Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 4.830.000 ευρώ για επέκταση - αναβάθμιση του ΒΙΟΚΑ Μυκόνου

Δημοσίευση: 29.11.2018, 23:07
Τελευταία Ενημέρωση: 29.11.2018, 23:08

Ακόμα ένα από τα πλέον σημαντικά και απαραίτητα μεγάλα έργα υποδομών για τη Μύκονο, μπαίνει στην τελική ευθεία, επισημαίνει ο δήμος Μυκόνου’και προσθέτει, ότι η Δημοτική Αρχή Μυκόνου ανταμείφθηκε για τον τεκμηριωμένο προγραμματισμό της, καθώς εξασφάλισε μέσα από αυστηρές διαδικασίες τη χρηματοδότηση ύψους 4.830.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και επετεύχθη η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα "Φιλόδημος Ι" του υπουργείου Εσωτερικών, μετά την υποβολή πλήρους φακέλου μελετών και αδειοδοτήσεων.
Bookmark and Share

Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Α. Χαρίτσης, υπέγραψε τη σχετική απόφαση και έτσι πλέον η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της Μυκόνου περνά στη φάση της υλοποίησης. Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες δημοπράτησης και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2020.
 
Το αντικείμενο του έργου αφορά τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της υφιστάμενης επεξεργασίας λυμάτων και την επέκταση της για εξυπηρέτηση περισσότερων κατοίκων. Πρόκειται για έργο μεγάλης πνοής για το νησί μας και μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας, υπογραμμίζει ο δήμος Μυκόνου. 
 
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μυκόνου (ΔΕΥΑΜ).
 
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, Μιχάλης Ζουγανέλης, δήλωσε:
 
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι.
Τόσο γιατί οι κόποι των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜ έπιασαν τόπο όσο και γιατί καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα τεράστιο ποσό - κοντά στα 5.000.000 ευρώ - για την υλοποίηση ενός εκ των μεγαλύτερων και σημαντικότερων έργων των τελευταίων ετών.
 
Οφείλω να συγχαρώ και δημόσια τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κώστα Κουνάνη και τους εργαζομένους στη ΔΕΥΑΜ για την αποτελεσματικότητά τους, αλλά και τον Δήμαρχο Μυκόνου για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στο έργο μας.»
 
Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, ανέφερε μετά την υπογραφή της απόφασης από τον υπουργό Εσωτερικών:
 
«Εμείς δεν υποσχόμαστε. Υλοποιούμε. Είμαστε και θα είμαστε δω για να υπηρετούμε τους Μυκονιάτες, γιατί έτσι εκλαμβάνουμε το ρόλο που μας έχουν αναθέσει.
 
Με την επέκταση του, ο βιολογικός καθαρισμός θα αποκτήσει τη δυναμικότητα που χρειάζεται για τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών που υποδέχεται πλέον το νησί μας.
 
Κοιτάμε μπροστά, οραματιζόμαστε τη Μύκονο του 2030 και εργαζόμαστε συστηματικά για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέση σε όλους τους τομείς, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα σημαντικά και άκρως απαραίτητα για το νησί έργα υποδομών».

Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: έγραψε: 30/11/2018
βγάλε Αύριο Δανάη το Λιανό ή τον Πολυκρέτη ή τον Μανιό....να μας μιλήσουν γιατί δεν έγινε στη Νάξο, Πολυκρέτη τα αποθέματα από τον βιολογικό τα υπολόγιζες και αυτά τον περασμένο Μάιο;

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.