Ο δημοτικός σύμβουλος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος, δίνει διευκρινήσεις για την ανεξαρτητοποίησή του

Δημοσίευση: 14.01.2019, 18:52
Τελευταία Ενημέρωση: 14.01.2019, 19:08

Με αφορμή σχόλια και «έγκυρες» ειδήσεις και πληροφορίες, που δημιουργούν ηθελημένα ή αθέλητα κλίμα σύγχυσης και εσφαλμένες εντυπώσεις, σχετικά με την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του δημάρχου Αμοργού και να πρωτοστατήσει στη δημιουργία μιας νέας ανανεωτικής αυτοδιοικητικής κίνησης, που θα διεκδικήσει την ψήφο σας στις εκλογές του Μαΐου 2019, ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Αμοργού προβαίνει σε διευκρινίσεις...
Bookmark and Share

Αναλυτικά, ο κ. Καραϊσκος σε ανοιχτή επιστολή του προς τους Αμοργιανούς, αναφέρει:

"Αγαπητοί συμπολίτες, 
 
Τις τελευταίες ημέρες γίνονται συζητήσεις, ακούγονται σχόλια και διαδίδονται «έγκυρες» ειδήσεις και πληροφορίες, που δημιουργούν ηθελημένα ή αθέλητα κλίμα σύγχυσης και εσφαλμένες εντυπώσεις, σχετικά με την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ και να πρωτοστατήσω στη δημιουργία μιας νέας ανανεωτικής αυτοδιοικητικής κίνησης, που θα διεκδικήσει την ψήφο σας στις εκλογές του Μαΐου 2019. Για την πλήρη και ουσιαστική ενημέρωσή σας αισθάνομαι την ανάγκη να σας γνωρίσω τα ακόλουθα:
 
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας της 1ης Δεκεμβρίου 2018 (αριθμ. 24/2018) κατέθεσα την ακόλουθη δήλωση :
 
“Κυρία πρόεδρε του Δ.Σ.,
Αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Με την παρούσα επιστολή καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 παρ. 4 του Καλλικράτη. Η Δημοτική παράταξη  «Ένωση για την Πρόοδο της Αμοργού» με την οποία έχω εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος παρά το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει και αυτήν την αυτοδιοικητική θητεία, δεν επιθυμεί την πολιτική ανανέωση και την κινητοποίηση νέων ανθρώπων στην διαχείριση των κοινών. Εκφράζοντας την πολιτική μου διαφωνία αποχωρώ από την παράταξη αυτή προκειμένου να επιδιώξω την επίτευξη αυτών των στόχων που εκτιμώ ότι αποτελούν το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εργαλείο για το παρόν και το μέλλον του νησιού μας.”
Στην απόφασή μου αυτή οδηγήθηκα από την πορεία των πραγμάτων και των γεγονότων που μεσολάβησαν. Συγκεκριμένα, από τον Ιούλιο του 2018 όταν ο Δήμαρχος μας κος Νικόλαος Φωστιέρης δήλωνε στην εφημερίδα Κυκλαδική ότι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος και ότι υπάρχουν 2-3 νέοι άνθρωποι στον συνδυασμό για να συνεχίσουν και επειδή το όνομα μου είχε προβληθεί ευρέως στο θέμα της διαδοχής, κυρίως από τον ίδιο τον Δήμαρχο τον οποίο και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που έχει δείξει προς το πρόσωπό μου τα τέσσερα χρόνια της συνεργασίας μας, είχα ζητήσει επανειλημμένα την σύγκληση του συνδυασμού για την εκλογή του επόμενου υποψηφίου με δημοκρατικές διαδικασίες. Είχα καταστήσει σαφές ότι η συμμετοχή μου ως υποψήφιος Δήμαρχος  θα συνδυαζόταν μόνο με την ανανέωση της παράταξης, την συμμετοχή νέων στην αυτοδιοίκηση ανθρώπων αλλά και με ιδιαίτερη αναφορά σ’ αυτούς που η μακροχρόνια πόλωση είχε καθηλώσει εκτός του δημόσιου στίβου. 
 
