Νόσος "Νάξος" - "Η πρωτοποριακή έρευνα δεκαετιών των δύο επιστημόνων της Νάξου γίνεται δημόσια πολιτική, εθνικό πρόγραμμα από την Κυβέρνηση"

Δημοσίευση: 22.12.2018, 12:02
Τελευταία Ενημέρωση: 22.12.2018, 12:05

Με αφορμή την έναρξη του Εθνικού προγράμματος για την πρόληψη του νεανικού αιφνίδιου θανάτου και των σπάνιων καρδιαγγειακών νοσημάτων, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, συμμετείχε σε εκδήλωση στη Νάξο, όπου έγινε η παρουσίαση του προγράμματος του δωρεάν γενετικού ελέγχου της Νόσου Νάξος για τους Κυκλαδίτες, σε συνεργασία με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής καταγραφής του νοσήματος και της προσπάθειας εξάλειψης της Νόσου, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων...
Ο υπουργός Υγείας κατά την ανακοίνωση του προγράμματος στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο
Bookmark and Share

Συνεχίζοντας η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, αναφέρει:

"Η Νόσος Νάξος είναι μια γενετική έκφραση της νησιωτικότητας, που οφείλεται στο γεγονός ότι οι νησιωτικοί πληθυσμοί επί αιώνες αναπαράγονται μέσα στις μικρές αποκλεισμένες κοινωνίες των νησιών. Ήταν ένα θέμα που τέθηκε στο 15ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό  Συνέδριο των Κυκλάδων τον Μάιο στη Σύρο και σε σύντομο χρονικό διάστημα εισακούστηκε.

Η πρωτοποριακή έρευνα δεκαετιών των δύο επιστημόνων της Νάξου, χωρίς καμιά απολύτως κρατική υποστήριξη και αναγνώριση, έρευνα που άνοιξε δρόμους στην πρόγνωση και την διάγνωση των αρυθμιογόνων καρδιοπαθειών για την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, σήμερα γίνεται δημόσια πολιτική, εθνικό πρόγραμμα από την Κυβέρνησή μας.

Τιμώντας τον εξαιρετικό αείμνηστο Ναξιώτη επιστήμονα που ανακάλυψε και τεκμηρίωσε τη Νόσο Νάξος, το Εθνικό Πρόγραμμα ονομάστηκε «Νίκος Πρωτονοτάριος». 

Μετά την επιτυχημένη προσπάθεια  διάσωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας, στόχος είναι η ποιοτική αναβάθμιση των  δωρεάν Υπηρεσιών Υγείας, που απευθύνονται στους πολίτες. Δρομολογούνται εθνικές πολιτικές πρόληψης, αποκατάστασης, υποστήριξης ομάδων με ειδικές ανάγκες, μερικές άγνωστες λέξεις για τις προηγούμενες κυβερνήσεις.  Συνεχίζουμε τον καθημερινό αγώνα της αναβάθμισης της Υγείας στα 24 νησιά των Κυκλάδων με αισιοδοξία."

Διαβάστε επίσης: 

Η παιδίατρος - ερευνήτρια Ανταλένα Τσατσοπούλου-Πρωτονοταρίου μιλάει για τη νόσο "Νάξος"


Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.