Νάξος: Έκτακτη γενική συνέλευση Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών

Δημοσίευση: 08.01.2019, 22:15
Τελευταία Ενημέρωση: 09.01.2019, 20:28

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς - μέλη της σε μαζική συμμετοχή, προκειμένου να καταλήξουν σε ψήφισμα για το το νέο σύστημα διορισμών που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού, Μικρών Κυκλάδων, Ελένη Φάρκωνα, μίλησε σχετικά στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου...
Bookmark and Share

Όπως επισημαίνεται και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης όσα μέλη του Συλλόγου επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Παρασκευής 11/1/2018 και να μεταβούν στην Αθήνα θα το δηλώσουν, καθώς ο Σύλλογος προτίθεται να καλύψει μέρος των εξόδων. 

Για τα μέλη του Συλλόγου που υπηρετούν στην Ηρακλειά, τη Σχοινούσα, τη Δονούσα, τα Κουφονήσια και την Αμοργό υπήρχε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν την συνέλευση μέσω Skype. 

Ακούστε αναλυτικά τι είπε η πρόεδρος του συλλόγου, Ελένη ΦάρκωναΑναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων:

"ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/1/2019

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η απάντησή μας απέναντι στο νέο σύστημα διορισμών που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση (σκοπεύει να το ψηφίσει στα μέσα του Γενάρη), το οποίο συνθλίβει την προϋπηρεσία, απαξιώνει τα πτυχία και οδηγεί χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους στην απόλυση και στην μεταξύ τους διάλυση και κατηγοριοποίηση.

Στο νέο σύστημα διορισμού που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, υπάρχουν πολλά αδιευκρίνιστα σημεία. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα και να λάβουμε θέση ενώπιον των μελών μας, ώστε να ακολουθήσει ψήφισμα στην έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου μας. Υπάρχουν  κάποια δεδομένα και αρκετές ασάφειες, για τις οποίες έχουμε ενημερωθεί  μέσα από κάποιες πρώτες διαδικτυακές δημοσιεύσεις  (δεν πρέπει συνάδελφοι να μείνουμε μόνο σε αυτές).

Καμία διευκρίνιση δεν υπάρχει για την ιδιωτική προϋπηρεσία. Αυτό που καταφέραμε να πληροφορηθούμε, με κάθε επιφύλαξη, είναι ότι θα συνεχίσει να προσμετράται με βάση τον ισχύοντα νόμο, δηλαδή μόνο σε περίπτωση απόλυσης και με τουλάχιστον 2 συνεχόμενα έτη προϋπηρεσίας. 
 
Γίνεται αντιληπτό  ότι το 50-50 για το οποίο κραύγαζε ο Υπουργός δεν αφορά 50% στην προϋπηρεσία και 50% στα ακαδημαϊκά κριτήρια μαζί με τα κοινωνικά. Αφορά μόνο στην προϋπηρεσία και τα ακαδημαϊκά κριτήρια. 

Τα κοινωνικά κριτήρια αποτελούν ξεχωριστή επιπλέον κατηγορία για την οποία, όπως όλοι γνωρίζουμε, ανακοινώθηκαν μόνο οι άξονες, δηλαδή ο αριθμός των τέκνων και η αναπηρία. Το Υπουργείο μελετά αν θα μπει κάποια ποσόστωση επί των προσλήψεων ή μοριοδότηση, με τις πιθανότητες να κλίνουν προς τη μοριοδότηση των παραπάνω αξόνων. 

Όπως φαίνεται η επιτυχία στον ΑΣΕΠ και τα διπλά μόρια των δυσπρόσιτων χάνονται, εκτός κι αν αλλάξει κάτι στο τελικό σχέδιο ή μετά την διαβούλευση. 

Αναμένεται να ανακοινωθούν διευκρινίσεις για τα κοινωνικά κριτήρια και για την ειδική αγωγή, για την οποία επίσης υπάρχει σκοτάδι. Το μοναδικό που  διαδίδεται σε σχέση με τους ΠΕ71& ΠΕ70ΕΑΕ και τους ΠΕ61& ΠΕ60ΕΑΕ είναι ότι δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα η εικόνα τους σε αυτά που ισχύουν για το βασικό τους πτυχίο και το μεταπτυχιακό.

Πρέπει να δοθούν διευκρινίσεις για τα σεμινάρια, ενώ η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών αφορά το Α’ επίπεδο και τα πιστοποιητικά που γίνονται αποδεκτά από τον ΑΣΕΠ. 

Το χρονοδιάγραμμα είναι να τεθεί άμεσα σε διαβούλευση (αφού βγουν οι διευκρινίσεις) και να ψηφιστεί αρχές Ιανουαρίου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, πρέπει να μας προβληματίσει όλους η χρονική στιγμή των ανακοινώσεων. 
 
Για την υποβάθμιση της προϋπηρεσίας, τον βαθμό του πτυχίου και των ακαδημαϊκών προσόντων γενικότερα, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα θα τοποθετηθούμε αναλυτικά στην έκτακτη γενική συνέλευση, ενώ παράλληλα θα σας  σταλεί στα προσωπικά σας email κείμενο που αφορά την θέση  του Δ.Σ του Συλλόγου μας Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων απέναντι στο νέο σύστημα διορισμών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 

Είναι η πιο κρίσιμη στιγμή των αναπληρωτών συναδέλφων τα τελευταία 10 χρόνια και οφείλουμε όλοι μας με αγωνιστικότητα και σοβαρότητα να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτό που θα ακολουθήσει. Είναι προφανές, ότι η  αδιοριστία έχει δημιουργήσει πολλές υποομάδες συναδέλφων και κανένα σύστημα διορισμού δεν πρόκειται να μας ικανοποιήσει όλους. 

Χρειάζεται κοινός αγώνας απέναντι σε όλους και ειδικά στους συναδέλφους που στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το κρίσιμο αυτό θέμα αφορά όλους μας, και τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τους αναπληρωτές. 

Ο Σύλλογος μας συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στις 6μμ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου και καλεί όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή, ώστε να καταλήξουμε σε ψήφισμα. 

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης όσα μέλη του Συλλόγου μας επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Παρασκευής 11/1/2018 και να μεταβούν στην Αθήνα θα το δηλώσουν, καθώς ο Σύλλογος προτίθεται να καλύψει μέρος των εξόδων. 

Για τα μέλη του Συλλόγου μας που υπηρετούν στην Ηρακλειά, τη Σχοινούσα, τη Δονούσα, τα Κουφονήσια και την Αμοργό υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν την συνέλευση μέσω Skype. Όποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται, μπορεί να μας ενημερώσει στο mail του Συλλόγου (teachersofnaxos@gmail.com).
Παρακαλούμε να ενημερωθούν όλα τα μέλη μας για το κρίσιμο αυτό ζήτημα.
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ελένη Φάρκωνα         Σοφία Αναματερού "
 
Newsroom Cyclades Voice 

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.