Το μεγαλύτερο σε έκταση ενεργειακό έργο της χώρας προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ ξεκινά στη Ρόδο

Δημοσίευση: 11.01.2019, 16:20
Τελευταία Ενημέρωση: 11.01.2019, 16:22

Τη μεγαλύτερη σε μέγεθος σύμβαση ενεργειακής απόδοσης και στρατηγικής σημασίας που έχει υπογραφεί ποτέ σε επίπεδο χώρας και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, με 100% χρηματοδότηση και ανάληψη ρίσκου από τον ιδιωτικό τομέα (με σύμβαση παραχώρησης), υπέγραψε την Παρασκευή ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, και οι εκπρόσωποι των εταιρειών ΟΤΕ, Αλέξανδρος Μπρέγιαννης , “ΓΚΛΟΜΠΙΛΕΝΤ Παναγιώτης Μπακανδρέας, και εκπρόσωπος της εταιρείας Stirixis, Κώστας Βρούχος. Η σύμβαση αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη χρήση εφαρμογών Smart Cities...
Bookmark and Share

Με αυτό έργο ο δήμος Ρόδου εισέρχεται στην εποχή των έξυπνων πόλεων  που αξιοποιούν τα μέσα της τεχνολογίας για να δώσουν καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες, αφού πέρα από το ενεργειακά και χρηματοοικονομικά οφέλη του δήμου  και λειτουργικά για τους πολίτες,  διαμορφώνεται και παρέχεται η τεχνολογική υποδομή που θα χρειαστεί το νησί τα επόμενα χρόνια για να αναπτυχθούν και άλλες έξυπνες υπηρεσίες.


Αναλυτικότερα πρόκειται για το έργο: «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων και εφαρμογές Smart Cities, με εξοικονόμηση ενέργειας, στο Δήμο Ρόδου», που θα εφαρμοστεί στο αστικό οδικό δίκτυο του νησιού, με εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας 76,11%, με την  εγκατάσταση 30.400 λαμπτήρων τύπου LED και όφελος 12ετίας -όπως ορίζει η σύμβαση- με προβλεπόμενο οικονομικό όφελος για το δήμο που ανέρχεται στο ποσό των 11 εκατ. 150 χιλιάδες ευρώ συνολικά. Η διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου ανέρχεται στους 12 μήνες. 

Παράλληλα η πλατφόρμα που θα διαθέσει ο ανάδοχος για την διαχείριση του οδοφωτισμού, θα δίνει τη δυνατότητα συνεχούς  παρακολούθησης επί 24ώρες σε πραγματικό χρόνο και θα επιτρέπει την  παρέμβαση σε άμεσο χρόνο για την αποκατάσταση κάθε βλάβης, με ανώτατο χρονικό όριο αντιμετώπισής της, τις 72 ώρες. 


Με το έργο αυτό, ο Δήμος Ρόδου επισημαίνει ότι θα βγει πολλαπλά ωφελούμενος, καθώς πέρα από το ό,τι θα εξοικονομήσει ένα σεβαστό ποσό χρημάτων που δαπανά για την ανάγκες προμήθειας και εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων στο σύνολο του νησιού για τις ανάγκες κάλυψης του δημοτικού φωτισμού, επιπλέον θα διασφαλίσει χρήματα από αυτά που θα του καταβάλλει ο ανάδοχος – τα οποία θα αποτρέψουν ενδεχόμενη ανάγκη αύξησης των δημοτικών τελών- και επιπλέον θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας (εκπομπές ρύπων) έως το 2030 ικανοποιώντας και την ανάγκη για μια σύγχρονη, αξιόπιστη και αποτελεσματική αναβάθμιση των υποδομών του.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 25.179.312,92 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και η χρηματοδότηση γίνεται από την ανάδοχο ένωση. 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.