Νάξος: Στο Ελεγκτικό Συνέδριο η υπόθεση του χρέους του Δήμου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων

Δημοσίευση: 09.11.2018, 15:29
Τελευταία Ενημέρωση: 09.11.2018, 17:12

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Cyclades Voice, πριν λίγες ημέρες η εξέταση αιτήματος από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών προς το οποίο είχε προσφύγει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με το καταλογισθέν χρέος από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ύψους 1.186.000 ευρώ, που προέκυψε πριν τη σύσταση του Καλλικρατικού Δήμου. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα 29) με την απόφαση 18060/2018 θεώρησε ότι δεν ήταν δυνατή η λήψη απόφασης γιατί δεν είναι αρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο...
Bookmark and Share

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες υποθέσεις χρέους προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που αφορούσαν 5 ακόμη δήμους έχουν επιλυθεί.

Υπενθυμίζεται, ότι το Νοέμβριο του 2015, κατά τη συνάντηση που είχε για το ζήτημα αντιπροσωπεία του δήμου με επικεφαλής το δήμαρχο, Μανόλη Μαργαρίτη, με τον πρόεδρο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, οι εκπρόσωποι του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ενέμειναν σταθεροί στην άποψή τους, οι δυο πλευρές να προχωρήσουν στη σύναψη δανειακής σύμβασης για τη διευθέτηση του φερόμενου χρέους και παράλληλα να συνεχιστούν οι έλεγχοι και από δυο πλευρές. Παράλληλα, είχαν επισημάνει, ότι όποιο αποτέλεσμα προκύψει από τους ελέγχους δύναται να συμψηφιστεί στη δανειακή σύμβαση.

Ήδη εν τω μεταξύ ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχε ασκήσει ένδικα μέσα προκειμένου να αποφύγει την οικονομική επιβάρυνση από το φερόμενο χρέος που προέκυψε πριν τη σύσταση του Καλλικρατικού Δήμου.

Με την άσκηση των ενδίκων μέσων ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών ο δήμος είχε αιτηθεί και επιτύχει προσωρινή αναστολή εκτέλεσης και διατηρούσε έτσι φορολογική ενημερότητα αφού το καταλογισθέν χρέος είναι βεβαιωμένο στη ΔΟΥ Νάξου.

Με την απόφ. 62/2015, Γ.Α.Κ. 27414/2014, του 16ου τμήματος του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών είχε γίνει δεκτό το αίτημα του Δήμου για προσωρινή δικαστική προστασία (αναστολή εκτέλεσης) μέχρι εκδικάσεως του αιτήματος της ανακοπής. 

Σήμερα, μετά την παραπομπή του θέματος από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στο Ελεγκτικό Συνέδριο, είναι προς το παρόν άγνωστο αν θα εξακολουθήσει να ισχύει η προσωρινή αναστολή εκτέλεσης μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά και τι άλλο θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή αυτού του ελέγχου.

Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι την υποβολή αιτήματος προς το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων είχε αποφασίσει στις 19 Ιουνίου 2015 η συντριπτική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για δανειοδότηση με ευνοϊκούς όρους με την υπογραφή σύμβασης με τη ρητή και σαφή διευκρίνηση ότι με την υποβολή του σχετικού αιτήματος δεν αναστέλλεται, δεν ακυρώνεται ούτε σμικρύνεται η αμφισβήτηση του Δήμου έναντι της φερόμενης απαίτησής του, ύψους 1.268.673, 49 € την 30-6-2014 επιβαρυνόμενο με νόμιμους τόκους υπερημερίας μέχρι και την ημέρα υποβολής σχετικού αιτήματος.

Το αίτημα για δανειοδότηση δεν προχώρησε τελικώς, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι έτσι κι αλλιώς η δυνατότητα δανεισμού του δήμου "σκόνταφτε" και στο γεγονός ότι δεν είχε προχωρήσει στην κατάρτιση και έγκριση ισολογισμού.

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΤο μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.