοργού, που σε ανακοίνωσή τους με τίτλο "Θέλουμε σχολείο να βγάζει μορφωμένους, ανθρώπους αξιοπρεπείς και όχι υποταγμένους!", επισημαίνουν ότι έφτασε ο Γενάρης και ακόμη δεν καλύφθηκαν κάποιες κενές θέσεις. Παράλληλα, κάλεσαν όλους τους γονείς, αλλά και τους κατοίκους της Αμοργού, το πρωί της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου στο γήπεδο μπάσκετ της Χώρας Αμοργού, για να σταθούν αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών...
(Φωτογραφία από Ελευθερία Ψυχογιού)
Bookmark and Share

"Θέλουμε το σχολείο να βγάζει μορφωμένους, αξιοπρεπείς ανθρώπους και όχι υποταγμένους! 

Μεγαλώνοντας τα παιδιά μας στο ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων, την Αμοργό , βιώνουμε την συνεχή υποβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.

«Κανονικότητα» για εμάς σημαίνει: να βρίσκονται όλοι οι καθηγητές στη θέση τους με το άνοιγμα των σχολείων κάθε Σεπτέμβρη. 

Αντ’ αυτού, η πλειονότητα των εκπαιδευτικών θέσεων καλύπτεται από αναπληρωτές πολύ αργότερα, ενώ κι αυτοί δεν επαρκούν για την πλήρωση όλων των εκπαιδευτικών αναγκών και διδακτικών κενών, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να αναγκάζονται να αλλάξουν κατεύθυνση. Επίσης όσοι γονείς έχουν την οικονομική δυνατότητα, συχνά επιλέγουν προκειμένου να διεκδικήσουν τα παιδιά τους μια θέση στην Γ/Θμια εκπαίδευση, να γίνονται εκπαιδευτικοί μετανάστες, μεταφέροντας τα παιδιά τους στην Αθήνα.

Έφτασε λοιπόν Γενάρης και ακόμη υπάρχουν κενά, ενώ μόλις πριν τα Χριστούγεννα καλύφθηκαν κάποιες κενές θέσεις. 

Ουσιαστική απάντηση στα πάγια προβλήματα της εκπαίδευσης, δεν μπορεί άλλη παρά οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών.
Η κατάργηση δε του δυσπρόσιτου είναι βέβαιο ότι θα πλήξει κατάφορα τα σχολεία  της νησιωτικής Ελλάδας.
Είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και στα δίκαια αιτήματά τους για σταθερή και μόνιμη εργασία. Απαιτούμε και εμείς τουλάχιστον 30.000 άμεσους μόνιμους διορισμούς, έτσι ώστε να καλυφθεί η στοιχειώδης λειτουργία των σχολείων. 
Επιπροσθέτως, η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών ενισχύει  την νησιωτικότητα, δεδομένου ότι κάθε νέος μόνιμος κάτοικος αποτελεί πλούτο για τον τόπο μας.

Καλούμε λοιπόν όλους τους γονείς, αλλά και τους κατοίκους της Αμοργού, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11.00π.μ. στο γήπεδο μπάσκετ της Χώρας Αμοργού, για να σταθούν αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών.

Η Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία αφορά όλη την κοινωνία, διότι η  Παιδεία είναι φύλακας ελευθερίας και αξιοπρέπειας για κάθε άνθρωπο και η καλύτερη επένδυση για το μέλλον ενός τόπου είναι τα παιδιά του. 

Το καλύτερο λοιπόν μάθημα, που οφείλουμε να δώσουμε γονείς, εκπαιδευτικοί και κάθε ενήλικας  στα παιδιά,  είναι  η διεκδίκηση μιας ζωής με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, έτσι ώστε να μην ζήσουνε ποτέ σαν δούλοι! 

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Αμοργού"

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Newsroom Cyclades Voice   

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.