Στο  διάστημα των έξι μηνών που ακολούθησε παρά την αρχικά σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου στο αίτημα μου, τίποτα από τα παραπάνω δεν δρομολογήθηκε. Αντίθετα, ενώ ανέμενα τόσον εγώ όσο και η πλειοψηφία του Συνδυασμού μας δημόσια δήλωσή του, ωστόσο οι νεότερες αντιφατικές δηλώσεις του στην εφημερίδα Κυκλαδική σχετικά με τις εκλογές του 2019 και την έκφραση της πρόθεσής του στα τέλη του Νοεμβρίου του 2018 να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, καταδεικνύουν, ότι οι οπαδοί της πόλωσης, της μικροπολιτικής και της εσωστρέφειας είχαν επιτελέσει το έργο τους. Η μετέπειτα  άρνηση του Δημάρχου να προχωρήσει σε εσωτερικές εκλογές για την ανάδειξη του υποψηφίου για τις επόμενες εκλογές, όπως προτάθηκε εκ νέου από την πλειοψηφία των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού αμέσως μετά την δήλωσή μου της 1ης Δεκεμβρίου 2018, ήρθε να επιβεβαιώσει οριστικά τους λόγους της ανεξαρτητοποίησης μου.
 
Η μερική ανανέωση που πραγματοποιήθηκε στην παράταξη τις τελευταίες εκλογές με την συμμετοχή και νέων αυτοδιοικητικά ανθρώπων, εξαντλήθηκε δυστυχώς στο κομμάτι της καθημερινής προσφοράς αυτών, στο πλαίσιο της συλλογική προσπάθεια, χωρίς να αντιμετωπιστεί ούτε το θέμα της πόλωσης στην μικρή μας κοινωνία ούτε της λειτουργίας των θεσμών αντιπροσώπευσης. Είναι αδιανόητο οι δημοτικές παρατάξεις να δραστηριοποιούνται λίγες μέρες πριν από τις εκλογές μόνο και μόνο για να στρατολογήσουν τους υποψήφιους, που θα φέρουν τις ψήφους, και να πέφτουν σε τετραετή νάρκη μέχρι τις επόμενες εκλογές. Είναι απαξιωτικό οι δημοτικές παρατάξεις να φοβούνται τις εσωκομματικές εκλογές, να αποφεύγουν τον διάλογο με την κοινωνία, ο οποίος οδηγεί σε ανανέωση προσώπων και ιδεών και στην διαμόρφωση πραγματικά αναπτυξιακών προγραμμάτων δράσης. Και κυρίως είναι θλιβερό σε ένα τόπο σαν τον δικό μας να περιμένουμε τον Κλεισθένη για να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Για την κατάσταση αυτή είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι, όσοι ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση.
 
Προσωπικά, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μου αναλογεί, σεβόμενος όλους εσάς που μας στηρίζετε καθημερινά, υπηρετώντας στην πράξη την ενότητα όλων των Αμοργιανών και τις ιδέες της ανανέωσης, της συμμετοχής και του διαλόγου, έχω ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας κίνησης πολιτών για την Αμοργό. Με γνώμονα το κοινό συμφέρον, με επιδίωξη την ανάδειξη, προβολή και λύση των προβλημάτων του νησιού μας και με αρχές την υπευθυνότητα, την συνέπεια και την εργατικότητα, σας καλώ να συμμετέχετε ισότιμα σε αυτήν την προσπάθεια. 
 
Απευθυνόμενος ιδιαιτέρως στην πλειοψηφία των συναδέλφων μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους υποψηφίους της Δημοτικής Παράταξης «Ένωση για την Πρόοδο της Αμοργού» τους καλώ να συστρατευθούν στην νέα κίνηση, αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία που αποκτήσαμε από την επιτυχημένη, κατά γενική ομολογία, κοινή μας δράση, με ώθηση προς τα εμπρός για το συμφέρον του νησιού μας και των κατοίκων του.
 
Θα ήθελα κλείνοντας να ευχηθώ ο Καινούργιος Χρόνος να δώσει σε όλους μας υγεία, δύναμη και φώτιση. 
 
Καραΐσκος Ελευθέριος
 
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αμοργού"

Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: έγραψε: 15/01/2019
Καλή επιτυχία. Είσαι ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί πραγματικά να προσφέρει έργο στην Αμοργό !!!!!!

Ο αναγνώστης: έγραψε: 14/01/2019
Η πρόοδος του τόπου μας πρέπει να είναι πάντα προτεραιότητα μας!Η τοποθέτηση σου ορθή.Ελπιζω οι συντοπίτες μας να μπορέσουν να εκτιμήσουν σωστά τις θέσεις σου και κυρίως ότι έχεις προσφέρει μέχρι σήμερα! Καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου και καλή δύναμη!(ψυχής και σώματος)!

Ο αναγνώστης: έγραψε: 14/01/2019
ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟΧΟ ΞΕΚΙΝΑΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΩΛΩΝΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΕ Η ΑΛΥΘΗΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΦΗΛΟΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΙΣ ΤΗΝ ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΗ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΗ ΔΕΝ ΘΑΡΧΩΝΤΕ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΚΕΦΙΑ ΠΟΣΙ ΘΑ ΣΕ ΠΟΥΛΗ ΣΟΥΝ

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.